ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: “ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”

Με αφορμή το τελευταίο δημοσίευμα που προκάλεσε αναστάτωση και αφορούσε την πρόσληψη δύο δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής οι οποίοι σαν βασικό προσόν πρέπει να έχουν άριστη και πιστοποιημένη την Τουρκική γλώσσα κάτι που σχολιάστηκε από τον τοπικό τύπο ποικιλοτρόπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη σχολιάζοντας είπε ότι είναι δυστύχημα στην περιοχή μας κάποια αυτονόητα να παίρνουν διαστάσεις που δεν είναι ότι καλλίτερο.

Με αφορμή το τελευταίο δημοσίευμα που προκάλεσε αναστάτωση και αφορούσε την πρόσληψη δύο δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής,  οι οποίοι ως βασικό προσόν πρέπει να έχουν άριστη και πιστοποιημένη την Τουρκική γλώσσα, κάτι που σχολιάστηκε από τον τοπικό τύπο ποικιλοτρόπως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη σχολιάζοντας  είπε ότι είναι δυστύχημα στην περιοχή μας κάποια αυτονόητα να παίρνουν διαστάσεις που δεν είναι ότι καλλίτερο. «Είναι φυσιολογικό να πάρεις δύο δημοσιογράφους οι οποίοι θα επιμελούνται την τουρκική γλώσσα στο δελτίο, να κάνουν αποδελτίωση και να μεταφέρουν τις ειδήσεις από τις Τουρκικές εφημερίδες, είναι λογικό να απαιτείται ως βασικό προσόν η τουρκική γλώσσα. Άρα λοιπόν αυτό που θεωρείται αυτονόητο με τις πράξεις και τις παραλείψεις που έγιναν στην περιοχή, τα καμώματα του Προξενείου το κάναμε να θεωρείται ύποπτο».


 


Αυτοδοικητικές εκλογες. Συμμετέχει;


 


 


Ο κ. Σγουρίδης δηλώνει ότι συμμετέχει ενεργά στις εκλογές στηρίζοντας τους υποψηφίους. Πιστεύει  ότι οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ συνδυασμοί στο Νομό Ξάνθης μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στις τοπικές κοινωνίες τονίζοντας ότι διακριτικά είναι πάντοτε κοντά στις εκδηλώσεις τους.


Σχετικά με τον Καλλικράτη ανέφερε ότι χωροταξικά δεν είναι σωστός. Αυτό που καταγράφηκε σε δημοσκόπηση σε δικό του σάιτ είναι και αυτό που ο ίδιος πρότεινε. Δηλαδή τρείς δήμοι τονίζοντας ότι ζητούμενο είναι η ανάπτυξη.  Συνεχίζοντας είπε ότι ο Καλλικράτης δίνει την δυνατότητα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι δήμοι να υπάρχει ανάπτυξη με κριτήριο από τους διοικούντες την καλή διαχείριση. «Δεν είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος δεν διαχειρίστηκε ούτε ένα περίπτερο να κληθεί να διοίκηση έναν δήμο. Όσοι έχουν δώσει δείγματα γραφής και εντιμότητας αυτοί να διοικήσουν».


Ο κ. Σγουρίδης κάνοντας αναφορά στην μετατροπή πλέον των αυτοδιοικητικών εκλογών σε καθαρά κομματικών, ανέφερε, ότι είναι λάθος και αυτό θα το πληρώσουν οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες αυτές θα πρέπει να επιλέξουν αυτοδιοικητικούς για να υπάρξει ανάπτυξη τονίζοντας ότι κακώς η ΝΔ αλλά και η τελευταία συνέντευξη του Πρωθυπουργού έβαλαν και οι δύο κομματικά περιχαρακώματα. «Πιστεύω ότι η κοινωνία αυτό το έχει καταλάβει και αρχίζει και αντιδρά».


Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο κόσμος είναι «κουμπωμένος» και με τους πολιτικούς αλλά και με τις πολιτικές τους.


 


Εθνικές εκλογές;


 


 


Είναι αντίθετος με τις Εθνικές εκλογές αυτή την περίοδο. Δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο που αυτό αφέθηκε να αιωρείται. Πιστεύει ότι οι Εθνικές εκλογές πρέπει να έχουν ορίζοντα τετραετίας.


Σχετικά με τις Κυβερνήσεις συνασπισμού που μπορεί να προκύψει αν πραγματοποιηθούν Εθνικές εκλογές είπε ότι αυτό έχει δοκιμαστεί στη χώρα μας και οι  όποιες αποφάσεις βγαίνουν από αυτές τις κυβερνήσεις είναι περισσότερο «αβανταδόρικες» και την διετία 89 -90 επί κυβερνήσεως Ζωλότα δόθηκαν τα περισσότερα προνόμια στην κοινωνία.  «Αβαντάρουν» όλοι γιατί πιστεύουν πώς όταν κλείσει η συνεργασία θα μπορούν να έχουν καλύτερη τύχη στον επόμενο εκλογικό αγώνα τονίζοντας ότι τα προγράμματα των Κυβερνήσεων πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο ανεξάρτητα πολιτικού κόστους».


Ο κ. Σγουρίδης παρ όλο που δεν είναι απαισιόδοξος στον οικονομικό μαρασμό που υπάρχει ελέω τρόικας, δεν βλέπει φώς στο Τούνελ και ο λόγος είναι ότι δεν παίρνονται μέτρα ανάπτυξης στην πραγματική οικονομία. «Μπορεί κάποια στιγμή να δούμε το χρηματιστήριο και τους οικονομικούς δείκτες να έχουν ανοδικές τάσεις αλλά αν δεν στηριχθεί η πραγματική οικονομία τότε δεν θα είναι ουσιώδης η ανάπτυξη.


Τέλος αναφέρει ότι η πραγματική οικονομία δεν είναι οι τράπεζες. Θεωρεί ότι είναι  εργαλείο ανάπτυξης αλλά όμως δεν είναι η ανάπτυξη.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 


 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button