«Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όλους όσους συμμετείχαν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2013, στην μαζική εθελοντική  δράση με το όνομα «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της». Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών και με την ευγενική και ουσιαστική στήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όλους όσους συμμετείχαν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2013, στην μαζική εθελοντική  δράση με το όνομα «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της». Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών και με την ευγενική και ουσιαστική στήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) εθελοντικές εξορμήσεις σε αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας και μία (1) έκτη στη Λέσχη Σίτισης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια.

          Ευχαριστούμε όλους  τους μαθητές των Λυκείων μας που προσήλθαν ασχέτως αν μπόρεσαν τελικά να αιμοδοτήσουν. Μόνο και μόνο η διάθεσή τους να προσέλθουν και να αιμοδοτήσουν ομαδικά για άγνωστους συνανθρώπους μας και ειδικά για τα παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα ηλικίας έως 14 ετών που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων, δείχνει την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους. Σε μια δύσκολη εποχή από όλες τις πλευρές όπου ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βάλλεται από παντού και τα μέλη της δεινοπαθούν, υπάρχουν ηλιαχτίδες που ξεπροβάλλουν δυναμικά και μας δίνουν τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Εξάλλου ανέκαθεν το ισχυρό χαρτί της πατρίδας και η ευλογία αυτής της χώρας δεν ήταν τόσο οι φυσικοί πόροι και η φυσική ομορφιά της αλλά οι άνθρωποί της!

         Ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν και βοήθησαν ποικοιλοτρόπως και ουσιαστικά στο νέο εγχείρημα του συλλόγου μας. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν το 1ο, 2ο και 4ο Γενικό Λύκειο, το 1ο και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, η Επαγγελματική Σχολή Ξάνθης, το Γενικό Λύκειο Αβδήρων, το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Γλαύκης και το Εσπερινό Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Ξάνθης. Ευελπιστούμε  την επόμενη φορά να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα Λύκεια του Νομού μας αλλά και η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης.

          Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Ξάνθης οι οποίοι όπως πάντα τα τελευταία έτη συμμετέχουν και βοηθούν στο έργο του νοσηλευτικού προσωπικού της αιμοδοσίας.

         Τις ευχαριστίες μας στον κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου και το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης για την παραγωγή του ραδιοφωνικού σποτ της αιμοδοσίας.

          Τις ευχαριστίες μας στη διεύθυνση και τους τεχνικούς του Τηλεοπτικού σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 6 για την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ της αιμοδοσίας.

           Τις ευχαριστίες μας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης που για ακόμη μια φορά στήριξαν και τη δράση αυτή του συλλόγου της «αγάπης».

          Συνολικά προσήλθαν προς αιμοδότηση πάνω από 400 μαθητές, φοιτητές, γονείς και καθηγητές και μπορέσανε να αιμοδοτήσουνε τελικά οι 290. Από αυτούς αιμοδοτήσανε για πρώτη φορά οι 186 και αποτελούν πλέον νέα μέλη της οικογένειας της «ΑΓΑΠΗΣ».  Οι 204 ήταν άντρες και αγόρια και οι 86 γυναίκες και κορίτσια.

          Ανανεώνουμε την επόμενη συνάντησή μας με το νέο σχολικό έτος τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές της τρίτης τάξης στις Πανελλήνιες δοκιμασίες και καλή πρόοδο και εξέλιξη στους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας.

 

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button