Ειδήσεις

Αποζημίωση 66.000.000 ευρώ στην εταιρεία Sunlight για τη φωτιά στο εργοστάσιό της!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί στην Ελλάδα, αναφέρει η εταιρεία. “Το ποσό της αποζημίωσης ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ζημίας”…
Στα 66 εκατ. ευρώ ανήλθε η αποζημίωση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας Sunlight στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών Sunlight, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia, ανακοίνωσε ότι το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Νέο Όλβιο Ξάνθης το Μάιο του 2018, αποφάσισε την καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 66 εκατ. ευρώ για τις υλικές και αποθετικές ζημίες που προκάλεσε η εν λόγω πυρκαγιά.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα.

Η Sunlight στην ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλα τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος και συγκεκριμένα στη leader εταιρία ERGO Ασφαλιστική ΑΕ (ποσοστό συμμετοχής: 25%), η οποία διηύθυνε την όλη διαχείριση της ζημιάς καθώς και στις υπόλοιπες εταιρίες του συνασφαλιστικού σχήματος ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (20%), INTERAMERICAN (19%), GENERALI HELLAS AAE (15%), EUROLIFE ERB ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (9%), INTERASCO ΑΕΓΑ (4%), OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (4%) και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ (4%), καθώς και στον μεσίτη ασφαλίσεων Aon – σύμβουλο, για την άψογη συνεργασία, την αμέριστη συμπαράσταση και την ουσιαστική στήριξη που παρείχαν στην εταιρία σε μία αρκετά δύσκολη συγκυρία.

«Το ποσό της αποζημίωσης ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ζημίας, ενώ παράλληλα επιτρέπει να συνεχίσουμε την τάχιστη ανακατασκευή του εργοστασίου μας ώστε να γίνει ακόμη πιο σύγχρονο κι ανταγωνιστικό, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Sunlight στην παγκόσμια αγορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, -εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας-, όλα τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος, όπως και τον μεσίτη ασφαλίσεων Aon – σύμβουλο, που συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το δυναμικό πλάνο ανάπτυξής μας. Οι γνώσεις, η εμπειρία και κυρίως η σε βάθος κατανόηση των αναγκών μας επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τη φήμη και τη φερεγγυότητα όλων των εμπλεκόμενων εταιριών» δήλωσε ο Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight.

«Έχοντας συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης μας, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια της Sunlight να επαναλειτουργήσει σε ελάχιστο χρόνο. Η συνδρομή μας στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του ασφαλιστικού προγράμματος και τη διαχείριση της ζημίας, σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκριση των ασφαλιστικών εταιριών, επέτρεψε, παρά την πολυπλοκότητα της κατάστασης, την απρόσκοπτη εκτέλεση του σχεδίου αντιμετώπισής της. Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που το ποσό της αποζημίωσης και η άμεση καταβολή της ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες της Sunlight, εμπεδώνοντας αίσθημα επιχειρησιακής ασφάλειας και συνέχειας στον πελάτη μας» δήλωσε ο Γιώργος Δαλιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος Aon, Greece & Cyprus.

Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO της ERGO, σημείωσε: «Η πυρκαγιά στην Sunlight υπήρξε ένα θλιβερό συμβάν σε μία υποδειγματική επιχείρηση, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ζημία μέχρι σήμερα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, το συμβάν αυτό έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες που καλύπτουμε ασφαλιστικά την Sunlight και στην ERGO, με την ιδιότητα του επικεφαλής (leader) του ασφαλιστικού σχήματος και διαχειριστή της εν λόγω ζημίας, να πιστοποιήσουμε τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και να αναδείξουμε την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που διαθέτει, αλλά και τις αξίες που πρεσβεύει. Ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των συνασφαλιστριών εταιρειών την Sunlight, τον ασφαλιστικό μεσίτη AON και τους πραγματογνώμονες, αλλά και προσωπικά, όλες τις συνασφαλίστριες εταιρείες για την άριστη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην επίτευξη μιας δίκαιης και εξαιρετικά γρήγορης συμφωνίας. Πιστεύω ότι, το γεγονός αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υποδειγματικής διαχείρισης κρίσης εκ μέρους της Sunlight, αλλά και υψηλού επαγγελματισμού εκ μέρους της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button