Ειδήσεις

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

Με το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, ο Τσίπρας με περισσή υποκρισία διακήρυσσε την «σεισάχθεια». Το χάρισμα δηλαδή των δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες.
Από τότε, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2015 οπότε και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, πέρασαν τέσσερα χρόνια, και δυστυχώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, που τον ψήφισαν ακριβώς γι’ αυτό , περιμένουν ακόμη να τους χαρισθούν τα χρέη!
Τέσσερα χρόνια τώρα, γυροφέρνει τον Νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, χωρίς ούτε σεισάχθεια να κάνει ούτε όμως και να λύσει το τεράστιο πρόβλημα των Τραπεζών.
Αντίθετα έκανε χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών σε Τράπεζες, Εφορία και Ασφαλιστικά ταμεία.
Τελευταία στιγμή τώρα, λίγο πριν τις εκλογές και την αποχώρησή του από την εξουσία, ξαναζεσταίνει το παραμύθι της «σεισάχθειας». Το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», ξανάρχεται με το μανδύα της εξωδικαστικής ρύθμισης, των οφειλών προς τις Τράπεζες.
Ελπίζουμε να μην βγει πάλι σε κάποιο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσία της τηλεόρασης, να υποσχεθεί ξανά το χάρισμα των χρεών των νεοελλήνων οφειλετών!
Ελπίζουμε τώρα στην αποδρομή του από την εξουσία να μην τορπιλίσει τις Τράπεζες και οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων ή να φορτώσει κάποια δεκάδες δις, στις πλάτες των ελλήνων φορολογούμενων, μέσα από μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Εμείς πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση, για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, είναι να γίνει η όποια αναγκαία επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, και η μείωση της δόσης, έτσι ώστε να μπορεί να πληρώνεται από τον οφειλέτη.
Η λογική και προπαντός το δίκαιο επιτάσσει σε κανέναν να μη χαρίζεται το χρέος, το σπίτι ή το εργοστάσιο.
Δεν πρέπει να θεωρούνται κορόιδα, τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας, που παρά τις δυσκολίες τους, εξόφλησαν ή εξοφλούν τα δάνειά τους. Δεν πρέπει κάποιοι πονηροί που κρύβονται πίσω από τους πράγματι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους, στους φιλότιμους- αξιοπρεπείς (κοινώς κορόιδα) συμπολίτες τους. Οι πονηροί του κινήματος «δεν πληρώνω» που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ (Βαλαβάνη & Σια) είναι καιρός να κληθούν να πληρώσουν!
Εμείς λέμε αλληλεγγύη ναι, σε αυτούς που πράγματι έχουν ανάγκη και όχι στα λαμόγια του κινήματος «δεν πληρώνω» .

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Κομνηνός Γεώργιος
Οικονομολόγος
Παρχαρίδης Βασίλης,
Οικονομολόγος

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button