Ειδήσεις

Σε ανοδική πορεία η ΣΕΚΕ
1η εταιρεία καπνού στην Ελλάδα και 2η στα Βαλκάνια

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Σωματείου Καπνεργατών της ΣΕΚΕ στο “Κτήμα Πολιτεία” το βράδυ του Σαββάτου. Παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι τηςς ΣΕΚΕ, καπνοπαραγωγοί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, οι δήμαρχοι Ξάνθης Μ.Δημαρχόπουλος, Τοπείρου Θ. Μίχογλου, Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης κ.α.

Α. Κοντός:
“Σημαντικός ο κοινωνικός ρόλος της εταιρείας”

Στην ομιλία του ο Γεν. διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εργαζομένων, τόνισε τα παρακάτω: “Εγώ νιώθω πιο πολύ μέλος της οικογένειας της ΣΕΚΕ παρά πολιτικός. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι άνθρωπος δικός σας και ας πέρασα από διάφορα αξιώματα. Λίγοι ξέρουν ότι πέρυσι η ΣΕΚΕ με δικά της έξοδα έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις καπνεργάτριες να κάνουν τεστ ΠΑΠ και θα το επαναλάβουμε αυτό. Λίγοι ξέρουν ότι η ΣΕΚΕ στηρίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συλλόγους, φτωχούς ανθρώπους και να ξέρετε πως ότι και να σας συμβεί η εταιρεία θα είναι δίπλα σας και δεν πρόκειται ποτέ να σας αφήσει. Η ΣΕΚΕ δεν είναι απλά ένας έμπορος που αγοράζει τα καπνά σας για να έχει ένα όφελος. Θέλω να ξέρετε ότι φέτος σε μεγάλο βαθμό οι αποζημιώσεις που πήρατε, οφείλονται στις προσπάθειες που κάναμε εμείς. Δώσαμε μάχη. Όλοι νιώθουμε τη ΣΕΚΕ σαν οικογένεια, σαν το σπίτι μας. Δεν είναι σαν όλες τις άλλες επιχειρήσεις, γιατί στη ΣΕΚΕ όποιο πλεόνασμα βγαίνει, επιστρέφει σε εσάς. Επιστρέφει με επενδύσεις, για να έχετε δουλειά εσείς, με την κοινωνική προσφορά της ΣΕΚΕ και με πολλούς άλλους τρόπους. Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, στέκεται δίπλα σε εσάς και στη ΣΕΚΕ. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, εργατικός, ακούραστος, ο καλύτερος Πρόεδρος που πέρασε ποτέ. Να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο, τους μετόχους μας, την ΕΑΣ και όλους εσάς. Εμείς έχουμε τις πόρτες μας πάντα ανοιχτές για εσάς. Στο πρόσωπο κάθε καπνεργάτη, βλέπω τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Εμείς βαδίζουμε στα χνάρια και στα μονοπάτια που αυτοί μας έδειξαν και μας ώθησαν. Όταν πήγα στη ΣΕΚΕ, ο πατέρας μου είπε: “όταν δίνεις τον λόγο σου, θα τον κρατάς πάντα. Η ΣΕΚΕ μπορεί να χάνει, αλλά οι καπνεργάτες και οι καπνοπαραγωγοί δεν θα χάσουν ποτέ!!!”.

Π. Ταρενίδης
“Σε ανοδική πορεία η ΣΕΚΕ, 1η εταιρεία καπνού στην Ελλάδα και 2η στα Βαλκάνια”

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδηας τόνισε στο χαιρετισμό του: “Πριν δυο χρόνια γιορτάσαμε τα 70 χρόνια της ΣΕΚΕ, σήμερα γιορτάζουμε τα 72 χρόνια. Η ΣΕΚΕ αρχές του 2009 με 2010, όταν η οικονομική κρίση σάρωνε όλη την Ελλάδα, και πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες κλονίστηκαν, με αρκετά σοβαρά προβλήματα, κρατήθηκε ωστόσο ζωντανή. Εκείνη την περίοδο, εγώ ως Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, σκεφτήκαμε κάποιες λύσεις. Η πρώτη λύση ήταν να επιστρέψει άμεσα ο Αλέκος Κοντός στην εταιρεία. Πήγαμε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και τον παρακαλέσαμε τότε ενώ ήταν βουλευτής. Θα έλεγα πως τον πιέσαμε κιόλας έντονα, διότι εκείνη την περίοδο η ΣΕΚΕ χρειαζόταν έναν τέτοιο διευθυντή, που να ξέρει άριστα τον καπνό και να μπορεί παράλληλα να τολμήσει και να πρωτοτυπήσει. Εκείνος λόγω της αγάπης που είχε στη ΣΕΚΕ, αποφάσισε να ξαναγυρίσει και από τότε η ΣΕΚΕ άρχισε να δυναμώνει, στάθηκε μάλιστα όρθια στα δύσκολα χρόνια, με επιτόκια 10% και τώρα προχωράει σε μια ανοδική πορεία, μολονότι το 2018 δυστυχώς ήταν η χειρότερη ίσως χρονιά για την καπνοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια. Με μπροστάρη λοιπόν τον Αλέξανδρο Κοντό, έγινε μία νέα αρχή για τη ΣΕΚΕ και έφτασε να είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και η 2η στα Βαλκάνια και φιλοδοξούμε να γίνει πρώτη και εκεί. Να ευχαριστήσω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο Κοντό, διότι εξαιτίας του άλλαξε η ροή της ΣΕΚΕ και με χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, υπερήφανοι για το έργο της διοίκησης και των εργαζομένων”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button