ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο Δημάρχου – Καλαϊτζή αφού ακόμη ο πρώτος δεν έκανε την πολυπόθητη συνάντηση με το δεύτερο. Ακόμη ο Θ. Καλαϊτζής δεν γνωρίζει την τελική απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη αφού το προκαθορισμένο ραντεβού της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο Δημάρχου – Καλαϊτζή αφού ακόμη ο πρώτος δεν έκανε την πολυπόθητη συνάντηση με το δεύτερο.


Ακόμη ο Θ. Καλαϊτζής δεν γνωρίζει την τελική απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη αφού το προκαθορισμένο ραντεβού της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.


Το περιβάλλον του δημάρχου είναι επιφυλακτικό σχετικά με το αν πρέπει ή όχι ο Θεολόγος Καλαϊτζής να επιστρέψει και πάλι ως υποψήφιος στην παράταξη. Ο λόγος που ο δήμαρχος κρατά αυτή τη στάση είναι ότι ήδη ο Μανώλης Τσέπελης, το πρωτοκλασάτο του στέλεχος, δέχεται ομαδικά πυρά από μερίδα του τύπου με αφορμή την πρωτόδικη καταδίκη από το δικαστήριο της Ξάνθης για καταπάτηση δημόσιας έκτασης.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Μ. Στυλιανίδης να αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον σοβαρά το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει στους συνυποψήφιους του τους δύο πολιτικούς άνδρες.


Αυτό όμως, σύμφωνα πάντοτε με το στενό περιβάλλον του δημάρχου, είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί είναι γνωστό ότι ο Μ. Τσέπελης και ο Θ. Καλαιτζής κουβαλάνε μεγάλο ποσοστό ψήφων-πολλοί λένε τα 2/3 των ψήφων στην παράταξη.


Είναι γεγονός ότι ο Μ. Στυλιανίδης προσμετρά το πολιτικό κόστος και το δίλημμα που μπαίνει είναι σκληρό. Ή θα βάλει και τους δύο άνδρες στο ψηφοδέλτιο ή κανέναν.


Σύμφωνα με τον Θ. Καλαιτζή και τον Μ. Τσέπελη δεν υπάρχει νομικό κώλυμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σχετικά με την συμμετοχή τους στην προεκλογική διαδικασία.


Το πρόβλημα έτσι όπως το παρουσιάζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ηθικό και όσο δεν καταλήγει ο δήμαρχος αυτό διαχέεται στην κοινωνία και προσμετράται στα αρνητικά της παράταξης.


Άρα λοιπόν ο δήμαρχος πρέπει να πάρει άμεσα τις αποφάσεις του και να δεχτεί το όποιο πολιτικό κόστος από την μία πλευρά. Δηλαδή αν τους βάλει να επικριθεί-αν επικριθεί- από μερίδα πολιτών οι οποίοι θα τον κατακρίνουν γιατί τους έβαλε και απλά θα τους δεχτεί.


Αν δεν τους βάλει θα επικριθεί από τα στελέχη της παράταξης τα οποία θα τον κρίνουν γιατί η παράταξη έχασε σοβαρό αριθμό ψήφων.


Όσο όμως είναι στον “αέρα” η συμμετοχή τους, ο Μ. Στυλιανίδης επικρίνεται και από τους ψηφοφόρους αλλά και από τα στελέχη της παράταξής του.


Εκτός από το σοβαρό πρόβλημα των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών ο νυν δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα με τους αποχωρούντες δημοτικούς Συμβούλους όπως είναι οι Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, Γ. Χριστίδης και Στράτος Σερραίος. Είναι αριθμοί ψήφων οι οποίοι πλέον είναι άγνωστο μετά και την δήλωσή τους ότι θα απομακρυνθούν οικειοθελώς από την παράταξη τους το που θα διοχετευθούν αυτοί και αν οι συγκεκριμένοι ψήφοι θα κατευθυνθούν στην παράταξη.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button