Ειδήσεις

Απορρίφθηκαν οι λόγοι ακύρωσης του αρδευτικού έργου στο Νομό Ξάνθης
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: "Χρέος των επόμενων Κυβερνήσεων είναι η προώθηση και αξιοποίηση του"

Μετά από 11 χρόνια ενός Δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε επί Νομαρχίας Ξάνθης και συνεχίστηκε επί Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιτέλους δικαιωθήκαμε. Με την υπ’αριθ. 1455/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκαν οι λόγοι ακύρωσης του μεγαλύτερου έργου στον Νομό Ξάνθης, της άρδευσης της πεδιάδας μέσω μεταφοράς των υδάτων του Νέστου.
Το Αρδευτικό προέκυψε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως πρόταση για τη θεραπεία των προβληματικών υπόγειων υδροφορέων και μακροπρόθεσμα ανάσχεση του κινδύνου ερημοποίησης της περιοχής η οποία υποφέρει από υφάλμυρα ύδατα ακόμη και για ξηρικές καλλιέργειες. Ένα έργο πνοή για τον αγροτικό τομέα που τόσο πολύτιμος είναι για την οικονομία της περιοχής μας, καθυστέρησε τουλάχιστον 11 χρόνια (θα χρειαστεί πλέον επικαιροποίηση μελετών), χάθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια και δεκάδες θέσεις εργασίας. Ας γνωρίζουν οι πολίτες της Ξάνθης ποιοι ήταν οι υπαίτιοι:
● Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
● Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
● Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Χρέος των επόμενων Κυβερνήσεων είναι η προώθηση και αξιοποίηση του έργου. Επιβάλλεται ότι όλοι οι φορείς της Ξάνθης, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτική ηγεσία, επιμελητήριο, ΕΑΣ κλ. πρέπει να πιέσουν και να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το Γραφείο Τύπου
Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button