Τρίτο Μάτι

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν μονοψήφια ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές περιοχές της χώρας πάνω από τη Λάρισα.

Τελικά ο πρεοκλογικός αγώνας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Μακεδονία και στη βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέσω των Σκοπίων, όπου του επιφυλάχθηκε θερμότατη επικοινωνιακή υποδοχή από τον Ζόραν Ζάεφ, χωρίς κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, όπως συμβαίνει στη χώρα μας. Είναι γεγονός, ότι, η συμφωνία των Πρεσπών, με την ευγενική παραχώρηση από τον έλληνα πρωθυπουργό, ονόματος, γλώσσας και εθνότητας στους σλαβοσκοπιανούς, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο κυβερνών κόμμα και αρκετοί πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν μονοψήφια ποσοστά σε αρκετές περιοχές της χώρας πάνω από τη Λάρισα. Ο κύβος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με το πολιτικό τρικ της απλής αναλογικής ερίφθη και η είσπραξη του τιμήματος των επιλογών του στις εκλογές του Μαϊου (τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειας και ευρωβουλής) και των εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν, θα τους αποδοθεί γενναιόδωρα από τον ελληνικό λαό.

Αν και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο υπάρχει άβυσσος στις σχέσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της εμμονής του αριστερόστροφου με δεξιές πολιτικές Αλέξη Τσίπρα να ηγεμονεύσει σε όλο τον κεντροαριστερό χώρο, όταν επί τεσσερα χρόνια συγκυβερνούσε με τον πέρα της δεξιάς Πάνο Καμμένο, στο δήμο Αβδήρων για καθαρά πολιτικούς, επικοινωνιακούς ψηφοθηρικούς και εκλογικούς λόγους, τα βρήκαν πολιτικά ο Βασίλης Τσολακίδης (ΠΑΣΟΚ) με τον Καλιαμπάκα (ΣΥΡΙΖΑ) και με κοινό ψηφοδέλτιο κατεβαίνουν στις εκλογές του Μαϊου,διεκδικώντας θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο με την ελπίδα να γίνουν ρυθμιστές των μετεκλογικών εξελίξεων, διεκδικώντας και ανάλογες θέσεις και οφίτσια. Ο δήμαρχος που θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή, Γιώργος Τσιτιρίδης ή Σάκης Κριτσίνης, δε θα πρέπει να “εμπλακεί” με τον κ. Τσολακίδη σε ένα “πολιτικό αλισβερίσι” συμφωνιών, αλλά θα πρέπει να βρεθούν οι συμμαχίες μεταξύ των δύο ‘πολιτικά ομογάλακτων” υποψηφίων Γιώργου Τσιτιρίδη και Σάκη Κριτσινη για μια σωστή, αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση, ανάπτυξη και λύση των προβλημάτων του δήμου.

Μετά τη συμφωνία επιτήρησης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, η ελληνική αεροπορία θα επιτηρεί και τον εναέριο χώρο των σλαβοσκοπιανών και θα εκπαιδεύουμε τους αλβανοσκοπιανούς στη σχολή ευελπίδων του Κιλκίς και σε άλλες στρατιωτικές σχολές την ίδια στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, με ότι αυτό για την οικονομία και τον πολιτισμό μας συνεπάγεται. Το επικοινωνιακό σόου του Αλέξη Τσίπρα και της κουστωδίας του, με τη φραστική αλλαγή του αεροδρομίου Μακεδονίας σε Μίκρας, με τις σέλφι φωτογραφίες και τους εναγκαλισμούς του με τον Ζόραν Ζάεφ, θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του. Το καθεστώς περίκλειστου κράτους των Σκοπίων και η συμφωνηθείσα έξοδός του προς το Αιγαίο και όχι μέσω Βουλγαρίας στον Εύξεινο Πόντο ή μέσω Αλβανίας στην Αδριατική, με τις όποιες ειπτώσεις για τη χώρα μας συνεπάγεται στο μέλλον, δείχνουν τις αλυτρωτικές βλέψεις των σλαβοσκοπιανών και μελλοντικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button