Ειδήσεις

Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ: “Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με το ποιοί διεκδικούν την ψήφο των δημοτών στις εκλογές”
Απάντηση Σδρέβανου στο Φανουράκη

Είναι πραγματικά να απορείς με τη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο, την ελαφρότητα των επιχειρημάτων τους και την επιδερμική αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν την εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και των Επιχειρήσεων του.
Το πιο λυπηρό όμως συμπέρασμα, είναι ότι γίνονται έρμαια και εργαλεία των εσφαλμένων “διαρροών” που διοχετεύονται από όργανα τους εντός των Υπηρεσιών του Δήμου και των Επιχειρήσεων του, που τους οδηγούν σε γκάφες ολκής και διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Στο σημερινό δελτίο τύπου του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φανουράκη Εμμανουήλ, τηλεγραφικά έχουμε να απαντήσουμε :
1. Άλλο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και άλλο Κανονισμός Εργασίας της Επιχείρησης.
2. Ο ισχύων Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας πρέπει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στην νομοθεσία (Ν.1069/80 όπως τροποποιήθηκε).
3. Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας προέκυψε κατόπιν διαβούλευσης με τους εργαζόμενους και ενσωμάτωσε όλες τις καταγεγραμμένες διαπιστώσεις από τις συστάσεως του μέχρι σήμερα, καθώς και τις νέες απαραίτητες νομοθετικές βελτιώσεις.
4. Ήρθε προς έγκριση στο Δ.Σ. της Επιχείρησης στην χθεσινή (25-01-2019) συνεδρίαση του, αλλά δεν λήφθηκε απόφαση, διότι λόγω αιφνίδιας και προσχεδιασμένης αποχώρησης του εκπροσώπου των εργαζομένων που συμμετέχει ως μέλος στο Δ.Σ., δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η Συνεδρίαση και να μην ληφθεί απόφαση για κανένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
5. Το παράλογο της υπόθεσης ήταν ότι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβανε τη δέσμευση πιστώσεων από το προϋπολογισμό για την πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, το οποίο επίσης δεν συζητήθηκε.
6. Όλα όσα τρικυμιώδη αναφέρονται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου περί νόμιμης σύνθεσης του Δ.Σ, και επιτροπές και πορίσματα είναι ανάξια απαντήσεως και σχολιασμού γιατί είναι νομικά και ουσιαστικά, αβάσιμα.
7. Αναρωτιόμαστε και εμείς κ. Φανουράκη: Το δελτίο τύπου ήταν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης ή εσκεμμένη ενέργεια διασποράς ψευδών ειδήσεων ;
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης συνεχίζει το έργο της, με συνέπεια χωρίς να έχει ορίζοντα τις εκλογές, καθώς έχει επίγνωση του καθήκοντος της να φέρει σε πέρας το έργο που ανέλαβε στη θητεία της, έως την ημέρα που θα τερματίσει αυτήν. Το πότε και αν, θα το αποφασίσουν οι δημότες και όχι ο κ. Φανουράκης.
Θα του συστήναμε λίγο περισσότερη προσοχή και λίγη περισσότερη υπευθυνότητα. Πέρα από τους ψήφους και τον λαϊκισμό, υπάρχει και η ουσία, η σκληρή πραγματικότητα. Είμαστε στη διάθεση του, να τον ενημερώσουμε για όποιο ζήτημα ενδιαφέρεται, για να τον προστατέψουμε από παρόμοιες άσκοπες και ατελέσφορες ενέργειες που τον εκθέτουν.

Για την ΔΕΥΑ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μαρίνος Σδρέβανος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button