Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Ξάνθης για την «Ημέρα της Γυναίκας»

Με μια συμβολική κίνηση την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» επέλεξε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος να τιμήσει τη γυναίκα.

Μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκε στο σπίτι της την Ξανθιώτισσα Μαρίκα Μπαμπάτσου για να τιμήσει στο πρόσωπό της όλες τις γυναίκες. Ο ίδιος εξήρε την προσφορά της κας Μπαμπάτσου στην κοινωνία και στον θεσμό της οικογένειας, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι ακόμη μία Ξανθιώτισσα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.

«Τιμούμε σήμερα τη γυναίκα μάνα, σύζυγο, γιαγιά, ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, πυρήνα της οικογένειας. Τη γυναίκα που αγαπάμε, που σεβόμαστε, που εκτιμούμε. Η ημέρα αυτή είναι επέτειος σύμβολο των αγώνων, των θυσιών αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου» ανέφερε ο κ. Δημαρχόπουλος και πρόσθεσε «Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες “χρόνια πολλά, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα”. Μέσα στον πολυμορφικό ρόλο που έχουν σήμερα να μην ξεχνούν το πιο σημαντικό: Ότι κάθε ρόλο τους πρέπει να τον χαίρονται οι ίδιες».

Τον Δήμαρχο Ξάνθης συνόδευαν η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξάνθης Τριανταφυλλιά Σωτηριάδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δάφνη Σταυράκη και Δέσποινα Παπαϊωάννου-Καλαϊτζόγλου.

Από την πλευρά της η 93χρονη Μαρίκα Μπαμπάτσου, η οποία συμπτωματικά την ημέρα της «Γιορτής της Γυναίκας» έχει και τα γενέθλιά της, εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης και τις δημοτικούς συμβούλους που την επισκέφθηκαν και έδωσε τις δικές της ευχές στις γυναίκες, συμβουλεύοντάς τις να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να λένε καθημερινά «καλημέρα στη ζωή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button