Που βλέπει ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση την ανάπτυξη της οικονομίας, αυτό είναι ένα μεγάλο ζητούμενο.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ν’ αναφέρεται στην ανάπτυξη της χώρας, στο πιστοποιητικό βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και για μείωση της ανεργίας.

Η γλώσσα του σώματος όμως του κ. Σαμαρά κατά τη συνέντευξη παραπέμπει ακριβώς στο αντίθετο.

Που βλέπει ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση την ανάπτυξη της οικονομίας, αυτό είναι ένα μεγάλο ζητούμενο.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ν’ αναφέρεται στην ανάπτυξη της χώρας, στο πιστοποιητικό βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και για μείωση της ανεργίας.

Η γλώσσα του σώματος όμως του κ. Σαμαρά κατά τη συνέντευξη παραπέμπει ακριβώς στο αντίθετο.

Που βλέπει ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση την ανάπτυξη της οικονομίας, αυτό είναι ένα μεγάλο ζητούμενο.

Την αλήθεια θέλουμε κ. Σαμαρά για την οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί όλοι μας βλέπουμε και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες καταστημάτων να κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες λόγω χρεών στο προσωπικό, στην εφορία και στα ταμεία και επιχειρήσεις όπως τα δύο εργοστάσια ζαχάρεως σε Ορεστιάδα και Σέρρες να κλείνουν με κυβερνητικές αποφάσεις και να γίνεται εισαγωγή ζάχαρης από Γερμανία και όχι μόνο.

 

Σιγά – σιγά και με αργούς ρυθμούς γίνονται οι διεργασίες στους δήμους για εκλογή προέδρων και μελών των δημοτικών επιτροπών, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων.

Οι συμμετέχοντες στις επιτροπές, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων, σε συνεργασία με το νεοεκλεγμένο δήμαρχο, θα πρέπει άμεσα να συνέλθουν σε σώμα και να παίρνουν αποφάσεις για την καθημερινότητα των δημοτών, για άμεση και γρήγορη παροχή υπηρεσιών και το κυριότερο, να εφαρμόσουν άμεσα τις προεκλογικές υποσχέσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στο πρόγραμμά τους.

Καιρός για χάσιμο και για φιέστες δεν υπάρχει. Υπάρχει μονο ο αδυσώπητος χρόνος που πιέζει.

Σε δήμους του Νομού μας οι νέοι δήμαρχοι ήρθαν στην εξουσία, γιατί απλά οι δημότες απογοητευμένοι από τις δημοτικές αρχές πίστεψαν ότι, το νέο που έρχεται είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Μην μας απογοητεύσετε!

 

Η συγκυβερνητική πολιτική και η συνέχειά της, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διαχείριση του φόβου της ελληνικής κοινωνίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ξεφύγει από τις παιδικές αρρώστιες του κόμματος διαμαρτυρίας του 50%.

Δεν έχει πείσει ή μάλλον με τις τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών πάνω σε θέματα που για την κοινωνία είναι η κορυφή της πυραμίδας στην καθημερινότητά τους, ενσπείρουν αμφιβολίες για τον κυβερνητικό προσανατολισμό του.

Η συγκυβέρνηση ψηφίζει στα θερινά τμήματα νομοσχέδια (με πλειοψηφία 51 βουλευτών που θα καθορίσουν την τύχη της και τη μοίρα της ελληνικής κοινωνίας για τις επόμενες γενιές.

Μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα των νομοσχεδίων ο ΣΥΡΙΖΑ απλά τους χαιρετά από μακριά και τους κουνάει το μαντήλι.

Όταν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχει και συνεχίζει να υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ (ο κ. Παυλόπουλος ψήφισε το νομοσχέδιο) και παρά την αντισυνταγματικότητα προτείνει στους βουλευτές του τρίτου θερινού τμήματος να υπερψηφίσουν την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε… και για το ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση ότι «Οταν θα έλθει στην κυβέρνηση θα τον καταργήσει» νομίζουν ότι καλύπτουν  το κοινό αίσθημα και την ελληνική κοινωνία.

Αν και συγκρίσεις με ανθρώπους που σήμερα δε βρίσκονται στη ζωή, ίσως να μην είναι δόκιμο.

Εντούτοις αν αντιπολίτευση ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου η κυβέρνηση Σαμαρά ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

Αν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ περιμένετε την πτώση της συγκυβέρνησης σαν όψιμο φρούτο, πλανάσθε πλάνηνοικτράν.

Αυτό συνέβη μια φορά, όταν το μήλο έπεσε στο κεφάλι του Νεύτονα και διατύπωσε το νόμο της βαρύτητας.

Οι δε αρχαίοι έλεγαν ότι τα αγαθά κόποις κτώνται… συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Κάτι σας λείπει κ. Τσίπρα και αυτό το κάτι είναι η ειδοποιός διαφορά που δε σας δίνει αυτή την περίοδο την ώθηση που απαιτείται για να αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 

Είκοσι ένα βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν αίτημα στη συγκυβέρνηση για να πληροφορηθούν ποιοι ευθύνονται και αν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι, οι συντάκτες του ΕΝΦΙΑ που επί ένα καλοκαίρι βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και που «χάλασε» τη σούπα που θα πρόσφεραν στον ελληνικό λαό.

Μετά την παραδοχή του σημερινού υπουργού Οικονομικών ότι το νόμο για τον ΕΝΦΙΑ τον βρήκε, δεν τον σύνταξε… δεν τον πρότεινε ο ίδιος… παραπέμπει στον πρώην υπουργό Οικονομικών και σήμερα αναβαθμισμένο σε διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Στουρνάρα και στον άμεσο συνεργάτη του κ. Καραβίτη.

Οι 21 βουλευτές για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού για να βγάλουν από το κάδρο τα του ΕΝΦΙΑ, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, ρίχνοντας το ανάθεμα στον «εμπνευστή και συντάκτη» κ. Καραβίτη και όχι στον εαυτό τους που αν και αν τι συνταγματικός τον υπερψήφισαν.

Ηταν πολλά τα 2,65 δις ευρώ και που έφτασαν πάνω από 4 δις που θα έβαζε η κυβέρνηση στα ταμεία της.

 

Χαμός στα νοσοκομεία από την οδηγία του υπουργείου Υγείας, για περιορισμό των απεικονιστικών και όχι μόνο εξετάσεων των ασφαλισμένων.

Μετά το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις που επιβλήθηκε και τη «νύφη» την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, μας προέκυψε και η υπουργική οδηγία για τη «νύφη»… που ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΙ φανερά πλέον στην ιδιωτική υγεία.

Όταν τα νοσοκομεία δε διαθέτουν τα αναγκαία απαραίτητα και σύγχρονα μηχανήματα για να γίνουν οι εξετάσεις (αξονικές, μαγνητικές, ντόπλερ) ο ασθενής θα οδηγηθεί στα ιδιωτικά κέντρα.

Στο νοσοκομείο Ξάνθης και εξετάσεις με αξονικό τομογράφο και ντόπλερ γίνονται… όμως μπαίνεις σε μια λίστα αναμονής… με όλα τα πιθανά ή απίθανα αποτελέσματα για τη ζωή των ασφαλισμένων.

Το υπουργείο υγείας με την οδηγία σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, επιχειρεί να βάλει μια τάξη και κανόνες, ώστε όσοι τους παραβαίνουν να ελέγχονται και αν γίνονται με υστεροβουλία να τιμωρούνται.

Κανείς δε διαφωνεί.

Όμως η κυβέρνηση μας έχει πείσει πλέον ότι δεν ενδιαφέρεται για να βρει τη φωλιά του λιονταριού και το ίδιο το λιοντάρι… αλλά… απλά… τα πατήματά του…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button