Ειδήσεις

Διακρίσεις μαθητών του ΑΞΙΟΝ στην Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Σχολεία Πρέσβεις της ΕΕ” (EPAS) το Λύκειο ΑΞΙΟΝ συμμετείχε για τρίτη χρονιά και διακρίθηκε με 5 μαθητές-ευρωβουλευτές και 2 μαθητές-αντιπροέδρους την Πέμπτη και Παρασκευή, 17 και 18 Ιανουαρίου 2019 στην ”Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’‘ που διοργανώθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και απευθύνονταν σε 200 μαθητές Λυκείου 14 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε επιτροπές, έφεραν νομοσχέδια προς ψήφιση, ψήφισαν και καταψήφισαν άρθρα σχετικά με τον τουρισμό, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τα δικαιώματα των γυναικών και άλλα. Όλοι άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την άριστη προετοιμασία και για το ήθος τους και διακρίθηκαν στις επιτροπές τους.

Τιμήθηκε ιδιαίτερα ο μαθητής της Β΄Λυκείου ΤΣΑΒΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με το Βραβείο Καλύτερου Αγορητή της Ολομέλειας των 200 μαθητών.

Τη βράβευση πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη.

Επίσης τιμήθηκε η Επιτροπή της αντιπροέδρου Μαρκοπούλου Μερσίνης (Πολιτισμού και Παιδείας) με το Βραβείο Καλύτερης Επιτροπής.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν:

Μαρκοπούλου Μερσίνη Β΄Λυκείου (αντιπρόεδρος)
Μαλάκης Γιώργος Γ ΄Λυκείου (αντιπρόεδρος)
Αντωνιάδης-Τσαραμπουλίδης Δημήτρης Β΄Λυκείου (ευρωβουλευτής)
Γεωργιάδης Νικόλαος Β΄Λυκείου (ευρωβουλευτής)
Μακρίδου Άννα Β΄Λυκείου (ευρωβουλευτής)
Ροδίτης Ηλίας Β΄Λυκείου (ευρωβουλευτής)
Τσαβαλιάς Βασίλειος Β΄Λυκείου (ευρωβουλευτής)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button