Ειδήσεις

ΓΕΦΥΡΑ…

Γέφυρα είναι μια αρχιτεκτονική ή τεχνική κατασκευή με την οποία επιτυγχάνεται ζεύξη δυο ή περισσοτέρων σημείων πάνω απο κάποιο φυσικό ή τεχνικό εμπόδιο που μεσολαβεί.
Όσον αφορά τις γέφυρες στη στεριά και θάλασσα.
Πολλές έχουν χαρακτηριστεί ΄΄ μνημεία ΄΄ κατασκευαστικά – αρχιτεκτονικά.
Γέφυρα οδοντιατρική είναι μια κατασκευή που τοποθετείται στο στόμα για να αποκαταστήσει ενα ή περισσότερα δόντια που λείπουν.
Συγκολλιέται στα δόντια που βρίσκονται εκατέρωθεν των ελλειπόντων.
Γέφυρα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι η ενίσχυση των στοιχείων πολιτισμού, η σύσφιξη, με προοπτική ευρύτερων συνεργασιών.
Σήμερα θα πάρουμε το μυστρί απο τους αρχιτέκτονες, τη λευκή μπλούζα των οδοντιάτρων, τις παραδοσιακές σχέσεις καλής γειτονίας των λαών, για να κάνουμε μια ξεχωριστή γέφυρα, σαν εκείνες που διέπουν τη διπλωματία.
Γέφυρα ανάμεσα στην πόλη με τα χίλια χρώματα που διοργανώνει για 54η χρονιά Καρναβάλι και Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές γνωστή ευρύτερα ως ΞΑΝΘΗ και την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2019 τη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ .
Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Βουλγαρίας έχει για το έτος που διανύουμε αυτό τον χαρακτηρισμό.
Θα θέλαμε να κάνουμε την παρουσία μας, το Καρναβάλι μας ευρύτερα γνωστό μέσα απο όσα διέπουν μια πόλη της Ευρώπης με το σχετικό προσδιορισμό;
Δεν γίνεται θα μου πείτε. Εμείς εκτός απο Καρναβάλι έχουμε άλλες προτεραιότητες. Έχουμε εκλογές.
Κάτι τέτοια γίνονται άλλες εποχές.
Ο TEMPORA, O MORES ( Ω καιροί, ω ήθη ) αναφώνησε κάποτε ο Κικέρωνας.
Ω ΕΚΛΟΓΕΣ, Ω ΕΠΟΧΕΣ αναφωνώ σήμερα.
Ύστερα, μετά το αναφωνητό, να πω και δυο λόγια.
Kάποια πράγματα είναι πέρα απο τις εκλογές, δεν πρέπει να τα αγγίζουν ούτε εκλογικές ούτε άλλες όποιου τύπου διαδικασίες, διότι για να οικοδομηθούν κάποιοι κάποτε μπήκαν μπροστά, κάποιοι άλλοι όπως η Θρακική Θεατρική Σκηνή τα κράτησαν όρθια όταν κινδύνευαν να καταποντιστούν ή να μετακομίσουν σε γειτονικούς Νομούς, κάποιοι έβαλαν οικειοθελώς βαθειά το χέρι στην τσέπη με λογής – λογής επινοήσεις, κάποιοι έδωσαν και δίνουν ψυχή, όπως οι ατέλειωτες χιλιάδες των εθελοντών της ΞΑΝΘΗΣ.
Απο πέρυσι έχουμε στο Καρναβάλι μας και Βασιλιά. Πολυδαχτυλιδάχτυλο – λόγω των πάμπολλων δαχτυλιδιών – αποκαλώ τον Παναγιώτη Γεωργίου. Υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις για την έλευσή του. Ήθελα την παρουσία του στο Καρναβάλι. Όντως έδωσε μια διαφορετική, ευχάριστη νότα, σε εποχή αναζητήσεων.
Επανειλημμένα μας ξανάρθε.
Πριν απο κάποιες μέρες βρέθηκε στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, θα βρεθεί και σε άλλες πόλεις για την προβολή του θεσμού.
Εδώ μας ξέρουν φρονώ. Θάταν καλύτερα.
Ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού μας να πάρει αλα μπρατσέτα τη Βασίλισσα Δήμητρα Μπαλιάκα, τις Πριγκίπισσες Θεοδώρα Κουρούπη, Αντιγόνη Σιόλλου, Αντιγόνη Τσακαλίδου και να βρεθεί για την προβολή του θεσμού στην εφετεινή Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Έχουμε χρόνο.
Μια ολιγόλεπτη παρουσία σε κάποιο κανάλι μεγάλης εμβέλειας, το πέρασμα απο μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, ενα ραδιοσταθμό, μας υπερκαλύπτουν.
Μαζί τους και ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης.
Επιστρέφοντας κάνουν μια στάση και στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ.
Έτσι προβάλλεται ο θεσμός.
Έτσι δημιουργούνται υποδομές.
Έτσι αποδεικνύουν οι αιρετοί άρχοντες την προσήλωσή τους στους θεσμούς.
Έτσι χτίζονται γέφυρες…

Στέλιος Αρσενίου


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button