“έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου”

Ο σλαβοσκοπιανός πρωθυπουργός Ζοράν Ζάεφ με τις πρόσφατες αλυτρωτικές δηλώσεις του για “μακεδόνες” του Αιγαίου για “μακεδονική μειονότητα” στην ελληνική επαρχία της Μακεδονίας, απλά και κατανοητά, περιέγραψε τα γεγονότα της επόμενης ημέρας της υπογραφής από το ελληνικό κοινοβούλιο, της, πολιτικά και εθνικά, κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο σλαβοσκοπιανός πρωθυπουργός Ζοράν Ζάεφ με τις πρόσφατες αλυτρωτικές δηλώσεις του για “μακεδόνες” του Αιγαίου για “μακεδονική μειονότητα” στην ελληνική επαρχία της Μακεδονίας, απλά και κατανοητά, περιέγραψε τα γεγονότα της επόμενης ημέρας της υπογραφής από το ελληνικό κοινοβούλιο, της, πολιτικά και εθνικά, κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.

Οταν έχουμε παραχωρήσει όνομα “Μακεδονία”, εθνικότητα – ιθαγένεια “μακεδονική” και γλώσσα “μακεδονική” στους σκοπιανούς, όταν έχουμε δώσει το πράσινο φως για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κοντόφθαλμα, ηθελημένα ή εκ πλάνης, ας αναλάβουν οι βουλευτές του κοινοβουλίου, που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία τις ευθύνες τους.

Η αποχή και το παρόν κατά την ψηφοφορία δεν απαλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του και οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες”, οι οποίοι σιωπηλά μεν ως προς τη συμφωνία συμφώνησαν δε, ώστε να απορριφθεί η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στον  έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών να υλοποιήσουν τη συμφωνία Νίμιτς, είτε ψηφίσουν, είτε καταψηφίσουν, είναι συνυπεύθυνοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές, ότι, θα καταψηφίσει τη συμφωνία και σαν αντιπολίτευση και σαν κυβέρνηση, τονίζοντας ότι, οι διαπραγματεύσεις με το κράτος των Σκοπίων θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Το ζητούμενο, το επιδιωκόμενο και το εθνικά ωφέλιμο θα είναι ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, πριν η συμφωνία έρθει για κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο με πολιτικό αφήγημα και συνισταμένη τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Κάποιοι ισχυρίζονται και ίσως πιθανόν να έχουν δίκιο, ότι, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη γερμανική Ευρώπη και έχει εγκλωβιστεί.

 

Ενώ με την ψήφο τους οι ΑΝΕΛ έδωσαν την ευκαιρία, άναψαν το πράσινο φως στον Αλέξη Τσίπρα να προσυπογράψει ο πρώην υπουργός εξωτερικός Νίκος Κοτζιάς την πολιτικά κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμπολίτης μας Παναγιώτης Σγουρίδης σε δηλώσεις του στα αθηναϊκά ΜΜΕ, ζήτησε να ξαναδεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία, την οποία και δε θα ψηφίσουν.

Είναι ένα επικοινωνιακό τρικ που έχουν διδαχθεί και αφομοιώσει, που δεν απηχεί τις θέσεις της ελληνικής κοινωνίας, ξεθώριασε πλέον, το έχουμε ζήσει και η στολή του μακεδονομάχου, που αφενός άνοιξε το δρόμο στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στο κοινοβούλιο, αφετέρου δε με λεονταρισμούς και δηλώσεις αγάπης και στοργής για τη Μακεδονία, δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Με τη θετική προς τον Αλέξη Τσίπρα ψήφο σας κατά τη συζήτηση της μορφής της Νέας Δημοκρατίας, κατά της κυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος τη συμφωνία των Πρεσπών, είστε συνυπεύθυνοι και θα πληρώσετε πολιτικά το ανάλογο τίμημα στις εκλογές όποτα και αν γίνουν.

 

Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για “μακεδόνες” του Αιγαίου και διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας και τουςς “μακεδόνες” της Ελλάδος ΔΕΝ ΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ.

ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Μια λαϊκή παροιμία λέει “έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου” και ο νοών νοείτω!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button