Ειδήσεις

Εκπαιδευτικές επισκέψεις Ιανουαρίου Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας – Πόρτο Λάγος

Η Β’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Εκεί οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημέρωσαν τα παιδιά για τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ελλάδας, για το τι προσφέρουν οι υγρότοποι και από τι κινδυνεύουν.
Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά για τη σημαντικότητα των υγροτόπων στο περιβάλλον και τις δραστηριότητες των ανθρώπων σε αυτούς και έπειτα υπήρχε χρόνος να εκφράσουν τις απορίες τους.
Κάναμε ένα μικρό διάλειμμα και βγήκαμε στον όμορφο κήπο του Κ.Π.Ε. και τα παιδιά απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα, συνδυάζοντας το διάλειμμά τους με παιχνίδια στη φύση.
Αργότερα μετακινηθήκαμε σε ένα μέρος δίπλα ακριβώς στη λίμνη Βιστωνίδα, όπου με τη βοήθεια των αρμόδιων υπαλλήλων του Κ.Π.Ε. παρακολουθήσαμε με τηλεσκόπιο τα πτηνά της λίμνης.

Είδαμε και μάθαμε πληροφορίες για τα φοινικόπτερα (φλαμίνγκο), για τους αργυρούς ερωδιούς και της φαλαρίδες.
Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε και εμείς γεμάτοι ενθουσιασμό από τα όμορφα τοπία που αντικρίσαμε, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και την ξενάγηση τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε.


Η πιο γλυκιά επίσκεψη

Την πιο γλυκιά επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α’ Δημοτικού. Στο πλαίσιο της ενότητας «Στο ζαχαροπλαστείου του Γλυκόσαυρου» επισκέφθηκαν το εργαστήριο του φημισμένου ζαχαροπλαστείου της πόλης μας «Παπαπαρασκευάς». Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής πολλών παραδοσιακών γλυκών, όπως η καριόκα, το πουράκι και τα σιροπιαστά. Επιπλέον, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με τον τρόπο που οι ειδικοί τεχνίτες παρασκεύαζαν με μεγάλη ευκολία κάθε λογής τούρτα!
Ευχαριστούμε πολύ το ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευάς» και τους υπαλλήλους για τη φιλοξενία!


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button