Τρίτο Μάτι

Πολίτες σε δράση
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Με σταθερές και προσεγμένες κινήσεις ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, εμπλουτίζει το ψηφοδέλτιο της επαναδιεκδίκησης του Δήμου και βρίσκεται λίγο πριν την τελική ευθεία ολοκλήρωσης του συνδυασμού “Πολίτες σε δράση”. Ολα τα παλιά στελέχη, πλην του πλειοψηφούντος συμβούλου των προηγούμενων εκλογών Νίκου Χατζόπουλου, πλαισιωμένα με νέους και πολιτικά άφθαρτους συνυποψηφίους, έχοντας δώσει απτά δείγματα γραμής, άμεσου ενδιαφέροντος στην τοπική κοινωνία, λύσεις χρονιζόντων προβλημάτων και μειώσεις φόρων στα νοικοκυριά πιστεύουν ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της απλής αναλογικής του Μαϊου θα κόψουν πρώτοι και με διαφορά το νήμα του τερματισμού.

Κατηγορούν κάποιοι μη γνωρίζοντες τα πολιτικά παιχνίδια που παίχθηκαν από τους αρχηγούς των κομμάτων στις εκλογές του 2015. Ολοι γνωρίζουμε και παροικούμε στην Ιερουσαλήμ ότι, αν και στις εκλογές του 2012 ο Δημήτρης Σαλτούρος εκλέχθηκε βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν ο πλειοψηφών βουλευτής, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν προτάθηκε ως επικεφαλής της λίστας υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (διεφώνησε και δε συμμετείχε, μετά τη συνεχιζόμενη κόντρα με τη νομαρχιακή επιτροπή) και σήμερα ακούγεται η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για να μη ρίχνουν το Δημήτρη Σαλτούρο στην πολιτική πυρά και στον πολιτικό Καιάδα. Ολοι έχουμε θεμιτές φιλοδοξίες, όπως και ο Δημήτρης Σαλτούρος, που κάποιοι σύντροφοι φρόντισαν να τις πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς αποτέλεσμα. Οπως λέει όμως ο λαός μας “έχει ο καιρός γυρίσματα” και “καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια”. Τ’ αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019 και η βούληση των Ξανθιωτών ψηφοφόρων θα είναι καταλυτική και θ’ αποδώσει δικαιοσύνη.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος και ο κ. Χατζησωκράτης του πολιτικού κόμματος της ΔΗΜΑΡ, του 0,03% της ψήφου των πολιτών, που εξελέγη ως βουλευτής, πρώτος μέσω του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ και αφού διαφοροποιήθηκε στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και ανεξαρτοποιήθηκε, σήμερα είναι εντός των πυλών για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Επισκέφθηκαν και οι δύο τα Σκόπια και φωτογραφήθηκαν με τον Ζόραν Ζάεφ, κοινώς έδωσαν στο σκοπιανό “βορειομακεδόνα” πρώην υπουργό τα πολιτικά διαπιστευτήρια τους μετά από συνάντηση και το ΟΚ του υπουργού εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου. Αν και η επίσκεψή τους δεν ήταν αποστολή της βουλής, ώστε να πάρουν πολιτική γραμμή συνομιλιών από το υπουργείο εξωτερικών, αλλά ιδιωτική κομματική, δεν είθισται, δεν προβλέπεται από το σύνταγμα, η σύμφωνη γνώμη και η έγκριση του υπουργείου εξωτερικών. Η θετική ψήφος του κ. Θεοχαρόπουλου στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η διαφοροποίηση του από το ΚΙΝΑΛ, μέσω του οποίου βρίσκεται στο κοινοβούλιο και η επίσκεψή του στα Σκόπια, δείχνουν και τη νέα πολιτική κολοτούμπα στο γήπεδο και το πολιτικό περιβάλλον του κυβερνητικού – κομματικού σχηματισμού. Για την ιστορία, ο κ. Θεοχαρόπουλος, τοποθετήθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν εκλέχθηκε με τον σταυρό προτίμησης των ελλήνων πολιτών.

Μετά τη “δημιουργική ασάφεια” του πρώην υπουργού οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, τις δηλώσεις της υποψηφίας ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Μυρσίνης Ζορμπά, “θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη τα θύματα της 17 Νοέμβρη από τους εκτελεστές τους”, φθάσαμε σήμερα στην πρωθυπουργική ρήση “ολιγαρκής αφθονία”. Στον ελληνικό προεκλογικό πυρετό που ζούμε, όλα τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους στο πολιτικό γίγνεσθαι και οι επικοινωνιακές κορώνες θ’ αποτελέσουν τίτλους και προϊόντα θεατρικών παραστάσεων και πεδίον δόξης λαμπρό σατυρικών εκπομπών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button