Τα Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) στην ΔΟΥ Κομοτηνής;

Με μεγάλη μας έκπληξη  πληροφορηθήκαμε, στις 07-06-2013, ότι υπάρχει  πιθανότητα, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ,  να μεταφερθούν τα  Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) στην ΔΟΥ Κομοτηνής, ενώ γνωρίζαμε το αντίθετο, με έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΔΟΥ στις 30-04-2013, κατόπιν επίσημης ενημέρωσης που είχε από τον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη .  

 

Με μεγάλη μας έκπληξη  πληροφορηθήκαμε, στις 07-06-2013, ότι υπάρχει  πιθανότητα, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ,  να μεταφερθούν τα  Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) στην ΔΟΥ Κομοτηνής, ενώ γνωρίζαμε το αντίθετο, με έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΔΟΥ στις 30-04-2013, κατόπιν επίσημης ενημέρωσης που είχε από τον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη .  

 

Η ΔΟΥ  Ξάνθης (Α-Β) διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κτίριο, με τις απαραίτητες υποδομές, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών και δεν αντιλαμβανόμαστε ποιο θα είναι  το δημοσιονομικό όφελος από μία πιθανή μεταφορά των ανωτέρω αναφερόμενων τμημάτων της.    Λειτουργούν σ’ αυτήν πολύ καλά οργανωμένα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου, στελεχωμένα με ενημερωμένους υπαλλήλους, στην πλειοψηφία τους  ΤΕ και ΠΕ  κατηγορίας και σύμφωνα  με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών   είναι  η 5η ΔΟΥ στην  Ελλάδα, στην κατηγορία της,σε σύνολο εισπράξεων από ΦΠΑ  και ΕΣΟΔΑ για το έτος 2013.

           

Η πιθανή  κατάργηση των  τμημάτων  Ελέγχου  και Δικαστικού της  ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β)  και η μεταφορά τους στην Κομοτηνή συνεπάγεται  οικονομικό κόστος, μετακινήσεις (100 χιλ.τουλάχιστον) και  ταλαιπωρία  για τους απλούς  πολίτες του Ν. Ξάνθης, τους  επαγγελματίες  και τους  φορολογούμενους που συναλλάσσονται συχνότερα, εξ’ αιτίας της  οικονομικής κρίσης, με τα παραπάνω τμήματα, καθώς και για τους υπαλλήλους  που θα μετακινηθούν. Ιδιαίτερα για τους απλούς  επαγγελματίες, τους δικηγόρους, τους λογιστές, τους δικαστικούς επιμελητές, τους φοροτεχνικούς και άλλους που η προσέλευσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ είναι αρκετά συχνή, λόγω της φύσης της δουλειάς τους (διευθέτηση ληξιπροθέσμων οφειλών,  κοινοποίηση φύλλων ελέγχου, διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών, υπεράσπιση φορολογικών ποινικών διώξεων και μηνυτήριων αναφορών, επιδόσεις πράξεων διοικητικής εκτέλεσης κλπ), η πιθανή νέα κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.  Επιπλέον  θεωρούμε ότι θα επιφέρει μετακομίσεις υπαλλήλων, μεταφορά επιχειρήσεων σχετικών με το αντικείμενο της εργασίας   και θα συμβάλλει στην διοικητική αποψίλωση και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής , με  περαιτέρω, ίσως, απώλεια θέσεων εργασίας. ‘Ήδη  στον τόπο μας  έχουν κλείσει τα περισσότερα συνεταιριστικά εργοστάσια, το εργοστάσιο της Ζάχαρης, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις,   η Αστυνομική Σχολή με αποτέλεσμα την αύξηση  της φτώχειας   και τον οικονομικό μαρασμό και δεν θα πρέπει  να  διαλυθεί   άλλη μία υπηρεσία.

           

Επίσης πιστεύουμε  ότι στην  ευαίσθητη περιοχή της πολυπολιτισμικής  Θράκης,  η οποία  είναι ένα  από τα πιο φτωχά κομμάτια της Ευρώπης,  οι υπηρεσίες θα πρέπει  να ενισχύονται και όχι να απογυμνώνονται Οι  δε πολίτες θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες αιχμής, όπως είμαστε εμείς, χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος.

  

           

 

Χωρίς να είμαστε αντίθετοι με την αναβάθμιση και την εξέλιξη των υπηρεσιών μας, πάγια θέση του συλλόγου μας  είναι  να λειτουργεί  μία ΔΟΥ ανά νομό, με τμήμα δικαστικό και τμήμα ελέγχου και οι υπόλοιπες να κατανεμηθούν με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και φορολογικά κριτήρια για μια πιο αποτελεσματική εργασία, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

           Στο πλαίσια αυτά ενημερώσαμε όλους τους τοπικούς  φορείς της περιοχή μας και ζητήσαμε την συνδρομή τους, με επιστολή μας,  για να παραμείνει η ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) αυτοδύναμη, με πλήρη στελέχωση, κάτι που θα συμβάλει στην μέγιστη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων συμπολιτών μας. Επίσης ζητάμε την στήριξη όλων των συμπολιτών μας στο να μην διαλυθεί μία καλά οργανωμένη υπηρεσία του νομού μας. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που βιώνει η κοινωνία ολόκληρη, δεν επιτρέπουν άλλες αλλαγές με την κατάργηση και την συγχώνευση υπηρεσιών και  των τμημάτων αυτών. Η καλύτερη οργάνωση, ο προγραμματισμός και ο διάλογος με τους εργαζομένους και τους εμπλεκόμενους  φορείς πιθανά να εμπεριέχουν το μυστικό της επιτυχίας. 

 

                                                               Για το ΔΣ

  

   Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

 

Χρηστακίδου Κων/νια                                                   Πλακόσας Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button