Αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία για το Δήμο Αβδήρων να αποκτήσει κυρίαρχο χώρο και ρόλο, στο νομό και στην περιφέρεια μας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για το Δήμο μας, να μην εκμεταλλευτεί όλα τα επενδυτικά εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα και το νέο ΕΣΠΑ που από θέμα υποδομών θα αλλάξει όλη τη περιοχή μας. Η Θράκη θα γίνει ενεργειακός, συγκοινωνιακός και τουριστικός κόμβος. Ο Δήμος μας που θα είναι σε όλη αυτήν την εξέλιξη; Ποιος θα είναι ο ρόλος του; Πως θα εκμεταλλευτεί όλη αυτή την συγκυρία για το καλό των δημοτών του;
Η πολιτική και η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι προσωρινή διαδικασία, αλλά έχει ιστορική διαδρομή, συνέχεια και συνέπεια. Εμείς από την θέση, στην ελάσσονα αντιπολίτευση, που μας στείλατε είχαμε την πιο έντιμη, συνεπής, λαλίστατη, τεκμηριωμένη και το κυριότερο συνεχή εκπροσώπηση σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και σε όλες τις δραστηριότητες και λειτουργίες του Δήμου. Η παρουσία μας όλα αυτά τα χρονιά στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία από όλους τους συνδυασμούς. Όλους.
Δεν διασπαστήκαμε ως συνδυασμός, συνθέσαμε. Δεν ήρθαμε ουρανοκατέβατοι από άλλους δήμους και εμφανιστήκαμε ξαφνικά μπροστά σας, είμασταν πάντα παρών. Δεν μετατοπιστήκαμε επικοινωνιακά σε άλλους πολιτικούς χώρους, που ξαφνικά εν έτη 2019 ανακάλυψαν την Γη της Επαγγελίας λησμονώντας πολύ εύκολα και απροκάλυπτα το παρελθόν και τη ρητορική των χώρων αυτών. Είμασταν πάντα σταθεροί στις ιδέες, τα πολιτικά μας πιστεύω, τα οράματα μας. Δεν ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική ζωή του Δήμου μας συμμετέχοντας σε κάθε είδους συναλλαγή, είμαστε αυτούσιοι και αυτόνομοι όπως ξεκινήσαμε.
Ερχόμαστε αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή, δυνατότεροι, σοφότεροι και με περισσότερη ενέργεια που αντλήσαμε από εσάς και ζητάμε να μας εμπιστευτείτε τις τύχες και την πορεία του Δήμου Αβδήρων.
Πρόταση μας είναι προς όλους τους άλλους συνδυασμούς, 3 ανοικτά debate, σε τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε οποιοδήποτε από τα δύο τοπικά κανάλια επιθυμούν, καθώς επίσης την άμεση έγκριση της πρότασης μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παρέμβαση Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης, σε μια λίστα θεμάτων που απασχολούν το Δήμο μας και πρέπει να κλείσουν για την επανεκκίνηση του.
Η λύση σε αυτές τις εκλογές, είναι η ενισχυμένη προοδευτική, τεχνοκρατική, ανεξάρτητη ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗ. Αυτόνομη απέναντι στην συντήρηση, την διαπλοκή, την ποδοσφαιροποίηση και την κομματοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να αντιληφθούν όλες οι κατευθύνσεις και οι ηγεσίες των άλλων συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο σας, αλλά κυρίως εσείς που θα την δώσετε.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.

Με εκτίμηση,
Ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης
κ. Κώστας Αντωνιάδης