Ειδήσεις

Αλέξης Τσίπρας
Ο προεκλογικός Αϊ Βασίλης!

Σε μια πομπώδη διαδικασία πριν λίγες μέρες, στο Υπουργικό του συμβούλιο, μπροστά στις κάμερες ο Πρωθυπουργός των «αδυνάτων» εξήγγειλε υπο τα χειροκροτήματα όλων των παριστάμενων υπουργών του, την αύξηση του ελάχιστου κατώτατου μισθού κατά 10,9%.
Περίμενα την αντίδραση των άλλων κομμάτων της Ν.Δ , του ΚΙΝΑΛ, κλπ. Καμία σοβαρή αντίδραση! Κάτι ψέλλισαν ότι συμφωνούν και αυτοί και ότι μάλιστα ήρθε και καθυστερημένα η αύξηση αυτή, που οι ίδιοι την είχαν τοποθετήσει κάπου μέσα στο 2017, πριν δηλαδή 2 χρόνια .
Όχι που θα είχαν το θάρρος να σταθούν απέναντι σε μια τέτοια «γενναία» απόφαση, που αποτελεί για κάθε σοβαρό οικονομολόγο, απόλυτο μνημείο λαϊκισμού και προεκλογικού τακτικισμού. Και ασφαλώς δεν είμαστε ενάντια στην αύξηση των αμοιβών, όμως η όποια αύξηση πρέπει πάντα να είναι αποτέλεσμα οικονομικής ανάλυσης και όχι προϊόν λαϊκίστικων πολιτικάντικων αποφάσεων!
Ο Τσίπρας αδίστακτος όντας, εξαγοράζει έτσι εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Μιλάμε για συναλλαγή αισχίστου, παλαιοκομματικού είδους. Ο Ανδρέας του παλιού κομματικού συστήματος ωχριά μπροστά του!
Για να δούμε όμως, τι είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, αρχές του 2015 για να κλέψει την ψήφο των «αγανακτισμένων» τότε ελλήνων.
Υποσχέθηκε ότι στις 12 το βράδυ, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:
Θα σβήσω με ένα Νόμο και ένα άρθρο τα πάντα που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων μνημονίων.
Δηλαδή στις 12 το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2015 υποσχέθηκε, μισθό 751€ όπως ήταν δηλαδή πριν την κρίση. Συντάξεις όπως πριν, φόρους όπως πριν, κλπ, κλπ.
Τι έκανε επί 4 χρόνια μέχρι σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές του 2019;
Απολύτως τίποτα! Ούτε μνημόνια κατήργησε, ούτε μισθούς αύξησε. Αντίθετα μείωσε μισθούς και συντάξεις. Επέβαλλε δε νέους και αύξησε συνολικά 29 φόρους ξεζουμίζοντας τη μεσαία τάξη των δημιουργών.
Υποθήκευσε στους δανειστές τη Δημόσια περιουσία για 100 χρόνια και φέσωσε την ελληνική οικονομία με πάνω από 100 δις ζημία, που προκάλεσε το καταστροφικό 1ο εξάμηνο του Τσίπρα – Βαρουφάκη του 2015.
Δυστυχώς κανείς δεν τόλμησε ποτέ να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Κανείς δεν τόλμησε να πει στον Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς μας, ότι το επίπεδο των αμοιβών σε μια οικονομία δεν το ορίζει ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Υπουργός εργασίας, ούτε ο ίδιος ο εργοδότης επιχειρηματίας, ούτε και ο συνδικαλιστής ή ο εργαζόμενος.
Το επίπεδο των αμοιβών ευτυχώς ή δυστυχώς στο καπιταλιστικό, παγκοσμιοποιημένο σύστημα, το ορίζει μόνον η αγορά και ο ανταγωνισμός.
Και ο πρωτοετής της οικονομίας γνωρίζει, ότι για να υπάρχει ένα προϊόν και η επιχείρηση που το παράγει, πρέπει αυτό να μπορεί να ανταγωνίζεται ανάλογα προϊόντα που πωλούνται στην όποια αγορά.
Διέρρεαν λοιπόν κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, ότι και καλά οι σύμβουλοι που είχαν βάλει να βρουν το σωστό ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού, πρότειναν κάπου 4 με 5%. Αλλά «ο γενναιόδωρος» Πρωθυπουργός χάρισε στους δυστυχείς εργάτες αύξηση 10,9%!! Τώρα αν αυτό είναι σωστό, αν το αντέχει η οικονομία και ο ανταγωνισμός, λίγο τον ενδιαφέρει. Μήπως αυτός θα τα πληρώσει; Μήπως τον ενδιαφέρει αν υπάρχει πισωγύρισμα στην οικονομία;
Τελευταία δε, εφευρίσκει τρόπους να ονομάζει μεν τους κληρικούς δημόσιους υπαλλήλους, αλλά ταυτόχρονα να μην τους αθροίζει στο σύνολο των κρατικών υπαλλήλων, για να προσλάβει λέει άλλους 10.000 νέους δικούς του δημόσιους υπαλλήλους. Δικούς του δηλαδή στρατιώτες, έτοιμους να ριχτούν στην μάχη των επερχόμενων εκλογών.
Μήπως, το ίδιο δεν έκανε και το 1981, ο «σοφός οικονομολόγος» Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου; Αυτός δεν διέλυσε, με ανάλογες αυξήσεις μισθών κατά 20-50-100% όλες τις επιχειρήσεις, για να τις οδηγήσει στη συνέχεια στον οργανισμό ανασυγκρότησης επιχειρήσεων (ΟΑΕ) και να φορτώσει το Κράτος με δεκάδες δις ζημιές; Κάπως έτσι ανάλογα δεν έπραξε και ο Κωστάκης ο Καραμανλής και χρέωσε με αρκετά δις το Κράτος;
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, όχι μόνον δεν είσαι το νέο, αλλά είσαι το χειρότερο κακέκτυπο του παλιού, σαθρού, παλαιοκομματικού, πελατειακού πολιτικού συστήματος.
Δεν διστάζεις να ναρκοθετήσεις την οικονομία και την πορεία της χώρας. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το προσωπικό και κομματικό σου συμφέρον. Και γαία πυρί μιχθήτω …
Ο «σοφός λαός» σίγουρα πολλά δεν ξέρει, πιστεύω όμως ότι αυτή τη φορά κατάλαβε τι σημαίνει ψεύτης και πολιτικός απατεώνας!
Η μόνη σου συνέπεια ότι πήρες την εξουσία με υποσχέσεις και φεύγεις με νέες χωρίς να υλοποιήσεις τίποτε!
Συνέλληνες γρηγορείτε γιατί μέχρι τις εκλογές, πολλά ακόμη θα μοιράσει ο Αϊ Βασίλης της Κουμουνδούρου. Πολλά ακόμη θα υποσχεθεί και θα ψηφίσει για να ναρκοθετήσει στην οικονομία, την επόμενη Κυβέρνηση και την Ελλάδα!

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Κομνηνός Γεώργιος
Οικονομολόγος
Παρχαρίδης Βασίλης
Οικονομολόγος, Καβάλα

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button