“Επιδιώκουμε την ενιαία ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας πέρα από τοπικούς ανταγωνισμούς”

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, ερωτηθείς από μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, για το ποια είναι η άποψή του επί του τριπόλου Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας, ενόψει της νέας σύσκεψης για το Εθνικό Χωροταξικό, που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, προκειμένου να κατατεθεί πρότασή τους, δήλωσε:

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, ερωτηθείς από μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, για το ποια είναι η άποψή του επί του τριπόλου Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας, ενόψει της νέας σύσκεψης για το Εθνικό Χωροταξικό, που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, προκειμένου να κατατεθεί πρότασή τους,  δήλωσε:


 


” Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης, μαζί με όλους τους φορείς του Νομού, κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση  να υπάρξει τρίπολο επιπέδου Εθνικού Πόλου, αντίστοιχο με το τρίπολο του ΕΣΠΑ 2007-2013, Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας.


 


Η θέση φορέων της Καβάλας να αντιδράσουν σ’ αυτό και να διεκδικηθεί από την Καβάλα η ανάδειξή της ως Εθνικού Πόλου δεν μας βρίσκει σύμφωνους.


 


Σε μια τέτοια περίπτωση εμμονής στην αντίδραση, θα εισηγηθώ να  υπάρξει εναλλακτική πρόταση ένταξης-πρόσθεσης  της Ξάνθης στο δίπολο Έβρου-Ροδόπης ως ενιαίου Εθνικού Πόλου.


 


Επιδιώκουμε την ενιαία ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας πέρα από τοπικούς ανταγωνισμούς.


Πρέπει να συμβάλουμε για να πάμε ψηλότερα προς το κοινό όφελος.”        


           


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button