Ειδήσεις

«Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (15-4-2019) το απόγευμα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην αίθουσα «Γ. Παυλίδης» στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ».

Στην έναρξη της Ημερίδας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας με αναπηρία, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητα τους, με έμφαση την ενίσχυση της προσβασιμότητας τους σε όλους τους χώρους, αποσκοπώντας σε ίσα δικαιώματα και ίσες ελευθερίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικού Διευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης εισηγήσεις από την Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κα Μαρία Μιχαλοπούλου, τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, κ. Θέμη Τζενετίδη, τον πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Τρύφωνα Καρούντζο, τον Ταμία του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», κ. Ηλία Ποιμενίδη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ», κ. Αλέξανδρο ΤΑΞΙΛΔΑΡΗ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αιδεσιμότατος πάτερ Βαλάντιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, εκπρόσωπος του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αιχάν Καραγιουσούφ, η Πρόεδρος Εφετών Θράκης, κα Δημητρία Στρούζα Ξένου Κοκολέτση, η Πρόεδρος Εφετών Θράκης, κα Ελένη Τζουβάλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, εκπρόσωπος του Δήμαρχου Κομοτηνής και ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ.

Παρέστησαν επίσης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Διοικητής 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος, λοιπό αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Ροδόπης, φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πολίτες της περιοχής.

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button