Οι γυναίκες της ΝΟΔΕ Ξάνθης στηρίζουν το κυβερνητικό έργο

Την εκδήλωση του Νομαρχιακού Τμήματος Γυναικών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

  Την εκδήλωση του Νομαρχιακού Τμήματος Γυναικών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.


  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης με επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια την κυρία Καλαντζάκου.


  Το παρόν έδωσαν πλήθος γυναικών, φίλα προσκείμενες στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και όχι μόνο, όπου πίνοντας ένα καφέ -σύμφωνα με την πρόσκληση-φρόντισαν να μοιραστούν όλες μαζί και κάποιες σκέψεις και ιδέες για το ρόλο της γυναίκας.


  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, καθώς και εκπρόσωποι του νομάρχη Ξάνθης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η ηγεσία της ΝΟΔΕ.


    Η υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών της Ν.Δ., κυρία Χατζηβασιλείου Ελένη καλώς όρισε την υφυπουργό Απασχόλησης και τις τοπικές αρχές και φυσικά και τις γυναίκες του νομού, ενώ στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την κυρία Καλαντζάκου. 


   Η υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση του γυναικείου ρόλου στον 21ο αιώνα, καθώς και σε κάποια από τα μέτρα που έχουν παρθεί για τις γυναίκες με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Υπογράμμισε τους νόμους που ψηφίσθηκαν για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, για την ίση μεταχείριση σε ότι αφορά στην πρόσβαση στην απασχόληση και για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και της εμπορίας με θύματα τις γυναίκες, καθώς και στην καθιέρωση με νόμο ότι το 1/3 των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων θα είναι γυναίκες.


  Ειδικότερα δε σε ότι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τόνισε τη σημαντική τομή στην προστασία της μητρότητας, με την ενίσχυση και επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας της εργαζόμενης μητέρας.


  Τόνισε τη λήψη μέτρων για την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών. Προς την κατεύθυνση αυτή σε όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τουλάχιστον το 60% των θέσεων καλύπτεται από γυναίκες.


  Παράλληλα ανακοίνωσε τη ανακαίνιση ριζικά του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας, ο οποίος μόλις θα είναι έτοιμος θα φιλοξενεί 80 παιδιά στις νέες υπερσύγχρονες  εγκαταστάσεις του και την έναρξη στις 7 Απριλίου της διάθεσης των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για το νομό της Ξάνθης. Μάλιστα όπως σημείωσε έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις που δέχθηκε το υπουργείο Απασχόλησης. Επίσης μιλώντας στις γυναίκες του νομού, έκανε γνωστό πως αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού η ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους ROM, αλλά και για άλλες μειονεκτούσες ομάδες του πληθυσμού της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.


  Η υφυπουργός Απασχόλησης στην ομιλία της αναφέρθηκε και στη γυναίκα αγρότισσα και στα μέτρα στήριξής της,μέσα από την επιμόρφωση, τη κατάρτιση και δια βίου μάθηση, την έμπρακτη στήριξη των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και μέσα από την αναβάθμιση των μονάδων υγείας στην Περιφέρεια..


   Τέλος η κ. Καλαντζάκου σημείωσε την εντολή του πρωθυπουργού “να πετύχουμε” και υποσχέθηκε πως θα το πετύχουν όλες μαζί οι γυναίκες της Ν.Δ.


  Αμέσως μετά την ομιλία της, το Νομαρχιακό Τμήμα Γυναικών της  ΝΟΔΕ Ν.Δ. τίμησε για την πολυετή προσφορά τους τέσσερα μέλη της, τις κυρίες Αγκόρτζα Δέσποινα, Λάμπρου Αθηνά, Κουτελίδου Δέσποινα και Μπαρμπεροπούλου Άννα, στις οποίες και απένειμε τιμητικές πλακέτες.


   Σε δηλώσεις της στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωση για την παρουσία της στην εκδήλωση των γυναικών της ΝΟΔΕ, η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντάκου, δήλωσε “είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ. Διότι εμείς οι γυναίκες είμαστε όχι μόνο η ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Στόχος μας να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θέλουμε να διαμορφωθεί ο ρόλος μας στο 21ο αιώνα. Πήραμε ως κυβέρνηση μέτρα για τις γυναίκες, για να έχουμε μια ισότιμη συμμετοχή όχι μόνο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και γενικότερα στην απασχόλησης και στην κοινωνία και στην οικονομία, που νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό”.                                                                                         


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button