Δενδροφύτευση στην Α. Παπανδρέου

Οι μαθητές του 7ου γυμνασίου με την στήριξη της υπηρεσίας πρασίνου δενδροφύτευσαν χθες το πρωί το πεζοδρόμιο της Α. Παπανδρέου στην Ξάνθη.

Αυτό όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος πρασίνου Α.

Οι μαθητές του 7ου γυμνασίου με την στήριξη της υπηρεσίας πρασίνου δενδροφύτευσαν χθες το πρωί το πεζοδρόμιο της Α. Παπανδρέου στην Ξάνθη.

Αυτό όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος πρασίνου Α. Αγκόρτσας είναι συνέχεια του προγράμματος που ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς, να γίνουν δηλαδή δενδροφυτεύσεις σε σχολεία και ταυτόχρονα όπου αλλού χρειαζόταν στην περιοχή μας.Αυτή, όπως σημείωσε, είναι η τελευταία για αυτή τη χρονιά.

Το επόμενο βήμα,  σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, είναι να δοθούν χάρτες της περιοχής και όπου υπάρχουν κοινόχρηστες εκτάσεις και χέρσες να αναληφθεί πρωτοβουλία με τη βοήθεια του δήμου και τις σχολικές οργανώσεις ώστε να δενδροφυτευτούν.

Ο κ. Αγκόρτσας σημείωσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες δεν κοστίζουν στο δήμο γιατί τα φυτά παράγονται στο φυτώριο του δήμου ή δίνονται από το δασαρχείο της Ξάνθης, το δε εργατικό δυναμικό δεν αρκεί και αυτό αναπληρώνεται σε συνεργασία με τα σχολεία και τους προσκόπους.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωανίδης Αστέριος, γυμναστής στο 7ο γυμνάσιο, αυτή η πρωτοβουλία ανήκει περισσότερο στο προσωπικό μεράκι προκειμένου τα παιδιά να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα τους, όπως μας είπε ο κ. Ιωαννίδης, περιλαμβάνει προσπάθεια σήμανσης και χαρτογράφησης κάποιων μονοπατιών στο περιαστικό άλσος για να μπορεί ο κάθε επισκέπτης, είτε για ψυχαγωγία, είτε για άθληση να μπορεί να επισκέπτεται αυτά τα μονοπάτια. σημείωσε ότι με τη συμμετοχή τους τα παιδιά προσφέρουν στην βελτίωση του περιβάλλοντος αλλά και της ζωής τους.

Η χαρτογράφηση, όπως σημείωσε, περιλαμβάνει πληροφορίες με μικρές ταμπέλες, όπου θα φαίνεται το ύψος, η απόσταση, ο καθαρισμός των μονοπατιών και όλα αυτά καταγράφονται σε gps, περνούν επάνω στο χάρτη και στο τέλος βγαίνει ένα τρίπτυχο με πληροφορίες για το μονοπάτι, με αποτέλεσμα αυτός που χρησιμοποιεί το μονοπάτι να το πράτει με ασφάλεια.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button