Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται το κέντρο της Ξάνθης με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων νέας τεχνολογίας

Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Ξάνθης. Το νέο σύστημα υπόγειων κάδων συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας, αφού αποτρέπει ριζικά την έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και ελέγχει με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα των δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος. Επίσης, επιτρέπει τη συμβατή συνεργασία με τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου μας και οι απαιτήσεις συντήρησής του είναι ελάχιστες. Η κατασκευή τους είναι στιβαρή και ανθεκτική, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα.

Οι 23 νέοι υπόγειοι κάδοι συνιστούν την πιο φιλική μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους χρήστες κι έρχονται να αντικαταστήσουν περισσότερους από 70 συμβατικούς κάδους στο κέντρο της Ξάνθης, διαμορφώνοντας πιο καθαρές αστικές ζώνες.


«Το καινοτόμο σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων αποτελεί μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, η οποία τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης πριν από κάποια χρόνια και ολοκληρώνεται τώρα, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούσαν καθυστερήσεις εξαιτίας των ενστάσεων», σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την τοποθέτηση των κάδων από τον ανάδοχο.


Τον Δήμαρχο Ξάνθης συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Με τους κάδους νέας τεχνολογίας αναβαθμίζεται λειτουργικά το εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς εξασφαλίζεται η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος αστικού χώρου, της εικόνας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Τα υπόγεια αυτά συστήματα διατηρούν τα απορρίμματα προφυλαγμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες και αδέσποτα ζώα. Πετυχαίνετε επίσης, μικρότερη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι ελευθερώνονται για να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button