Δ. Πασσαλής ” δεν είμαστε για να καλύψουμε κανέναν”

Με την επισήμανση πως οι επαγγελματίες των Καφέ-Μπαρ και των Κέντρων Διασκέδασης της Ξάνθης δεν αποδέχονται τις κατηγορίες για αισχροκέρδεια και για πώληση νοθευμένων ποτών, αλλά και ότι έχουν φροντίσει ώστε όλα να είναι από την πλευράς έτοιμα για την κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, το Σωματείο τους παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Με την επισήμανση πως οι επαγγελματίες των Καφέ-Μπαρ και των Κέντρων Διασκέδασης της Ξάνθης δεν αποδέχονται τις κατηγορίες για αισχροκέρδεια και για πώληση νοθευμένων ποτών, αλλά και ότι έχουν φροντίσει ώστε όλα να είναι από την πλευράς έτοιμα για την κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, το Σωματείο τους παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.



Σκοπός της συνάντησης με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου των Επαγγελματιών Καφέ-μπαρ και Κέντρων διασκέδασης ήταν η ενημέρωση για τις δράσεις του φορέα που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα προς όφελος των μελών τους, καθώς και για τη λειτουργία των καταστημάτων τους κατά τη διάρκεια των ΘΛΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην Ξάνθη.


Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα σχετικά νεοσύστατο Σωματείο, μόλις ενάμιση χρόνο ζωής, με πολλές ωστόσο παρεμβάσεις και επαφές προς αρχές και φορείς του νομού και με στόχο πάντα την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων και τη συνεργασία τους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.



-Ξανθιώτικο καρναβάλι και αισχροκέρδεια


Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Δημήτρης Πασσαλής  απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως οι επαγγελματίες των Καφέ-μπαρ και των Κέντρων Διασκέδασης, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών, αλλά αρκετά καταστήματα προχώρησαν και σε μειώσεις, αφουγκραζόμενοι την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.


Αρνήθηκε  την ύπαρξη φαινομένων αισχροκέρδειας, καθώς και από την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξαν καταγγελίες.


Όπως επίσης σε σχετικούς ελέγχους που έγιναν κατά το παρελθόν για νοθευμένα ποτά, ο κ. Πασσαλής σημείωσε πως ούτε και ποτά “μπόμπες”τους ανακοινώθηκε επισήμως κάτι. Προσθέτοντας μάλιστα πως συνεργάζονται με ντόπιες κάβες ποτών.


“Τα καταστήματά μας έχουν φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο, τόσο από άποψη αισθητικής και χώρων, όσο και από παροχής υπηρεσιών και φυσικά με τις καλύτερες τιμές. Εμείς ζούμε και συντηρούμε τις οικογένειές μας από τα καταστήματα και φυσικό είναι να μη διακινδυνεύουμε την εικόνα και τη φήμη τους. Άλλωστε η Ξάνθη είναι μικρή και λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας”.


Ωστόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου των Καφέ-μπαρ και των Κέντρων Διασκέδασης  υπογράμμισε πως αν αντιληφθούν κάτι αρνητικό από συνάδελφό τους, το σίγουρο είναι πως θα τον απομονώσουν και θα υποστεί και τις συνέπειες που προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου τους .


Πάντως τόσο ο κ. Πασσαλής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, τόνισαν πως τα έξοδα τις ημέρες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για τα καταστήματά τους αυξάνονται, λόγω και των επιπλέον απαιτήσεων, για αυτό και αρκετά καταστήματα βάζουν και είσοδο, αφού βεβαίως προχωρήσουν και σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες από πλευράς εφορίας.


Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου, κ. Ιντζέ “κάποιοι συνάδελφοι, από τα 50  μέλη του Σωματείου ενδεχομένως οι 20 να βάλουν είσοδο δέκα ευρώ. Και ξέρετε γιατί το κάνουν για να πληρώσουν τα σπασμένα των ημερών. Οι ζημιές που γίνονται στα καταστήματά μας το τελευταίο τριήμερο του Ξανθιώτικου καρναβαλιού είναι πολλές. Βάζουν είσοδο τα καταστήματα αυτά που συγκεντρώνουν τη μάζα της νεολαίας. Νοικιάζουμε ειδικά ηχοσυστήματα, παρουσιάζουμε χάπενινγκ και μουσικά και χορευτικά σχήματα και ότι άλλο απαιτεί η περίοδος των καρναβαλιού. Συμμετέχουμε και εμείς για να ικανοποιήσουμε τους επισκέπτες του τριημέρου. Την επόμενη όμως της καρναβαλικής παρέλασης της Κυριακής, πάμε στα καταστήματά μας και βρίσκουμε ένα χάος και θέλουμε κάποιες χιλιάδες ευρώ για να τα συμμαζέψουμε”.  


Στο μεταξύ από την πλευρά του κ. Πασσαλής τόνισε πως και οι ίδιοι οι πελάτες  και οι επισκέπτες του τριημέρου θα πρέπει να συμπεριφερθούν ως ενημερωμένοι, ενεργοί και ευσυνείδητοι καταναλωτές, προχωρώντας σε μια έρευνα αγοράς.


Για αυτό και τους κάλεσε πριν από την είσοδό τους σε κάποιο κατάστημα να ρίχνουν μια ματιά στους καταλόγους που θα είναι αναρτημένοι έξω και σε εμφανές σημείο, με τις  τιμές πώλησης των ποτών και λοιπών ειδών που θα προσφέρονται στα καταστήματα.


“Είναι στο χέρι τους να επιλέξουν το κατάστημα εκείνο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους”.


Πάντως από την πλευρά τους οι επαγγελματίες των καφέ-μπαρ και των Κέντρων διασκέδασης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.



-Οι δράσεις


του Σωματείου 


Έγιναν επαφές και συζητήσεις  με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και φορείς για διεκπεραίωση μια σειράς ζητημάτων που είχαν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία των καφέ-μπαρ και των κέντρων διασκέδασης, όπως η επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση των βιβλιαρίων υγείας, της έκδοσης άδειας μουσικής ισχύος τριών ετών, την καλύτερη συνεργασία  με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, π.χ. αστυνομία, ρυθμίσεις ζητημάτων και προβλημάτων με τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα και την ΑΕΠΙ, θέση για την ανεξέλεγκτη επέκταση των εμπορικών κέντρων κλπ .


Παράλληλα υπήρξε έντονη η δραστηριότητα του Σωματείου και στον κοινωνικό τομέα, όπως η συμμετοχή του στην εκδήλωση για τα Παιδικά Χωριά SOS στην Κεντρική Πλατεία.


Επίσης βοήθησαν μέλη του Σωματείου που ήθελαν νομική κάλυψη, ενώ ανάμεσα στους μελλοντικούς στόχους είναι και η πραγματοποίηση σεμιναρίων  τόσο προς τους επαγγελματίες των Καφέ-μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης, όσο και του προσωπικού τους για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.



-Σε δεινή οικονομική θέση


Μπορεί όπως επεσήμανε, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Επαγγελματιών Καφέ-Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης της Ξάνθης, Δημήτρης Πασσαλής, να σημείωσε πως “αρχίζει και ξηλώνετε το πουλόβερ προς όφελος των καταστημάτων τους”, ωστόσο είναι τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς το 48,5% του τζίρου τους πηγαίνει υπέρ τρίτων.


“Η οικονομική κρίση μας έχει αγγίξει και εμάς. Το τελευταίο τρίμηνο μας έχει τσακίσει”.


Τέλος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ήταν παρόντα στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους εξέφρασαν την απορία γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματά τους στα διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ τόνισαν πως είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για το 2% που αποδίδουν στο Δήμο.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button