ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τα πανέρια των πολιτικών μας να απλώνονται μπροστά μας γεμάτα με καλούδια, κατά πώς συνηθίζουν μαγαζάτορες, για να τραβήξουν τα παιδάκια, θυμήθηκα του κορυφαίους αρχαίους ημών φιλοσόφους τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, όταν αναφερόταν στην εγγενή αδυναμία της δημοκρατίας απέναντι σε δημαγωγούς, που παρασέρνοντας τον λαό μπορούσαν να οδηγήσουν την «πολιτεία», ένα κράτος σήμερα στην καταστροφή! Εμείς χάρη στην Μέρκελ την αποφύγαμε ευτυχώς το καλοκαίρι του 2015!

Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τα πανέρια των πολιτικών μας να απλώνονται μπροστά μας γεμάτα με καλούδια, κατά πώς συνηθίζουν μαγαζάτορες, για να τραβήξουν τα παιδάκια, θυμήθηκα του κορυφαίους αρχαίους ημών φιλοσόφους τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, όταν αναφερόταν στην εγγενή αδυναμία της δημοκρατίας απέναντι σε δημαγωγούς, που παρασέρνοντας τον λαό μπορούσαν να οδηγήσουν την «πολιτεία», ένα κράτος σήμερα στην καταστροφή! Εμείς χάρη στην Μέρκελ την αποφύγαμε ευτυχώς το καλοκαίρι του 2015! Αλλά κανείς δεν μας διασφαλίζει ότι την επόμενη φορά που θα μας παρασύρουν οι λαϊκιστές δεν θα πέσουμε στα βράχια!

Σε επίρρωση λοιπόν των λεγομένων των αρχαίων μας μεγάλων φιλοσόφων, οι σημερινοί μας πολιτικοί γεμίζουν τα καλάθια των προσφορών τους προς τον «Σοφό Ελληνικό Λαό» με λογής-λογής φανταχτερά παραμύθια.

Παραμύθια δόλια, ύπουλα, επικίνδυνα, καταστροφικά πλην ευχάριστα, ευκολοχώνευτα, γευστικά που παρασύρουν τις μάζες των ψηφοφόρων.

Το πρώτο παραμύθιτον τελευταίο καιρό το απλώνει σαν τραχανά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η μείωση λέει των συντάξεων, σύμφωνα με τον Νόμο Κατρούγκαλου, κατά 18% κατά μέσο όρο δεν θα γίνει. Μπορεί να αναβληθεί, μπορεί να ανασταλεί, μπορεί να γίνει λίγο-λίγο σε βάθος χρόνου, μπορεί και να ακυρωθεί τελείως. Και τότε γιατί το ψηφίσατε ρε παιδιά, λέγοντας τότε ότι το μέτρο ήταν αναγκαίο και διαρθρωτικό για την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων μακροπρόθεσμα;

Συγκεκριμένα στην αιτιολογική έκθεση του Νόμου 4387/2016, του Νόμου Κατρούγκαλου, η Κυβέρνηση αναφέρει: «Διασφαλίζει την βιωσιμότητα, τη διαγενεακή ισότητα, καθώς και την ίση κατανομή των θυσιών.»

 Τώρα πως εν’ όψη των οσονούπω πιθανών εκλογών, βρέθηκε το 1,2 δις από το «υπερπλεόνασμα (sic). Τώρα γιατί δεν μπαίνει θέμα ισότητας μεταξύ των ήδη συνταξιούχων και των νέων συνταξιούχων που θα παίρνουν τουλάχιστον -20% με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης!

   Η απάντηση είναι μία και γνωστή. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού υπερφορολόγησε τους πάντες, βγήκε με το πανέρι και αφού μοίρασε σε αληθινούς και σικέ ευάλωτους, άρχισε να υπόσχεται σε στρατιωτικούς κλπ., φυσικά δε θα της ξέφευγε η μεγαλύτερη ομάδα των ήδη συνταξιούχων που αριθμεί γύρω στα 2,6 εκατ., και επηρεάζει πάνω από 4 εκατ. ψήφους!

Έτσι όπως το 2014 με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα τα έκανε όλα, και αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν όλα φούσκες, έτσι και αυτές οι υποσχέσεις θα είναι ένα παραμύθι «για μεγάλα παιδιά».

Φυσικά κάτι ανάλογο, πως δε θα μειώσουν τις συντάξεις, ψελλίζουν και τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Όμως αγαπητοί φίλοι συνταξιούχοι, μην τσιμπάτε. Όσο ένα εκατομμύριο νέοι είναι άνεργοι και οι 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι με 400 και 500€ το μήνα, (δηλαδή μια σχέση 1,4 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο), το ασφαλιστικό σύστημα είναι δυστυχώς αδύνατον να δίνει συντάξεις 700-800 μέχρι και 1300€!      

Γι’ αυτό αγαπητοί συνέλληνες συνταξιούχοι, προσοχή στα γυαλιστερά πανέρια των Πολιτικών απατεώνων!

 

                                                       

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                 Κομνηνός Γεώργιος

                                                                           Οικονομολόγος       

                                                                                                                                       

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button