Εκδηλώσεις

«Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου»

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του Δήμου Τοπείρου την Τετάρτη, 17 Απριλίου, ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τοξοτών με θέμα «Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου» στην διάλεξη της Δρ. Κωνσταντίνας Καλλιντζή, Αρχαιολόγου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

« Αν ένας ξένος ρωτήσει κάποιον κάτοικο του Δήμου Τοπείρου τι αρχαία έχει στον τόπο του, πιθανότατα θα τον φέρει σε αμηχανία. Ο λόγος που θα δυσκολευτεί να απαντήσει, είναι ότι, πράγματι, δεν υπάρχουν ορατά μνημεία ή μεγάλοι, γνωστοί και επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι. Και όμως, στο τοπογραφικό αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, η περιοχή στα ανατολικά του Νέστου, έχει δυναμική παρουσία, που ξεκινάει από τη Νεολιθική Περίοδο, στα τέλη της 6ης χιλιετίας π.Χ., και φθάνει μέχρι τους Νεότερους Χρόνους. Κάθε, σχεδόν, οικισμός έχει αρχαιολογικές θέσεις, άγνωστες ακόμα και στους κατοίκους του.»

Αυτό το πλουσιότατο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε και, ακόμα, να δείξουμε τις ιδιαιτερότητες του τμήματος αυτού της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button