ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

Τον τελευταίο καιρό, με το μίξερ δεν τα πάμε καθόλου καλά.

Μόνο στα χέρια που δεν ήρθαμε.

Δεν αποκλείεται να γίνει κι αυτό. Τίποτα δεν αποκλείεται.

Τώρα, τι να φταίει, τι συμβαίνει και πονούν οι ερωτευμένοι όπως μας τραγούδησε η Γλυκερία, ας κάνουμε μια προσπάθεια να το προσεγγίσουμε, να το δούμε.

Τον τελευταίο καιρό, με το μίξερ δεν τα πάμε καθόλου καλά.

Μόνο στα χέρια που δεν ήρθαμε.

Δεν αποκλείεται να γίνει κι αυτό. Τίποτα δεν αποκλείεται.

Τώρα, τι να φταίει, τι συμβαίνει και πονούν οι ερωτευμένοι όπως μας τραγούδησε η Γλυκερία, ας κάνουμε μια προσπάθεια να το προσεγγίσουμε, να το δούμε.

Είναι αλήθεια ό, τι το μίξερ με τη μόδα όπως και με την τεχνολογία τα πάει πολύ καλά, σε αντίθεση με μένα όπως και με την φιλόλογό μας απο τα Γυμνασικά χρόνια Χρυσούλα Καρακατσάνη, όπως η ίδια ομολόγησε στη δεξίωση στο Oxyzen μετά την ταφή του Νίκου Παπανικολάου. Το μίξερ πάντα ήταν, είναι ευθυγραμμισμένο με τις επιταγές της μόδας.

Στο ντύσιμο, το κινητό, το αυτοκίνητο, όλα. Τι θα φορεθεί εφέτος το ρωτάω με κάθε αλλαγή των εποχών οι οποίες απο 4 έγιναν 2 με προοπτική στο άμμεσο μέλλον να συγχωνευθούν σε μια. Διανύουμε μια πολύ περίεργη κατάσταση, με μεταστάσεις όπως τα καρκινικά κύτταρα. Άλλοι κάνουν κουμάντο στην πατρίδα μας, άλλοι καθορίζουν την στάση μας απέναντι σε πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, εξελίξεις. Πάραυτα, η μόδα ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή. Ακόμα και χωρίς το Μιχάλη Ασλάνη.

– Τι φοριέται, τι θα φορεθεί φέτος αλάνι;

– Μετά τις selfies, είχαμε τα κινητά πάνω απο τα 500 ευρωπουλάκια μάστορα. Εκεί είχαμε μείνει. Όσο για φέτος, αν δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα, μετά την όξυνση του θέματος της εξόδου απο τις πατρογωνικές τους εστίες εκατομμυρίων κατοίκων της εγγύς Ανατολής, εκείνο που ΄΄ φοριέται ΄΄ πολύ, πάρα πολύ, είναι οι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.

– Ποιοί;

– Οι αλληλέγγυοι, μάστορα. Δεν έχουν σχέση με καριόκες ή μαρέγκες.

Είναι τα παιδιά των ΜΚΟ. Όπως εγω. Κοίτα με. Αλληλέγγυος με τα όλα του.

– Στην καρναβαλική μας παρέλαση πήρατε μέρος;

– Σαφώς, όπως και στο διασυρμό της χώρας. Δεν μας είδες; δεν μας βλέπεις; Όλοι για μας λένε. Άϊντε – άϊντε. Για ξεκόλα.

– Εγώ μπορώ να ΄΄ ντυθώ ΄΄ αλληλέγγυος; Θέλω να είμαι κι εγώ στη μόδα.

– Μετά απο κάποια σχετική εκπαίδευση ναι. Όπως είσαι τώρα οχι.

– Σε τι θα εκπαιδευτώ;

– Στο  ν ι κ ά τ ω μ α  όπως έλεγε ο μακαρίτης γιατρός Μανώλης Καραμόσχου. Όταν μάθεις να ανακατεύεις τον κόσμο, να φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν, να σπέρνεις ζιζάνια, τότε βλέπουμε. Θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα.

– Το δεύτερο;

– Θα αποκτήσεις δική σου ΜΚΟ ( Μη Κυβερνητική Οργάνωση ). Θα βάλεις και ειδικό σήμα στο παράθυρο του αυτοκινήτου για να έχεις παντού προτεραιότητα. Θα είσαι σαν τις αμαξοστοιχίες προτεραιότητας που έλεγαν παλιά. Τα τρένα δηλαδή που δεν περίμεναν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αστυνομικοί, Αυτοδιοικητικοί, Λιμεναρχεία οι πάντες και τα πάντα θα σου παρέχουν ευκολίες, ώστε να ανακατεύεις όσους πάνε να βάλουν μια τάξη, μια σειρά, όσο γίνεται περισσότερο.

– Απο λεφτά, τσιγάρα, ψωμί, φαΐ, σουλάτσες, παραλίες, ύπνο, τι γίνεται;

– Όλα εξασφαλισμένα. Και νυχτερινή διασκέδαση και προοπτική καρριέρας.

Μάστερ, Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό.

– Δηλαδή αντί για μπακλαβατζής στο κουδούνι της πόρτας του σπιτιού θα γράφει : Δρ. Ανακατωσούρας;

– Ακριβώς.

– Ε, τότε τι περιένουμε. Πάμε, φύγαμε. Ενα λεπτό μόνο, μίξερ μεγάλη μου αρρώστια. Να αφήσουμε στους αγαπητούς μας αναγνώστες την κάρτα με τα στοιχεία μας. Προσοχή καλοί μας άνθρωποι. Στην ούγια να γράφει με κεφαλαία : ΜΠΑΧΑΛΟ.

 

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button