Ειδήσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Αγαπητοί συμπολίτες,
στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, σας γνωστοποιούμε ότι το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και από τις 09:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης στα γραφεία του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης (Άνωθεν του Δημοτικού Πάρκινγκ-απέναντι από Δημοτική Αγορά Ξάνθης) Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ως ένα δείγμα σεβασμού στο πρόσωπό του και αναγνώρισης του έργου του. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν υπέρμαχος της δωρεάς οργάνων και της εθελοντικής αιμοδοσίας και είχε γράψει και αρκετά άρθρα για τα δύο θέματα. Η περιπέτεια της υγείας του και η αντιμετώπισή της από τον ίδιο ήταν ακόμη μια διδαχή προς όλους μας έτσι όπως μας είχε συνηθίσει άλλωστε όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του. Τον Ιούνιο του 2007 διαγνώστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και χειρουργήθηκε με επιτυχία για την αφαίρεση του όγκου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας όμως διαγνώστηκε και δεύτερος καρκίνος στο ήπαρ, καθώς και κίρρωση, που ήταν αποτέλεσμα χρόνιας ηπατίτιδας. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και τέθηκε σε αναμονή εύρεσης μοσχεύματος, προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Αν και το μόσχευμα βρέθηκε, κατά τη χειρουργική επέμβαση στις 8 Οκτωβρίου δεν έγινε η μεταμόσχευση, καθώς διαπιστώθηκαν πολλαπλές μεταστάσεις. Λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνέχισε τη θεραπεία του. Η θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε του δημιουργούσε παρενέργειες και σταδιακή επιδείνωση της υγείας του. Στα τελευταία στάδια της ασθένειας του αρνήθηκε περαιτέρω ιατρική αγωγή, καθώς και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Στις 28 Ιανουαρίου του 2008 στις 5:15 το πρωί άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών. Απεβίωσε στην οικία του, όπως ο ίδιος ζήτησε, χωρίς να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, παρά την επιδείνωσή της υγείας του που τον οδήγησε στο να καταλήξει.
Στο τελευταίο του δημόσιο μήνυμα, με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς του 2008, νιώθοντας το τέλος του αφήνει την παρακαταθήκη του με τα εξής λόγια «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ότι κινδυνεύει»
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «ΑΓΑΠΗΣ» από το έτος 2008 το τελευταίο Σάββατο κάθε Ιανουαρίου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη του. Ζητάμε από όλους σας να συμμετάσχετε προκειμένου να συλλέξουμε αρκετές μονάδες αίματος προς ανακούφιση των παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία (Θαλασσαιμία) στον Νομό μας αλλά και για όλους τους συνανθρώπους που βασανίζονται στο κρεβάτι του πόνου.
Για τυχόν πληροφορίες σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2541022256, 2541083768, 6946044278.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χαρ.Παπαχρόνης Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button