Τρίτο Μάτι

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Κανείς δε διαφωνεί, αν κάποιος, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, έβαλε το δάχτυλο στο μέλι λειτουργώντας για προσωπικό πλουτισμό, εις βάρος του κράτους και της κοινωνίας, ότι πρέπει να ελεγχθεί και αν υπάρχουν απτές αποδείξεις των διαδρομών του μαύρου χρήματος, να καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη και να οδηγηθεί εκεί που του αρμόζει, στις φυλακές. Το να κατασκευαστούν ένοχοι, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (κατά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) προβλήματα στους πολιτικούς αντιπάλους του, αν τελικά αυτό συμβαίνει και αν αποδειχθεί, είναι το ελάχιστο “πολιτική αλητεία” και θα καταλήξει μπούμερανγκ εναντίον του και λόγος αποφασιστικός, συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γεγονός ότι, τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) μονοπώλησαν το πολιτικό γίγνεσθαι και τη διακυβέρνηση της χώρας από την μεταπολίτευση (1975) μέχρι το 2015. Δανειοδοτήθηκαν με υπέρογκα ποσά, με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, τα οποία ποσά χάθηκαν, φαγώθηκαν, εξαϋλώθηκαν και σήμερα αδυνατούν να τα αποπληρώσουν, σε αντίθεση με ότι ισχύει για τις δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων και πολιτών. Κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσους σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ και να μη συμβιβάζονται με την άλωση του κεντρώου – σοσιαλιστικού χώρου από το κυβερνόν κόμμα για τη δημιουργία μιας κεντροαριστεράς και πράσινης παράταξης, κόντρα στο παλιό και στη συντήρηση που εκφράζει (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) η ΝΔ , την ιδια στιγμή που όσα στελέχη από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έκαναν το πήδημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρασαν μέσα από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, εξαγνίστηκαν και έπαψε να τους βαραίνει το προπατορικό αμάρτημα της μεταπολίτευσης. Και ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Μπόλαρης και η κα Τζάκρη και η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η ο κ. Παραστατίδης και ο κ. Μιχαλογιαννάκης και η κα Αννα Βαγενά και ο κ. Αγγελος Τόλκας και ο κ. Θάνος Μωραϊτης και ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τόσκας και ο κ. Μάρδας και η κα Μυρσίνη Ζορμπά και ο κ. Νίκος Κοτζιάς και ο κ. Αντώνης Κοτσακας του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο κ. Πάνος Καμμένος, η κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, και η κα Ελενα Κουντουρά και η κα Κατερίνα Παπακώστα της ΝΔ είχαν συμμετάσχει και εκλεγεί κατά την περίοδο που τα δύο κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κέρδισαν την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών και κυβέρνησαν τη χώρα με τα μαύρα λεφτά της Siemens – Novartis και των κομματικών δανείων μέσω τραπεζών. Ολοι αυτοί θα κληθούν να συμμετέχουν στην αποπληρωμή των χρεών των δύο κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή αυτοί μαζί με όσους χρημάτισαν ως σύμβουλοι και παρασύμβουλοι των τότε κυβερνώντων θα παραμείνουν εκτός κάδρου, στο απυρόβλητο, με μόνο ελαφρυντικό αθώωσης ότι προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολίτες διερωτώνται γιατί όλες οι επιτροπές διερεύνησης σκανδάλων της βουλής ενώ έρχονται από πολύ μακριά (περίοδος διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη) σταματούν απότομα το 2014 αφήνοντας εκτός κάδρου την πρόσφατη περίοδο (2015 – 2019) διακυβένησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο; Απάντηση επίσημη κυβερνητική δε δίνεται. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι, έχει σχέση με την κυβερνητική προσπάθεια απόκρυψης ανάλογων περιστατικών διασπάθισης δημοσίου χρήματος και λαθεμένων πολιτικών αποφάσεων, ηθελημένα ή μη, επιβάρυνσηςς των νοικοκυριών και της οικονομίας μας με επιπλέον φορολογία και κακής διαχείρισης εθνικών μας θεμάτων, με αιχμή του δόρατος τη συμφωνία των Πρεσπών και τις μυστικές συζητήσεις με Αλβανία και Τουρκία. FΣε παράλληλο σύμπαν και σε απόσταση εκατομμυρίων ετών φωτός ζει η αναπλ. Υπουργός προστασίας του πολίτη εκ της ΝΔ προερχόμενη Κατερίνα Παπακώστα, όταν παραληρίζει τα Εξάρχεια με την Μον Μάρτη του Παρισιού. Όπως είναι τα πράγματα και η κατάσταση ακόμη και σήμερα το ελάχιστο της δήλωσης είναι πολιτική ιεροσυλία. Πολιτική γραφικότητα!!! Θυμηδία!!! Γελοιοποίηση!!! Αιδώς Αργείοι!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button