Ειδήσεις

ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ειδοποιός διαφορά είναι η χαρακτηριστική διαφορά που ξεχωρίζει τα μέλη ενός είδους απο τα μέλη άλλων ειδών που ανήκουν στο ίδιο γένος.
Ο Αριστοτέλης στα ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ ορίζει την ειδοποιό διαφορά σαν το ιδιαίτερο γνώρισμα με το οποίο η αρετή διακρίνεται απο τις ομογενείς της έννοιες.
Να το εκφράσω πιό κατανοητά.
Έχουμε δυο αυτοκίνητα κατασκευασμένα απο την ίδια βιομηχανία.
Το ένα μας πηγαίνει στους προορισμούς μας κάθε φορά που το θέλουμε.
Το άλλο σταματά στο δρόμο λόγων βλαβών.
Τι φταίει;
Δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση, κακή μεταχείρηση απο τον οδηγό ή άρνηση του αυτοκινήτου για εκτέλεση οδηγιών μετάβασης;
Τα γράφω αυτά με αφορμή κάποιες εικόνες απο την τηλεόραση σχετικά με τη συμμετοχή της γειτονικής ΚΑΒΑΛΑΣ σε έκθεση τουριστικής προβολής στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Στην πάντα γειτονική μας αυτή πόλη ο Δήμος έχει συστήσει μια υπηρεσία με την επωνυμία ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να φροντίζει μεταξύ άλλων την προβολή του Δήμου σε όλο τον κόσμο.
Έτσι, απο την τηλεόραση πάντα, στο περιθώριο μιας ψυχαγωγικής σειράς είδα την Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου μπροστά στις κάμερες να λέει πως μέσα στο Φεβρουάριο θα βρεθούν στο Ισραήλ και λίγο μετά, αρχές Μαρτίου στην Κορέα.
Η ΚΑΒΑΛΑ ήταν η μοναδική πόλη απο την Περιφέρεια που ανήκουμε να συμμετέχει.
Στην αμερικανική μεγαλούπολη, παγκόσμια έδρα τουρισμού, εμπορίου, οργανισμών, λήψης αποφάσεων κλπ.κλπ. περίμενα απο την Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ ενα καλό λόγο για τα ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ.
Ούτε για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ούτε για τον ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ, ούτε το ΛΕΥΚΙΠΠΟ…
Για την αρχαιότερη κρανιοχειρουργική επέμβαση που έγινε εκεί πριν απο 2.800 χρόνια απο την Ιατρική Σχολή της ΙΩΝΙΑΣ και ήταν αντικείμενο μελέτης, έρευνας, σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο πριν απο 16 χρόνια, Φεβρουάριος 2006 πάλι εκεί. Στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Η ανακοίνωση έγινε απο τον Αναγνώστη Αγελαράκη τακτικό καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αdelphi της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
Ο καλός λόγος απο την Αναστασία Ιωσηφίδου δεν ακούστηκε.
Έξυσα την κούτρα μου και μονολογούσα. Εγώ τα έλεγα σε μένα δηλαδή.
Ίσως θα έπρεπε να βρει το χρόνο να πάει εκεί να τα προβάλλει κάποιος, -α απο εμάς εδώ. Τους επικεφαλείς των αντίστοιχων με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ φορέων της ΞΑΝΘΗΣ, των ΑΒΔΗΡΩΝ.
Αλλά που χρόνος για τέτοια πράγματα.
Ενα παραπάνω που έρχονται εκλογές.
Πήραμε όλοι θέσεις μάχης.
Δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη για το…στομάχι σαν τους Καβαλιώτες και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τους.
Αυτό μας έλειπε τώρα.
Αυτή είναι και η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ των δυο γειτονικών Δήμων.

Στέλιος Αρσενίου


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button