Οι έλληνες πολιτικοί κοντόφθαλμα βλέπουν το δέντρο και δε βλέπουν το δάσος

Θέλει να μας πείσει, ανεπιτυχώς η συγκυβέρνηση, ότι, το μεταναστευτικό είναι καθαρά ευρωπαϊκό θέμα και αναζητούμε λύσεις στο πρόβλημα που υφίσταται και διογκώνεται εκτός των συνόρων μας με συμμετοχή ξένων “αποτρεπτικών” δυνάμεων, Φρόντεξ – νατοϊκές δυνάμεις.

Οι έλληνες πολιτικοί κοντόφθαλμα βλέπουν το δέντρο και δε βλέπουν το δάσος, που καίγεται αργά – αργά, βήμα – βήμα, σε βάθος χρόνου, βασανιστικά, και την επιδιωκόμενη αλλαγή του εθνικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της χώρας μας.

Θέλει να μας πείσει, ανεπιτυχώς η συγκυβέρνηση, ότι, το μεταναστευτικό είναι καθαρά ευρωπαϊκό θέμα και αναζητούμε λύσεις στο πρόβλημα που υφίσταται και διογκώνεται εκτός των συνόρων μας με συμμετοχή ξένων “αποτρεπτικών” δυνάμεων, Φρόντεξ – νατοϊκές δυνάμεις.

Οι έλληνες πολιτικοί κοντόφθαλμα βλέπουν το δέντρο και δε βλέπουν το δάσος, που καίγεται αργά – αργά, βήμα – βήμα, σε βάθος χρόνου, βασανιστικά, και την επιδιωκόμενη αλλαγή του εθνικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της χώρας μας.

Ασχολούμαστε να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές να σπεύσουν να δώσουν λύσεις για μας μη  θωρακίζοντας οι ίδιοι τη χώρα μας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολιτικο-θρησκευτικό-μεταναστευτικών εξελίξεων.

Κάπως έτσι, η λάθος πολιτική εκτίμηση της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη δημιούργησε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, κάπως έτσι επιχειρείται η αλλαγή του status quo της χώρας μας με την παρουσία της Φρόντεξ και των νατοϊκών δυνάμεων.

Ο πολιτικός πρέπει να βλέπει πολύ μπροστά από την εποχή του, να προλαμβάνει τα γεγονότα και να καθορίζει τις εξελίξεις, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και όχι να παρακολουθεί, να είναι ασθμένων ουραγός των τεκταινόμενων, ανήμπορος και απλός παθητικός θεατής.

 

Οταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπαιρνε τ’ αποθεματικά των ταμείων για να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές, η Τράπεζα Ελλάδος, δια του κ. Σγουρνάρα, αγόρασε χρέος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ύψους 16,5 δις ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, οι ευρωπαίοι εταίροι δάνειζαν τη χώρα μας για να καλύψει τα ομόλογα του δημόσιου χρέους που έληγαν, επιστρέφοντας πάλι στους ίδιους τους δανειστές.

Οι συγκεκριμένες αναφορές και δηλώσεις έγιναν από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και είναι καταγραμμένες στην απαντητική επιστολή του κ. Ντράγκι σε επερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή.

Πως εκταμιεύτηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό 16,5 δις σε μια δραματική περίοδο της ελληνικής οικονομίας κ. Στουρνάρα;

 

Ενώ η συγκυβέρνηση είχε αποκλείσει με δηλώσεις αξιωματούχων το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας, δειλά – δειλά άρχισαν να μας το θέτουν ως πιθανότητα και ως πρόβλεψη (Πάνος Καμμένος).

Τα γεγονότα όμως τρέχουν γρηγορότερα από τις κυβερνητικές δηλώσεις και σήμερα μας έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 6 του Μάρτη, όταν θα συγκληθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής με συμμετοχή της Τουρκίας.

Μετά τις 6 του Μάρτη τι θα ισχύει για τα βόρεια σύνορα μας;

 

Μείζον εθνικό θέμα με εμπλοκή των τούρκων η νέα μεταναστευτική δίοδος προς το ακριτικό νησί μας Καστελόριζο.

Το ελληνικό νησί αποτελεί για τους τούρκους το καθοριστικό εμπόδιο που κλείνει τυπικά και ουσιαστικά τις τουρκικές βλέψεις για την ΑΟΖ στη νοτιοανατολική μεσόγειο και τους περιορίζει στις μικρασιατικές ακτές, συμβάλοντας του διεθνούς δικαίου και κανόνων για την υφαλοκρηπίδα των νησιών, στο  άνοιγμα της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή, ενώνοντας την με την Κυπριακή ΑΟΖ, αν και πότε κάποια ελληνική κυβέρνηση το αποφασίσει.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, πρέπει άμεσα να δει, να αξιολογήσει και να πάρει θέση αποφασιστική και εθνική στο νέο υπαρκτό πρόβλημα της μεταφοράς από τις τουρκικές ακετές χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών στο νησί.

Σήμερα, οι μετανάστες είναι υπερτριπλάσιοι των μονίμων κατοίκων του ελληνικού νησιού στην εσχατιά της νοτιοανατολικής μεσογείου.

Οι νατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις που περιποπλούν στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, έχουν συμπεριλάβει στη ζώνη ευθύνης τους τα Δωδεκάνησα, το Καστελόριζο και τις ελληνικές βραχονησίδες που οι τούρκοι τις θεωρούν ως γκρίζες ζώνες;

Κύριε Τσίπρα και κ. Καμμένε ενημερώστε μας υπεύθυνα για το τι έχει συμφωνηθεί…!

 

Η συγκυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν το ηθικό πλεονέκτημα έναντι της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, για τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών και τους σχολικούς φύλακες) διότι απλά και την ΕΡΤ άνοιξαν και τους απολυμένους επανπροσέλαβαν.

Δεν έχει η σημερινή συγκυβέρνηση το ηθικό πλεονέκτημα και δεν δικαιούται να χτίζει το ανθρώπινο προφίλ της πάνω στις μειώσεις από την προηγούμενη συγκυβέρνηση μισθών και συντάξεων πάνω από 40%, καθόσον και η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν επανέφεραν τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ των μειώσεων ύψη, σιωπηλά συμφωνώντας.

Απλά οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος υιοθέτησαν αποδεχόμενοι τις μειώσεις, κατηγορώντας Σαμαρά – Βενιζέλο, επιβάλλοντας νέες επιπλέον μειώσεςι σε συντάξεις, καταργήσεις επιδομάτων χαμηλοσυνταξιούχων και αυξήσεις εισφορών σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Για τις θέσεις σας αυτές κύριοι της συμπολίτευσης δεν είστε αθώοι “του αίματος” του σφαγιασμού μισθών και συντάξεων.

 

Μετά την αποφυλάκιση όλων των κατηγορουμενων της Χρυσής Αυγής, λόγω παρέλευση του ορίου του 18μηνου, αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, με την ιδια αιτιολογία ο Γιώργος Ρουπακιάς στέλεχος της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ομολογούμενη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ολιγωρία ή θεσμική αδυναμία της ελληνικής δικαιοσύνης ν’ αποδώσει δικαιοσύνη σε 18 μήνες;

 

Στις 20 του Μάρτη, σύμφωνα με προεκλογικές εξαγγελίες, ο πρέοδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα πρέπει ν’ αντικαταστήσει τους βουλευτές του από τους δεύτερους της σειράς της εκλογικής λίστας.

Είναι μια ανεκπλήρωτη, επικοινωνιακή εξαγγελία του Βασίλη Λεβέντη ή θα ξεφύγει από την πολιτική πεπατημένη και θα εκπληρώσει προς τους ψηφοφόρους του και στην κοινωνία τις υποσχέσεις του;

Αναμένουμε το λαλίστατο πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων και όψιμα “αγαπημένο” των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να κρατήσει τον όρκο πολιτικής τιμής που έδωσε, αντικαθιστώντας τους βουλευτές του κόμματός του.

Ιδιού η Ρόδος, κύριε Λβέντη, ιδού και το πήδημα.

 

Αν η εμμονή κάποιων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης οικουμενικής, είναι η νομή της εξουσίας και η αποδοχή και επιβολή φοροεισπρακτικών μέτρων και μειώσεων μισθών και συντάξεων, που θα μας επιβάλλουν οι τρόϊκες και οι τετρανδρίες και θα υλοποιήσουν οι τεχνοκράτες υπουργοί, οδηγώντας τη χώρα σε ύφεση, τους έλληνες σε εξαθλίωση, το υγιές και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας τη νεολαία μας μετανάστες στο εξωτερικό, χωρίς να δίδεται καμία προοπτική για τα εθνικά μας θέματα, τότε χίλιες και μια φορές, ίσως καλύτερα να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, ν’ αποφασίσει εκ νέου για την τύχη του, αν η συγκυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το εκλογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα μειώσει το μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος, θα πριμοδοτήσει συνασπισμούς κομματικών σχηματισμών και θα μειώσει το ποσοστό εισόδου στη βουλή στο 2,5% από το 3% που ισχύει σήμερα.

Για να ηρεμήσει η τοπική κοινωνία το ποσοστό του  2,5%  για  είσοδο στην βουλή, θα  πρέπει  ένα  κόμμα  ή  μια  συμμαχία  κομμάτων να το πιάσει όχι σε  μία, αλλά  σε  αρκετές  εκλογικές  περιφέρειες, κάποιοι  τις  ανεβάζουν στις  δέκα(10).

 

Δέχθηκε  ο  Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπία  της  μειοψειφίας  των αγροτικών  μπλόκων, για  συνομιλίες  με  θέμα  τα αιτήματα  των  αγροτών, το  ασφαλιστικό, το κόστος  παραγωγής, το  φορολογικό, αφορόγητο πετρέλαιο, ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

 το ζητούμενο είναι, αν ο κ.Πρωθυπουργός  έχει την ευχέρεια και  την  έγκριση των δανειστών  να προχωρήσει  σε  κάποιες  ευνοϊκές  ρυθμίσεις-παραχωρήσεις  προς  τους  αγρότες,ή είναι εγκλωβισμένος  στη δύνη του τρίτου  μνημονίου, που υπέγραψε με τους δανειστές  και  εταίρους τον  περασμένο Ιούλιο και είναι αναγκασμένος, με την πλάτη στον τοίχο,αν και δεν το πιστεύει, να υλοποιήσει.

Επειδή όλα κρίνονται και θα κριθούν, εκ του αποτελέσματος, της καταλήξεως  των διαπραγματεύσεων-συζητήσεων του κ.Τσίπρα με τους αγρότες, εκ των προτέρων  να μην  είμαστε υπεραισιόδοξοι και ας κρατάμε πολύ μικρό καλάθι.

Οι  πιθανές  κυβερνητικές  ρητορίες, του ναι μεν, αλλά για εσωτερική κατανάλωση  και  επικοινωνιακούς  λόγους, θα πρέπει να αποφευχθούν, να γίνει μια συζήτηση με καθαρούς  όρους και ανοικτά χαρτιά, να βάλουν  νερό στο κρασί τους και οι δύο πλευρές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευνοϊκό  και για τις δύο πλευρές.

Δημοσιογραφικές  πηγές από την πηγή των κινητοποιήσεων, από τα μπλόκα, αφήνουν να ενοηθεί, ότι οι  συνδικαλιστές αγρότες, απογοητεύτηκαν από τις άνευ ουσίας  προτάσεις του Πρωθυπουργού, χωρίς να αγγίξει τα βασικά θέματα, που οδήγησαν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις.

 

Περιπολούν οι ματοϊκές ναυτικές δυνάμεις  στα ανατολικά σύνορα μας,για μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας ή βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια(Σούδα) και λιάζονται κάτω από τον ανοιξιάτικο ελληνικό ουρανό;

Οι μετανάστες  έχουν γεμίσει τα ΗοtSpots, τα κέντρα φιλοξενίας  και την Ειδομένη, με  το σιδηρόφραχτο κλείσιμο των συνόρων,  η κατάσταση είναι δραματική και επικίνδυνη.

Δεν ακούμε και δεν βλέπουμε  μια κινητικότητα από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Κοντζιά, διά της διπλωματικής οδού,να βρεθεί δρόμος  προσέγγισης στην βελτίωση των συνθηκών και της  τηρήσεως των συμφωνηθέντων από όλες τις πλευρές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button