ένα επικίνδυνο πολιτικό επικοινωνιακό χιλιοπαιγμένο έργο…

Τα συνθήματα των φοιτητών και της νεολαίας του Πολυτεχνείου το 1973 για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είιναι επιθυμητά ζητούμενα και σήμερα, 45 χρόνια μετά.

Τα συνθήματα των φοιτητών και της νεολαίας του Πολυτεχνείου το 1973 για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είιναι επιθυμητά ζητούμενα και σήμερα, 45 χρόνια μετά.

Η φτώχεια στην ελληνική κοινωνία καιι στα νοικοκυριά περισσύει, άνθρωποι ζουν ζητιανεύοντας, ψάχνοντας σε κάδους απορριμμάτων και με σισίτια, η παιδεία με όσα συμβαίνουν στον ευαίσθητο χώρο της και στις ψυχές των νέων μας καρκινοβατεί προσπαθώντας μάταια ν’ ανέβει το δικό της Γολγοθά και μοιάζει με το μύθο του Σίσυφου και το αγαθό της ελευθερίας κακοποιείται βάναυσα από την οικονομική ανέχεια, την ανασφάλεια των πολιτών και από την ανεργία, τις νέες ανελαστικές μορφές εργασίας, που καταπιέζουν την προσωπικότητα, το μυαλό και το σώμα των ελλήνων πολιτών.

Ιδια ζητούμενα καιι τότε, ίδιες σχεδόν αναζητήσεις και σήμερα. 45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάποιοι επένδυσαν αν και απόντες έκαναν πολιτικές καριέρες, κάποιοι άλλοι εξαργύρωσαν τους αγώνες τους με θέσεις, κάποιοι άλλοι -οι περισσότεροι- παρέμειναν πιστοί στις ιδέες του Πολυτεχνείου και περιμένουν υπομονετικά δικαίωση των αγώνων τους.

 

Οι συριζαίοι ως αντιπολίτευτη με τα αριστερά συνθήματα “έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ, αμερικανοί φονιάδες των λαών” και σήμερα, ως κυβέρνηση της χώρας, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, να καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου και αποδοκιμάστηκαν κατά την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τον αμερικανό πρόεδρο, υπογράφει συμφωνίες και κοιμάται στα πέριξ του Λευκού Οίκου, παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στους σλαβοσκοπιανούς κατ’ εντολάς πέραν του Ατλαντικού και συνηγορεί στην είσοδο τους στο ΝΑΤΟ, τι νόημα μπορεί να έχουν οι παρουσίες τους στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία;

Απλά είναι ένα επικίνδυνο πολιτικό επικοινωνιακό χιλιοπαιγμένο έργο…

 

Η διαρκής Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος απέρριψε την εν κρυπτώ συμφωνία του Μακαριώτατου προκαθήμενου της εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συζήτηση επί όλων των θεμάτων από μηδενική βάση και καμία συζήτηση για την απόλυση των ιερέων από το δημόσιο και μισθοδοσίας μέσω Μητροπόλεων με κρατική επιδοματική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός δείχνοντας τις προθέσεις του για την αναθεώρηση του συντάγματος σε ότι έχει σχέση με τις σχέσεις εκκλησίας – κράτους, ανακοίνωσε ότι, η υπαλληλική ιδιότητα των ιερέων δεν είναι υπόθεση της εκκλησίας, αλλά της κυβέρνησης και θα προχωρήσει στην απόλυσή τους.

Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται και σταμάτημα δεν θα έχει αν δεν φθασουν στην ολοκλήρωση του έργου, του σκηνικού ενός προαναγγελθέντος πολιτικού θρησκευτικού θανάτου της ορθόδοξης εκκλησίας, που τόσα και τόσα προσέφερε και προσφέρει στην κοινωνία μας, στη χώρα μας.

Είναι ένα έργο DNA των ιδεοληψιών της αριστερίζουσας με νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των κατά δήλωση τους άθεων, κόντρα στην συντριπτική πλειοψηφία της θρησκευόμενης ορθόδοξης ελληνικής κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button