Ειδήσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ «ΡΑΨΩΔΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε μια ιδέα που συνέλαβα, μέσα από κείμενά μου παλιότερα και νέα, πεζά και ποιητικά, να επιχειρήσουμε έναν περίπατο στην ιστορία και στον πολιτισμό της Ξάνθης, για να τιμήσουμε την εκατονταετία ελεύθερης ζωής της Ξάνθης.

Συναντήθηκαν στο ταξίδι αυτό τεθνεώτες και ζώντες ποιητές και ποιήτριες της Ξάνθης.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους/όσες πήραν μέρος, διαβάζοντας ποιήματα των παλιότερων και δικά τους: Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου – Θωμά Βουγιουκλή – Κωνσταντίνο Ταβουλτσίδη – Τάσο Συμεωνίδη – Θανάση Μουσόπουλο.

Ακούστηκαν συγκεκριμένα ποιήματα των τεθνεώτων : Άργη Κόρακα – Γιώργου Στογιαννίδη – Κατίνας Βέικου Σεραμέτη – Μάνου Χατζιδάκι – Στέφανου Ιωαννίδη – Ευάγγελου Λάμπρου – Γιώργου Κωτούλα.

Επίσης απαγγέλθηκε ποίηση που έγραψαν δύο διαβατάρικα πουλιά της Ξάνθης: η Μαρία Ράλλη Υδραίου και η Έλενα Ψαραλίδου Φιλιππιτζή που ζούνε εκτός Ξάνθης.

Αναγνώσματα πεζών και ποιητικών κειμένων μου, μαζί μου, απέδωσαν οι Γιώργος Μπόσκου και Βασίλης Ταβουλτσίδης.

Η μουσική που ακούστηκε αναδείκνυε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το βαθύτερο νόημα της εκατονταετίας της ελεύθερης ζωής.

Η Έλενα Σερενίδου στο Πιάνο και ο Φώτης Κοντός στο Βιολί, ο Χάρης Ξυλάς στο Σαξόφωνο, οι «Φλογεροί Φλογεριστές» του Γ΄ Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του Φώτη Κοντού και η παιδική χορωδία που απέδωσε κλείνοντας την εκδήλωση το παιδικό χορωδιακό τραγούδι «Το Κοχύλι» σε στίχους Θανάση Μουσόπουλου και μελοποίηση – ενορχήστρωση Φώτη Κοντού.

Ευχαριστώ τα παιδιά που πήραν μέρος:

1)Νίκος Ζερνίδης
2)Ιορδάνης Ζερνίδης
3)Άννα Μαρία Κουτρουλού
4)Ελισσάβετ Λομβαρδέα
5)Δέσποινα Τσατλίδου
6)Φατμέ Τσιαούς
7)Ελισσαίος Γκίκας
8)Ραφαήλ Θεοφυλάκης
9)Αγγέλα Ντουρμπάκου
10)Μαρία Ανδρεάδου
11)Κωνσταντίνα Τριανταφυλλίδη
12)Χρυσούλα Πυλαρινού

Όλη η εκδήλωση αποτελεί «Κατάθεση Ουσίας» για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ζωής της Ξάνθης.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα ΘΤ&Π (και τους εργαζόμενους σ’ αυτό) καθώς και το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος για τη συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Λόγου και Πράξης της εκδήλωσης αυτής την 15 Απριλίου 2019. Την αφιέρωσα στον πατέρα μου που έφυγε από τούτη τη ζωή στις 15 Απριλίου του 1992.

Ευχαριστώ, τέλος, τα μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν την εκδήλωση και όλους τους φίλους και φίλες που την παρακολούθησαν με προσοχή και αγάπη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button