ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Υπεγράφησαν σήμερα οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ.

Υπεγράφησαν σήμερα οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου για την «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περί υποβολής δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης τμημάτων των βεβαιωμένων γεωθερμικών πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας Θερμών Νιγρίτας, Δήμου Βισαλτίας, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, συνολικής έκτασης 6,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων, Ακροποτάμου, Δήμου Παγγαίου, Π.Ε Καβάλας έκτασης 9,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και Ν.Ερασμίου- Μαγγάνων, Δήμου Τοπείρου, Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης έκτασης 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Οι πιο πάνω προσκλήσεις έγιναν με βάση το νέο νόμο (ΦΕΚ 2647/Β/09-11-2011) που προβλέπει τους όρους και τις διαδικασίες εκμίσθωσης του δικαιώματος του δημοσίου για έρευνα και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού βεβαιωμένων ή πιθανών γεωθερμικών πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας της χώρας.

 Με την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της περιοχής θα προσελκυθούν επενδύσεις που θα σημάνουν αφενός την οικονομική ανάπτυξη και αφετέρου την εξασφάλιση εφοδιασμού ενέργειας παραγόμενης από ανανεώσιμες πηγές.

   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου/ Τμήμα Φυσικών Πόρων Κεντρικής Μακεδονίας στο τηλ. 2313 309153 και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο τηλ. 2510 228952.

Οι προσκλήσεις θα αναρτηθούν στη Διαύγεια της ιστοσελίδας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button