“Κοντά στην ομάδα”

Από την Αγγλία στην Αμερική κι από εκεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα 26 του χρόνια και στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία, αποκτήθηκε από την SKODA ΞΑΝΘΗ και αγωνίζεται στ’ αριστερά της επίθεσης. Ο Ράιν Σμιθ συμπλήρωσε ένα μήνα στη νέα του ομάδα και μιλά στο επίσημο site της ΠΑΕ για τις πρώτες εμπειρίες στον ξανθιώτικο σύλλογο αλλά και για τις φιλοδοξίες του με τα χρώματα της SKODA ΞΑΝΘΗ…

Από την Αγγλία στην Αμερική κι από εκεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα 26 του χρόνια και στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία, αποκτήθηκε από την SKODA ΞΑΝΘΗ και αγωνίζεται στ’ αριστερά της επίθεσης. Ο Ράιν Σμιθ συμπλήρωσε ένα μήνα στη νέα του ομάδα και μιλά στο επίσημο site της ΠΑΕ για τις πρώτες εμπειρίες στον ξανθιώτικο σύλλογο αλλά και για τις φιλοδοξίες του με τα χρώματα της SKODA ΞΑΝΘΗ…

Αγγλία, Αμερική και τώρα στην Ελλάδα. Οι ποδοσφαιρικές επιλογές σου δείχνουν ότι δεν φοβάσαι τις προκλήσεις…
Δεν φοβάμαι καθόλου τις προκλήσεις. Το ποδόσφαιρο για μένα είναι πρωτίστως η δουλειά μου. Κι όταν πρόκειται για την καριέρα μου προσπαθώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις.
Στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας ήταν δύσκολο να παίξω γιατί ο τρόπος που μου αρέσει το ποδόσφαιρο είναι αυτός με τον οποίο η μπάλα παίζεται κάτω κι όχι με βαθιές μπαλιές. Στην Αμερική ο τρόπος παιχνιδιού ήταν παρόμοιος μ’ αυτόν στην Ελλάδα και πιστεύω ότι αυτό το αγωνιστικό στυλ μου ταιριάζει περισσότερο.

Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας σου με την SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν στις 28 Δεκεμβρίου ωστόσο βρισκόσουν λίγες μέρες νωρίτερα στο προπονητήριο της ομάδας και ξεκίνησες να προσαρμόζεσαι στο νέο σου περιβάλλον… Σε τι βαθμό πιστεύεις ότι έχεις προσαρμοστεί μέχρι στιγμής;
Νομίζω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο. Γενικά, την κάθε αλλαγή χρειάζεσαι χρόνο για να τη συνηθίσεις. Ήδη όμως, εκτός από τις καθημερινές προπονήσεις έχω αγωνιστεί και σε επίσημα παιχνίδια και σταδιακά νιώθω ότι εγκλιματίζομαι στο νέο μου περιβάλλον.
Οι εντυπώσεις σου από τη νέα ποδοσφαιρική σου στέγη ποιες είναι αυτές τις 30 μέρες που βρίσκεσαι στο ρόστερ της;
Η Ξάνθη είναι πολύ διαφορετική από τα μεγέθη των πόλεων που έχω ζήσει στην Αγγλία και στην Αμερική. Είναι πολύ μικρή. Είναι μοναδική. Ο καιρός μπορεί να είναι περίεργος όμως προσπαθώ να το απολαύσω.
Αναφορικά με την SKODA ΞΑΝΘΗ πιστεύω ότι θα πάμε ψηλότερα. Σαν ποιότητα παικτών πιστεύω πως είμαστε ικανοί να διεκδικήσουμε ακόμη και την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αρκεί βέβαια να παίζουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Είμαστε μία καλή ομάδα στην οποία προστέθηκαν πρόσφατα νέοι παίκτες και γι’ αυτό ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποκτήσουμε ομοιογένεια.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ κι αυτό που θέλω είναι να πάμε την ομάδα σε ψηλότερες θέσεις στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στο κύπελλο.

Υπάρχει κάτι που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ή κάτι που να σου έχει κάνει εντύπωση;
Κάτι τρομερά διαφορετικό όχι, αυτό που αλλάζει είναι ότι το πρόγραμμα προπόνησης στο εξωτερικό είναι πολύ πρωινές ώρες ενώ εδώ προπονούμαστε το μεσημέρι.

Αναφορικά με τις υποδομές της SKODA ΞΑΝΘΗ μπορούν να συγκριθούν με αυτές που είχαν οι προηγούμενες ομάδες σου;
Στην Αμερική το επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό σε όλους τους τομείς. Για την Ελλάδα οι υποδομές της SKODA ΞΑΝΘΗ είναι πάρα πολύ καλές και άνετα μπορούν να συγκριθούν με ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας.
Είναι σημαντικό να υπάρχουν οι σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε ομάδα μιας και η προετοιμασία για τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντική..

Ήδη έχεις φορέσει και σε φιλικό αλλά και σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ και σταδιακά φαίνεται ότι νιώθεις καλύτερα και αφομοιώνεις το αγωνιστικό στυλ της ομάδας…
Αυτό πιστεύω κι εγώ. Το δυνατό μου σημείο είναι να δημιουργώ επιθέσεις και προσπαθώ να κάνω τις σωστές πάσες προκειμένου οι επιθετικοί να σκοράρουν. Δεν είμαι ο… δεινός σκόρερ αλλά σκοπός μου είναι να μοιράζω περισσότερο ασίστ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορών να βοηθήσω και εκτελεστικά. Επίσης μπορώ να συνεισφέρω με σέντρες κι όταν είναι αναγκαίο να τριπλάρω. Όλα εξαρτώνται όμως από το τι βλέπω μέσα στο παιχνίδι.

Τέσσερα γκολ στον Πανιώνιο, τρία γκολ στον ΟΦΗ αλλά και 0-0 με την Κέρκυρα. Γιατί θεωρείς ότι δεν ήρθε η νίκη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος;
Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας. Είχα μία καλή στιγμή κι εγώ και θα μπορούσα να σκοράρω. Και η Κέρκυρα όμως είχε τις δικές τις στιγμές για γκολ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν είσαι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δεν είσαι απαραίτητα και κακή ομάδα. Μπορεί να έχεις ένα σερί από άσχημα αποτελέσματα που να σε φέρουν σ’ αυτή τη θέση. Η μάχη της επιβίωσης ίσως να έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στην Κέρκυρα. Για μας η ισοπαλία δεν σημαίνει ήττα, έστω κι αν θέλαμε κι έπρεπε να κερδίσουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως, κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις και κάποιες φέρνεις ισοπαλία.

Τώρα υπάρχει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας ενώ ακολουθεί και η αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Βέροια. Πως θα αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις η SKODA ΞΑΝΘΗ;
Το εκτός έδρας με ΠΑΟΚ έρχεται σε – θεωρητικά – καλή στιγμή για μας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είναι σε καλή κατάσταση αφού δεν έχει σταθερή απόδοση τελευταία. Θα θέλουν να κερδίσουν σίγουρα για να διατηρηθούν ψηλά. Η πίεση είναι σ’ αυτούς. Εμείς μπορούμε με την εμφάνισή μας να τους δυσκολέψουμε και να πάρουμε κάτι θετικό από την εκτός έδρας αναμέτρηση.
Με την Βέροια για το Κύπελλο σίγουρα θα είμαστε επιθετικοί γιατί θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση.

Είσαι 26 χρονών. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
Πιστεύω πως για τον καθένα έχει ο Θεός το πλάνο του. Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να παίξω και πάλι σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Προς το παρών όμως οι στόχοι μου εναρμονίζονται μ’ αυτούς της SKODA ΞΑΝΘΗ και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην δουλειά μου εδώ και στο επόμενο παιχνίδι.

Χαρακτήρισέ μου την ζωή στην Ξάνθη με λίγες λέξεις…
Είναι μία οικογενειακή πόλη.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω στους φιλάθλους μας να είναι κοντά στην ομάδα και στα καλά και στ’ άσχημα αποτελέσματα. Θέλουμε να τους ανταμείψουμε με μία καλύτερη πορεία και μία καλύτερη θέση στο τέλος. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button