ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Την καθιερωμένη πίτα του έκοψε η δημοτική κίνηση «Πολίτες για την αλλαγή» την Τετάρτη το απόγευμα σε κεντρικό Ξενοδοχείο της πόλης.
Στελέχη και πολίτες του συνδυασμού του γέμισαν την αίθουσα. Αφού αναγνώστηκε, από εκπρόσωπό του, το χαιρετιστήριο μήνυμα του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη ανέβηκε στο βήμα ο Αντιδήμαρχος κ. Παπασταματίου μεταφέροντας χαιρετιστήριο μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης. Ακολούθως ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Πούλιος πείρε τον λόγο και είπε: «Φίλες και Φίλοι, Βρισκόμαστε σήμερα όλοι μαζί στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής μας Κίνησης.

Την καθιερωμένη πίτα του έκοψε η δημοτική κίνηση «Πολίτες για την αλλαγή» την Τετάρτη το απόγευμα σε κεντρικό Ξενοδοχείο της πόλης.


Στελέχη και πολίτες του συνδυασμού του γέμισαν την αίθουσα. Αφού αναγνώστηκε, από εκπρόσωπό του,  το χαιρετιστήριο μήνυμα του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη ανέβηκε στο βήμα ο Αντιδήμαρχος κ. Παπασταματίου μεταφέροντας χαιρετιστήριο μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης. Ακολούθως ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Πούλιος πείρε τον λόγο και είπε: «Φίλες και Φίλοι, Βρισκόμαστε σήμερα όλοι μαζί στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής μας Κίνησης.


 Είμαστε στη χαραυγή μιας σημαντικής από κάθε άποψη χρονιάς αφού τον ερχόμενο Νοέμβριο είναι προγραμματισμένες οι Δημοτικές Εκλογές.  Συνηθίζεται αυτή τη μέρα να γίνεται ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και να δίνεται το στίγμα των ενεργειών και οι προοπτικές για τη χρονιά που έρχεται.  Όμως εγώ και οι συνεργάτες μου σήμερα θα πρωτοτυπήσουμε. Ετούτη τη μέρα θέλουμε, θέλω να σας μιλήσω για το 2011.


 Τη χρονιά που θα ανατείλει η Αλλαγή των Πολιτών στο Δήμο μας. Από εμάς, τους Πολίτες για την Αλλαγή, για τους πολίτες του Δήμου μας». Ακολούθως ανέφερε ότι η χρονιά του 2011 θα είναι η χρονιά που όλα όσα έχουν «φυλακίσει» τη μικρή μας κοινωνία στην αδράνεια, που όλα όσα έχουν στρεβλώσει θεσμούς κι αξίες, που όλα όσα έχουν καλλιεργήσει νοοτροπίες αδυναμίας, εξαρτήσεων και ανοχής,  που όλα όσα καθήλωσαν τα ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα του τόπου μας χαμηλά και αρνήθηκαν το δικαίωμά μας να οραματιζόμαστε και να εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μιαν Όμορφη Πόλη για εμάς και τα παιδιά μας, όλα όσα επέβαλλαν χαμηλή ιεράρχηση των κοινωνικών αγαθών και εννόησαν τις πρόνοιες μιας πολιτικής για τον άνθρωπο και το σύνολο, κατώτερες της διασποράς τεχνικών έργων χωρίς στόχο, όλα όσα στράγγιξαν την αυτοδιοίκηση από την αλήθεια του όρου και την ουσία του ρόλου της. Στην συνέχεια ανέφερε: «Θέλω να σας μιλήσω για το 2011, γιατί αυτή είναι η χρονιά που θα αρχίσουμε να κάνουμε πράξη τα όνειρα, τα σχέδια, την ανάγκη της κοινωνίας για μια πόλη όμορφη και έναν Δήμο σύγχρονο και ενεργητικό που θα υπηρετεί τους πολίτες και την πρόοδο του τόπου μα;. Την αξίζουμε αυτή την αλλαγή, τη χρωστάμε στα παιδιά μας και θα την κάνουμε πράξη.


 Θέλουμε, λοιπόν, να γίνετε συμμέτοχοι και συνεργοί σ’ αυτό το όραμα. Θέλουμε να είστε αρωγοί στα πρώτα ουσιαστικά και καθοριστικά βήματά μας ως νέα Δημοτική Αρχή του τόπου μας.


 Γιατί – κι ας μη θεωρηθεί υπερφίαλο αυτό που σας λέγω – το ποτάμι φίλες και φίλοι δεν γυρίζει πίσω!


 Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, οι πολίτες της Ξάνθης, τα Δημοτικά Διαμερίσματα Κιμμερίων και Ευμοίρου αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα.


 Το βλέπουμε στα μάτια τους, στις περιοδείες και επαφές που κάνουμε. Μας το διαμηνύουν καθημερινά με κάθε τρόπο. Μας το δείχνει η αθρόα προσέλευσή τους και η βούλησή τους για ενεργή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. Μας το αποδεικνύει η σημερινή σας παρουσία εδώ.


 Θέλουμε και έχουμε την πολιτική βούληση, και τη γνώση πλέον, να δώσουμε από τους πρώτους μήνες της θητείας μας στο Δήμο, ένα τελείως διαφορετικό στίγμα στους συμπολίτες μας. Θέλουμε κι έχουμε την πολιτική βούληση να κάνουμε τον κάθε ένα να νιώσει επιτέλους ότι ο Δήμος δεν είναι κάτι απρόσωπο κι απόκοσμο, όπου κάποιοι αποφασίζουν ερήμην του και τα αποτελέσματα των αποφάσεων αυτών τα βιώνει στην καθημερινότητά του, στις μετακινήσεις του, στο επάγγελμά του, στον ελεύθερο χρόνο του. Θέλουμε κι έχουμε την πολιτική βούληση να δώσουμε μάχη για να ξανακερδίσουμε την έτσι κι αλλιώς χαμένη αξιοπιστία του θεσμού – γιατί αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχο στη σκέψη και στη λογική του μέσου Δημότη ότι επικρατεί αναξιοκρατία στον Δήμο,  ότι δεν έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες όταν παρουσιάζονται θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες του, ότι τα τεχνικά έργα δεν «υπακούουν» μήτε εξυπηρετούν έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, ότι υπάρχει μια περίεργη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην χρήση των οικονομικών πόρων.


 


 


Αυτό το έλλειμμα αξιοπιστίας, αυτή την αίσθηση αδικίας πρέπει, μπορούμε και θα την αλλάξουμε.


 Θέλουμε και έχουμε την πολιτική βούληση να αρχίσουμε άμεσα να υλοποιούμε ό, τι έχουμε χαραγμένο στο μυαλό μας, ό, τι έχουμε μοιραστεί ως τώρα σαν σκέψη και –εγώ δεν ντρέπομαι να το πω– σαν όνειρο με τους συμπολίτες μας σε θέματα πολιτισμού, κοινωνικής μέριμνας, ανάπτυξης του τόπου μας, περιβαλλοντικής ευαισθησίας.


Θέλουμε και έχουμε την πολιτική βούληση να προγραμματίσουμε και υλοποιήσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας, τις όποιες λειτουργικές, αισθητικές και άλλες παρεμβάσεις στον Δήμο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Θέλουμε και έχουμε την πολιτική βούληση να αμβλύνουμε τα όποια κακώς κείμενα στο κέντρο της πόλης μας και να προασπίσουμε τον Εμπορικό της Ιστό σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του τόπου μας. Και βέβαια, θέλουμε και έχουμε την πολιτική βούληση να δώσουμε έμφαση στην αναπτυξιακή  πορεία του τόπου μας. Να είναι η δική μας τετραετία γόνιμη και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε – και μπορεί ο Δήμος, πιστέψτε με, να συμβάλει – στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των υπηρεσιών και προϊόντων του τόπου μας, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην προσέλκυση και επισκεπτών αλλά και επενδυτών σε διάφορους τομείς. Ο Δήμος μπορεί. Αρκεί να το θέλει. Αρκεί να το έχει ως προτεραιότητα. Το σπουδαιότερο απ’ όλα; Έχουμε την πολιτική βούληση ν’ αλλάξουμε πρόσωπο σ’ όλο το Δήμο. Και θα το αλλάξουμε γιατί πολύ απλά έχουμε διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία του Δήμου.


 Και αυτό θα το πετύχουμε με νέους ανθρώπους, με λογικές και νοοτροπίες άλλες από αυτές που τον έχουν καταπονήσει εμποδίζοντας μέχρι σήμερα την πρόοδό του.


 Με ανθρώπους που έχουν όρεξη να εργαστούν και να κάνουν το όραμα εφικτό, δίνοντας επιτέλους περιεχόμενο και προοπτική στην τέχνη της πολιτικής.


 


Διότι, μην ξεχνούμε… Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού… Αλλά η τέχνη του να κάνεις το όνειρο, εφικτό… Διαφορετικά, ας λέγεται «διαχείριση». Φίλες και Φίλοι, τώρα παρά ποτέ είναι κοντά η ώρα ο τόπος αυτός να γυρίσει σελίδα. Τώρα παρά ποτέ είναι ώριμες οι συνθήκες, ώριμο το αίτημα των πολιτών για δραστικές αλλαγές στην τοπική κοινωνία. Εμείς, οι Πολίτες για την Αλλαγή και εγώ προσωπικά, δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το κάλεσμα.


Δηλώνουμε αποφασισμένοι και ενωμένοι να φέρουμε τη μεγάλη, ριζική αλλαγή στο Δήμο της Ξάνθης. Και ό, τι κι αν προκύψει από το προς διαβούλευση, σχέδιο Διοικητικής αναδιάρθρωσης «Καλλικράτης», όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν το γερασμένο κατεστημένο στην εξουσία αλλάζοντάς του πρόσωπο και φτιασιδώνοντας τις ρυτίδες του, η ροή των πραγμάτων, το αίτημά της για αλλαγή θα επικρατήσει στο τέλος. Αλλαγή όχι επιφανειακή, αλλά ριζική.


 Και δε θα σταθώ στις φωνές του συντηρητισμού που ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να παγιδεύσουν τους συμπολίτες μας σε ψεύτικα διλήμματα… τα οποία καλλιεργεί το σημερινό κατεστημένο προκειμένου να ανακόψει τη μεγάλη ανατροπή που ετοιμαζόμαστε μαζί με την κοινωνία να φέρουμε στο Δήμο μας. Τα αναμασήματα ίδιων και ίδιων προσώπων, η συντήρηση παλαιών κατεστημένων που εγγυώνται την κλωνοποίηση ξεπερασμένων λογικών, μόνον ανανέωση δε φέρνουν στον τόπο. Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά, είναι έξω από μηχανισμούς, έξω από λογικές διατήρησης καθεστωτικών αντιλήψεων και νοοτροπιών. Γιατί όπως τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα και οι λύσεις τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν χρώμα. Και η κοινωνία έχει αποδείξει ότι όταν αυτή θέλει οι μηχανισμοί σιωπούν».


Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή κ.Χρίστος Πούλιος, απευθυνε χαιρετισμό στην Ειρήνη Δαλάτση, Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Ξάνθης, η παρουσία της οποίας έχει πια ταυτισθεί στη συνείδηση του κόσμου με το ψυχικό σθένος, τον αγώνα για ζωή και την ελπίδα για τη νίκη, για να δηλώσει πως και σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο η Ειρήνη Δαλάτση θα είναι και πάλι η πρώτη που θα το στελεχώσει. Συνεχίζωντας ο κ. Πούλιος ανέφερε: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς κι εγώ και οι συνεργάτες μου που ανταποκριθήκατε σ’ αυτό το κάλεσμα».


Ακολούθως έκοψε την πίτα που ενωρίτερα ευλόγησε εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου.






 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button