Δημόσιο ευχαριστήριο για την Γιορτή της Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” , ευχαριστεί και δημοσίως όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί και φέτος ο διήμερος εορτασμός της προστάτιδας του Ιδρύματος Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” , ευχαριστεί και δημοσίως όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί και φέτος ο διήμερος εορτασμός της προστάτιδας του Ιδρύματος Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

 Επίκεντρο του Εορτασμού στην πόλη της Ξάνθης, ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Γηροκομείου Ξάνθης ”Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ”.Το Σάββατο 24η Νοεμβρίου 2018 στις 18:00 το απόγευμα , εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος , με την συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως, του Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου, των ηλικιωμένων, των εργαζομένων, των εθελοντών του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

    Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου τόσο εντός του χώρου του Γηροκομείου, προς αγιασμό των Γερόντων όσο και πέριξ αυτού. Μετά το Πέρας της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου, τίμησαν ως την «ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018», την κ.Φωτεινή (Φωτούλα) Θεοδωρίδου – Αποστολίδου για την επί πολλές δεκαετίες εθελοντική και με πολλή αγάπη φροντίδα της προς τους Ηλικιωμένους.

 Ξεχωριστή στιγμή η αποκάλυψη της εξωτερικής μεγάλων διαστάσεων (2,50 μέτρα) ιερής εικόνας της «Κυράς του Γηροκομείου μας- Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνας της Πανσόφου» που στο αριστερό της χέρι κρατά τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος. Η εικόνα την οποία παρέδωσαν στο ίδρυμα και πλέον θα κοσμεί τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης εξωτερικά, είναι μία δέηση της Οικογένειας Χατζηστόικουπου φιλοτέχνησε η κ. Φιφή  Χατζηστόικου με τη συνδρομή του πατέρα της κ. Ιωάννη Χατζηστόικου.

 Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Κυριακή 25η Νοεμβρίου 2018 , εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος  με την παρουσία των Αρχόντων του Τόπου, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και των Τροφίμων του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε Δεξίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και προσφορά νηστίσιμου εδέσματος προσφορά της Λιμενικής Αρχής του Πόρτο Λάγους.

   Ξεχωριστή προσφορά αποτελεί η συμμετοχή του Συλλόγου «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» τους φύλακες της εικόνας της Αγίας μας, τη παραμονή της εορτής της, με την τιμητική συνοδεία τους κατά την περιφορά καθώς και τον περήφανο πυρρίχιο χορό που χόρεψαν τα παλληκάρια αυτά και τίμησαν την μνήμη της.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Νέστου κ. Ευάγγελο Τσομπανόπουλο για  την ευγενική διάθεση της φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου η οποία μας συνόδευσε κατά τη διάρκεια της λιτανείας.

  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Ιγιαννίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ.Μαρίνος Σδρέβανος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραίτης, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ.Τοψίδης Χριστόδουλος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Σπύρος, Κάλφας, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Πόρτο Λάγος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, ο προσωπάρχης των Πλαστικών Θράκης κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος, ο Στρατηγός ε.α. και τ. αντιδήμαρχος Νικόλαος Φωτιάδης,ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν.Ξάνθης κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης, Η Πρόεδρος Πελαγία Βώβου-Πανάρετου και τα μέλη του γυναικείου τμήματος “AHEPA” Ξάνθης «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ-ΑΡΣΙΝΟΗ», ο Σύλλογος Γυναικών Αβδήρων και πλήθος Ξανθιωτών αλλά και φίλων του ιδρύματος από την περιοχή της Χρυσουπόλεως οι οποίοι γέμισαν ένα λεωφορείο.

 Το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης η μουσικοθεατρική παράσταση «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΝΟΤΕΣ»από την Ορχήστρα Παλαιών Ασμάτων με την συμμετοχή της θεατρικής ομάδας και το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Λημνιών Καβάλας, για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. Ευχαριστούμε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για την παραχώρηση του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Λομβαρδέα για τις διάφορες και ειδικές διευκολύνσεις που μας παρείχε.

    Στους καθιερωμένους πλέον διήμερους εορτασμούς για της προστάτιδα Αγία μας αρωγοί και συμπαραστάτες μας ήταν πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές που βοήθησαν πριν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εξυπηρετώντας όσο μπορούν καλύτερα όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση επαγγελματιών της πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης προσέφεραν στη γιορτή μας. Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι όλοι οι παρακάτω αναφερόμενοι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια. Ευχαριστούμε λοιπόν τους κάτωθι :

 

1)     ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΥΙΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ Α.Ε.» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  2 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΥΑΛΟΓΡΑΦΙΩΝ (ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΕΧΝΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ «ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥ»

 

2)    ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MAXICOLOR A.E.ΚΑΙ ΤΟΝ  ΠΑΖΑΡΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ «ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥ»

  

3)    ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ «ΑΗΕPA» ΞΑΝΘΗΣ «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΥΝΕΛΟΠΗΣ-ΑΡΣΙΝΟΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ  ΣΕ 96 ΣΕΤ ΦΛΥΤΖΑΝΕΣ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ 96 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ.

 

4)     ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΟΣΜΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ (ΤΕΜ 200) ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ (ΤΕΜ 50)

 

5)     ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΒΔΗΡΩΝΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΖΑΧΑΡΗ 66 ΚΙΛΑ, ΚΑΦΈ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 10,300 ΓΡ, ΡΥΖΙ 2,500 ΓΡ, ΑΛΑΤΙ, ΕΛAΙΟΛΑΔΟ 67 ΚΙΛΑ, ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ 8 ΚΙΛΑ)

 

6)     ΤΗΝ ΚΑΠΑΓΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ 1 ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 5 ΚΙΛΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ.

 

7)     ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ Β&ΚTEAM ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΙΕΣ

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Για το Δ.Σ.

 

 

 

Ο Γεν.Γραμματέας

 

 

 

Ιωάννης Παπαχρόνης

 

ΧαλήλΚαράνταη

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button