Ειδήσεις

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών του Βερολίνου Fruit Logistica η ΕΑΣ Ξάνθης, με Ρόδια και ακτινιδια

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRUIT LOGISTICA 2019, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2019, στο Βερολίνο (εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin).
Στο περίπτερο μάλιστα της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχει με εξαιρετικής ποιότητας Ρόδια και ακτινίδια και η ΕΑΣ Ξάνθης, εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Ρούφο και τον γενικό διευθυντή της Μανώλη Σαραντίδη, χάρις στην πρωτοβουλία του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας ΑΜΘ στη προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων των 5 Νομών.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ΑΜΘ που μίσθωσε, διαμόρφωσε και εξόπλισε εκθεσιακό χώρο καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες προβολής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, φροντίζοντας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής.

Αναλυτικότερα:
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στη διεθνή αυτή έκθεση, με πρότυπες επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, μέσα από τα οποία προσδιορίζεται η ισχυρή ταυτότητα και φήμη προέλευσής τους.
Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χάρις στον Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη και πρώην αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα, συμμετέχει στη FRUIT LOGISTICA στο Βερολίνο, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή διεθνή έκθεση για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παγκοσμίως. Μάλιστα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου επισκέπτονται την έκθεση, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο για την αναζήτηση συνεργατών από τη διεθνή αγορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
«Η FRUIT LOGISTICA είναι η μεγαλύτερη κλαδική διεθνής έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών και οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Ξάνθης κάνουν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ουσιαστικές επαφές και προχωρούν σε επικερδείς εμπορικές συμφωνίες, αισιοδοξώντας οτι “η υψηλή ποιότητα τόσο των ακτινιδίων της περιοχής και των ρόδιων.

«Η επαναλαμβανόμενη παρουσία μας αυξάνει το κύρος μας και αποδεικνύει τον επαγγελματισμό των συνεταιρισμών και παραγωγών της Περιφέρειάς ΑΜΘ, που στοχεύουν σε αγορές όχι αποσπασματικά αλλά με διαχρονική παρουσία στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός του κλάδου. Η Περιφέρεια με τη συμμετοχή της αυτή δίνει επίσης τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα», μας είπε ο Ειδικός σύμβουλος Αγροκτηνοτροφικών εκθέσεων και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νίκος Ευφραιμίδης.
Η FRUIT LOGISTICA φιλοξενεί επιτυχώς εταιρείες με προϊόντα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια και φυτά, προτάσεις αποθήκευσης, συσκευασίας, μεταφοράς και παρουσίασης καθώς και ηλεκτρονικές εφαρμογές του κλάδου.
Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου της FRUIT LOGISTICA 2019 (7-11/2/2019), εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ (Νίκος Ευφραιμίδης και υπηρεσιακά στελέχη) αλλά και οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Ξάνθης (Βασίλης Ρούφος-Μανώλης Σαραντίδης) θα βρίσκονται καθημερινά στα stand της Περιφέρειας με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επισκεπτών για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής μας και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button