ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο κακός χαμός τις τελευταίες μέρες, με τις μαθητικές καταλήψεις στα σχολεία όλης της χώρας.

            Ξεσηκώθηκαν λέει τα παιδιά, γιατί κατάλαβαν ότι, η ας πούμε αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πούλησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

            Έτσι τα παιδάκια για πρώτη ίσως φορά, βγήκαν ενάντια στους «Αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Ε αφού βγήκαν ενάντια στους γιαλαντζί αριστερούς, δεν μπορεί σου λέει παρά να ήταν υποκινούμενοι από τους Δεξιούς και τους Ακροδεξιούς.

Ο κακός χαμός τις τελευταίες μέρες, με τις μαθητικές καταλήψεις στα σχολεία όλης της χώρας.

            Ξεσηκώθηκαν λέει τα παιδιά, γιατί κατάλαβαν ότι, η ας πούμε αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πούλησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

            Έτσι τα παιδάκια για πρώτη ίσως φορά, βγήκαν ενάντια στους «Αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Ε αφού βγήκαν ενάντια στους γιαλαντζί αριστερούς, δεν μπορεί σου λέει παρά να ήταν υποκινούμενοι από τους Δεξιούς και τους Ακροδεξιούς.

            Ενώ όταν δεκαετίες τώρα τα παιδάκια έβγαιναν με αριστερά συνθήματα, δεν ήταν υποκινούμενα από τους Αριστερούς!

            Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση όχι υποκινούσε, αλλά συμμετείχε με κάθε τρόπο στις τότε μαθητικές καταλήψεις, τότε οι καταλήψεις ήταν αυθόρμητες, αναγκαίες και ιερές.

            Ανέμους έσπερναν τόσα χρόνια τώρα, δηλητηριάζοντας την ψυχή των νέων μαθητών, τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν θύελλες. Όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς όλη η κοινωνία.

            Όσο για τους μαθητές, σιγά που κατάλαβαν το Μακεδονικό. Τα παιδιά κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, την κοπάνα τους θέλουν να κάνουν και την καμουφλάρουν μια χαρά, κάτω από τα ανάλογα αριστερά ή δεξιά συνθήματα.

Παιδιά μη χάνετε τα μαθήματά σας, για να διαμαρτυρηθείτε για το Μακεδονικό. Μην χωρίζεστε, μην μισείτε ο ένας τον άλλον, ακούγεται υποκριτικά από τους μεγάλους (Πολιτικούς, Δημοσιογράφους, κλπ).

            Μα αυτό δεν είναι Δημοκρατία; Απαντούν τα παιδιά. Μα αυτό δεν κάνετε κάθε μέρα και εσείς οι μεγάλοι, οι σοφοί, οι «Δημοκράτες». Δεν μοιράζετε την κοινωνία σε δέκα κομματικές φατρίες, δεν μισείτε ο ένας τον άλλον, δεν χάνετε εκατομμύρια εργατοώρες για απεργίες, καταλήψεις, κλπ; Δεν σκοτώνεστε για τα κομματικά σας στη Βουλή, στα τηλεοπτικά πάνελ και παντού!  Εμείς απλά σας αντιγράφουμε. Έτσι για να γίνουμε και εμείς καλοί «Δημοκράτες».

            Είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ  έδωσε δικαίωμα ψήφου από τα 17 και σε λίγο γιατί όχι και από τα 12 αμέσως μετά το Δημοτικό.

            Τα παιδιά σου λέει, γνωρίζουν, τα παιδιά είναι πολιτικοποιημένα και καταλαβαίνουν. Σιγά που κατάλαβαν! Σιγά δηλαδή που καταλάβαμε και εμείς οι μεγάλοι, οι πανέξυπνοι, ώριμοι πολίτες!

            Ένα είναι σίγουρο, ο κομματισμός ποτίζει όλο και πιο βαθιά τις ψυχές των μεγάλων και δυστυχώς εδώ και χρόνια και τις ψυχούλες των παιδιών μας. Να μην ξεχνάμε ότι και ο Πρωθυπουργός μας, σαν αρχηγός του 15μελούς ξεκίνησε την πορεία του για την σωτηρία της Ελλάδας. Εν ονόματι λοιπόν της «Δημοκρατίας» της «Πολυκομματικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» του καλύτερου λέει πολιτικού συστήματος ever νυν και αει και εις τους αιώνας. Οι κοινωνίες, οι λαοί, τα έθνη, τα κράτη θα σέρνονται πότε δεξιά, πότε αριστερά, χωρίς να μπορούν να χαράξουν μια σταθερή πορεία προς τα εμπρός.

            Αγαπητοί συνάνθρωποι της παγκόσμιας κοινωνίας, οι καταλήψεις των σχολείων χθες και σήμερα, ο διαχωρισμός των πολιτών σε κομματικούς στρατούς, ο κατακερματισμός των κοινωνιών σε ομάδες που αλληλομισούνται, οι πολιτικοί μεσσίες που εμφανίζονται και παρασύρουν σαν πρόβατα τις κοινωνίες πότε αριστερά και πότε δεξιά, ασφαλώς και δεν οδηγούν παρά στον ευτελισμό της ανθρώπινης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας. Οδηγούν στην στασιμότητα, στην οπισθοδρόμηση και την καταστροφή της.

            Ασφαλώς και η απλή εμπειρία όλων μας, αποδεικνύει ότι η «Πολυκομματική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» δεν είναι πανάκεια. Ασφαλώς και δεν αριστοποιεί και μάλλον το αντίθετο καταφέρνει.

            Ασφαλώς και μπορούμε να βρούμε ένα νέο πολιτικό σύστημα, πέρα από διαχωρισμούς, πέρα από πλειοψηφίες και μειοψηφίες συμφερόντων. Αρκεί να ανησυχήσουμε, αρκεί να το ψάξουμε. Ένα Δημοκρατικό Σύστημα που να πετυχαίνει το απλό και καταφανές, το αυτονόητο. Να πετυχαίνει τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αποτελεσματικότητα για ολόκληρη την κοινωνία.

            Να πετυχαίνει την ευτυχία όλων των μελών της κοινωνίας. Τον μόνο στόχο που έθεσε η ανθρώπινη κοινωνία εδώ και χιλιετίες, μέσα από το υπέρτατο «Κοινωνικό Συμβόλαιο», όπως αυτό περιγράφεται διαχρονικά από τους μεγάλους φιλοσόφους της ανθρωπότητας. Από τον Πλάτωνα τον Αριστοτέλη και τον Επίκουρο μέχρι τον John Locke, τον Jeremy Bentham, τον Mill και τον Ρουσώ.

Συνάνθρωποι γρηγορείτε!!

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                 Κομνηνός Γεώργιος

                                                                           Οικονομολόγος       

                                                                                                                                                                                                                           

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.               

Σχετικά Άρθρα

Back to top button