“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αφού κινδύνεψε να μην πραγματοποιηθεί η τακτική συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης λόγω μη προσέλευσης των μελών, αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ ώρα και κατόπιν τηλεφωνικών πιέσεων που ασκήθηκαν από αυτούς που ήταν παρόντες. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας και παίρνοντας το λόγο ο Γεν. Γραμματέας του επιμελητηρίου κ. Κατσαρίκας κατήγγειλε τον Γιάννη Αθανασιάδη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου, γιατί με έγγραφό του ζήτησε όλα τα στοιχεία του απολογισμού και δεν εμφανίσθηκε στην συνεδρίαση!

  Αφού κινδύνεψε να μην πραγματοποιηθεί η τακτική συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης λόγω μη προσέλευσης των μελών, αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ ώρα και κατόπιν τηλεφωνικών πιέσεων που ασκήθηκαν από αυτούς που ήταν παρόντες.


   Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας και παίρνοντας το λόγο ο Γεν. Γραμματέας του επιμελητηρίου κ. Κατσαρίκας κατήγγειλε τον Γιάννη Αθανασιάδη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου, γιατί με έγγραφό του ζήτησε όλα τα στοιχεία του απολογισμού και δεν εμφανίσθηκε στην συνεδρίαση!


   Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Ανδρικόπουλος.


Ακολούθως επικυρώθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας ειδών γραφείου από επαγγελματία της πόλης μας.


   Η κυρία Σιάκα ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την έναρξη λειτουργίας από 4/4 της υπηρεσίας “μίας ώρας” όπου ο νέος επιχειρηματίας θα έχει τη δυνατότητα αφού προσκομίσει τα χαρτιά του και δεν έχει οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, μέσα σε 24 ώρες το επιμελητήριο να του χορηγήσει την άδεια λειτουργίας του.


   Σχετικά με την απόφαση που πάρθηκε σε προηγούμενο συμβούλιο για έναν επιχειρηματία της πόλης μας και αφορούσε την μείωση των εισφορών του στο επιμελητήριο και ανήκει στον κλάδο αυτοκινήτου, δηλαδή εταιρεία που διέθεται πώληση, συνεργείο, κ.λ.π. έτυχε το ευεργέτημα αυτής της απόφασης. Με νέα του απόφαση το ΔΣ επέκτεινε αυτό το ευεργέτημα και στους 17 επιχειρηματίες του κλάδου.


  Για αρκετηή ώρα κράτησε η συζήτηση σχετικά με την επιδότηση εργασίας του 12% στις εταιρείες μεταποίησης, με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Σωτήρη Τσιακίρογλου να υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να επεκταθεί όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας προσθέτοντας και άλλες επιχειρήσεις μεταποίησης.


  Υποστήριξε ότι ο νόμος είναι σαφέστατος και δικαιούνται και άλλες επιχειρήσεις στην Ξάνθη αυτής της επιδότησης, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα ότι οι Νομοί Ροδόπης, Έβρου, Μεσσηνίας και Δωδεκανήσου, παίρνουν αυτήν την επιδότηση κόστους εργασίας και είναι ευθύνη του Επιμελητηρίου να προτείνει και ανέφερε πώς αν αυτό το προτείνει το επιμελητήριο δεν διώκεται, αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό τότε οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν ένσταση και να δικαιωθούν από τον περιφερειάρχη.


   Ο κ. Ανδρικόπουλος αφού υπενθύμισε ότι η επιδότηση έχει να δοθεί τρία χρόνια πρότεινε να πάνε κατευθείαν στο Περιφερειάρχη όσοι ενδιαφέρονται με τη λογική ότι ο ΟΑΕΔ τους ξεκαθάρισε μετά από αλληλογραφία του με τα κεντρικά ότι δεν θα μπούν άλλες επιχειρήσεις στον νόμο του 12% και δεσμεύθηκε ότι θα το ερευνήσουν.


  Το προεκλογικό παιχνίδι βγήκε έντονα στην αίθουσα συμβουλίου όταν ο κ. Τσιακίρογλου πρότεινε να συμμετάσχει και μέλος της ΟΕΒΕ σε αυτήν την επιτροπή διερεύνησης αλλά το προεδρείο σύσσωμο απέρριψε κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι ο Σ. Τσιακίρογλου έχει δηλώσει ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου όποτε γίνουν οι εκλογές.


   Στο θέμα του απολογισμού χρήσης 2010 του Επιμελητηρίου επικρίθηκε έντονα ο Γιάννης Αθανασιάδης, ο οποίος με αιχμηρή του επιστολή απαίτησε από το προεδρείο να έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία, πράγμα που έγινε και γέμισε το πάνελ του προεδρείου με φακέλους αλλά τελικά δεν εμφανίσθηκε στο συμβούλιο.


  Αναρωτηθείς ο κ. Κατσαρίκας είπε αν είναι δυνατόν να δουλεύει όλο το προσωπικό τόσες ώρες προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που απαίτησε να έχει και αυτός να είναι απών από το συμβούλιο;


Ο απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.


Το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μωραίτης ο οποίος πραγματικά σε έξαλλη κατάσταση ανέφερε ότι εδώ και δέκα ημέρες οι ντόπιες επιχειρήσεις δεν έκαναν “σεφτέ” που στη γλώσσα του εμπορικού κόσμου σημαίνει ότι δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ στα συρτάρια των εμπορικών επιχειρήσεων της Ξάνθης από την ημέρα που τα πολυκαταστήματα έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή μας.


“Τα πρώτα θύματα είναι τα τετράωρα (πρώην εργαζόμενοι) σήμερα διώχτηκαν 35 συμπολίτες μας, αύριο θα είμαστε εμείς και μεθαύριο οι καταναλωτές. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, να επιτεθούμε και εμείς να βγούμε μπροστά να ενημερώσουμε τους καταναλωτές μας. Δεν πουλάνε φθηνότερα απ’ ότι η Ξανθιώτικη αγορά εκτός από τους “κράχτες” τους”


Επέκρινε σφοδρά τους πολιτικούς που συμμετείχαν στο νομαρχιακό συμβούλιο και ενέκριναν την εγκατάσταση τους στην περιοχή.


Αναφερόμενος στον Γιάννη Αθανασιάδη που ήταν απόντας είπε: “Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης νοιάζεται για την αγορά και για τους επαγγελματίες της”


Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μωραίτης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί πουλάει κατά 45% φθηνότερα στη Γερμανία, τονίζοντας ότι θα κατακρεουργήσουν τους καταναλωτές.


Τέλος εισηγήθηκε στο προεδρείο να δοθεί ένα σοβαρό κονδύλι από πλευράς επιμελητηρίου για τις ανάγκες μίας καμπάνιας προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές πράγμα που έγινε αποδεκτό.


Τέλος με έγγραφο από το αρμόδιο Υπουργείο οι εκλογές του Επιμελητηρίου αποφασίστηκε να γίνουν το διάστημα από 15 Νοεμβρίου του 2011 έως 15 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button