Τρίτο Μάτι

Συριζαϊκές προεκλογικές παροχές το ανάγνωσμα πρόσχωμεν…
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Κατά το βουλευτή πλέον Πάνο Καμμένο, μία ίλη τεθωρακισμένων σε 20 λεπτά μέσω Σκοπίων θα φθάσει στη Σερβία αφήνοντας να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς ότι, δεν υπάρχει κίνδυνος από τους βόρειους γείτονές μας. Στρατιωτικά κ. Καμμένε, μια στρατιωτική σύγκρουση μια μία χώρα 2 εκατομμυρίων χωρίς στρατό και ανάλογο οπλισμό δεν αντέχει σε καμία κριτική. Το γεγονός όμως, ότι, αυτή η μικρή και χωρίς πολεμικό εξοπλισμό χώρα υποχρέωσε, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της Γερμανίας να δεχθεί να υπογράψει και να κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο την ένταξή της στην ατλαντική συμμαχία και σε εν ευθέτω χρόνω στην Ε.Ε. και να τους παραχωρήσουμε, όνομα, γλώσσα και εθνικότητα (βόρεια Μακεδονία και μακεδονική αντίστοιχα) δείχνει, ότι, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως, αλλά είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες που καθορίζουν τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην υφήλιο και ιδιαίτερα στη διακεκαυμένη περιοχή των βλακανίων, από την οποία ξεκίνησαν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και πολεμικές συρράξεις επί συρράξεων τον προηγούμενο αιώνα. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν και έχασαν τελικά στρατιωτικά στο Βιετνάμ θα πρέπει οι έλληνες πολιτικοί, έστω και αν για λόγους πολιτικής επιβίωσης το παίζουν μακεδονομάχοι, αν και είχαν ως συγκυβερνήτες τη δύναμη ν’ αποτρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, και δεν το έκαναν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στις δηλώσεις τους, που ίσως άθελά τους, λόγω πολιτικής “βλακείας” αναζωπυρώνουν τις εθνικές αλυτρωτικές τάσεις των σλαβοσκοπιανών.

Συριζαϊκές προεκλογικές παροχές το ανάγνωσμα πρόσχωμεν. Απ’ όλα έχει ο παραχολογικός μπαξές της κυβέρνησης, που επί τέσσερα + συναπτά έτη υπερφορολόγησε τον ελληνικό λαό, συνέχισε και εφάρμοσε σε περισσή ευλάβεια όλους τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, αν και θα τους καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο, θα προχωρούσαν μονομερώς σε διαγραφή του επονείδιστου χρέους, θα επέβαλε τη σεισάχθεια, θ’ απαιτούσε σθεναρά της γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, θα έπαιζε πεντοζάλη και θα χόρευε η κα Μέρκελ. Σήμερα πολιτικά έχουν καταντήσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού μνημονιακότεροι των μνημονιακών, κάτι αντίστοιχο του βασικότερου του βασιλέως όπως λέει ο λαός μας. Σήμερα, προεκλογικά πάντα, η επιδοματική κυβερνητική πολιτική προσφέρει επίδομα ενοικίου, επίδομα τέκνων, πληρωμή μέρους της δόσης στεγαστικού δανείου, 120 δόσεις για οφειλές (πάντα υπό αυστηρούς όρους) στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κατάργηση του υποκατώτατου και αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς λήψη ανάλογων μειώσεων εισφορών των επιχειρησεων, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, αντοχών της οικονομίας μας, ρίχνει το μπαλάκι διαχείρισης στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, για να έχει χίλιους και έναν λόγο, ως αντιπολίτευση με ύφος χιλίων καρδιναλίων να παίζει το γνωστό παιχνίδι του ΟΧΙ σε όλα και της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής και του αρχάγγελου της κάθαρσης και της διαφθοράς και όπως πιστεύει να κρατά άσσο στο μανίκι του στο θέμα της εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας το 2020.

Το να μαζεύει πολιτικά τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ και να τα υπουργοποιεί αφήνοντας εκτός κυβερνητικών θώκων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα σαν μια γροθιά για να παραμείνει και να παραμείνουν στην κυβέρνηση της χώρας στις καρέκλες εξουσίας και στα βουλετικά έδρανα, είναι βέβαιο ότι ενδόμυχα, ίσως και φανερά, έχει δημιουργήσει προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει αναλογο πολιτικό όφελος σε μια προσπάθεια πολιτικής διάλυσης κοινοβουλευτικών ομάδων του κοινοβουλίου, για επιβίωση πολιτική του κυβερνητικού κόμματος κάποιοι του χαρακτηρίζουν ως “πολιτικά αλητεία” που τελικά θα τους γυρίσει μπούμερανγκ στις επόμενες εκλογές. σε όποιες συγκυρίες ευνοούν την κυβέρνηση, όποτε και να γίνουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button