Το έγκλημα των εγκαταλελειμμένων δημοσίων ακινήτων και υποδομών

Χρόνια τώρα έβλεπα γύρω μου στην Ξάνθη, στα Άβδηρα και αλλού ανά την Ελλάδα, εγκαταλελειμμένα δημόσια ακίνητα, κτίρια, γήπεδα, λουτρικές εγκαταστάσεις, μεταλλικούς στύλους με φωτιστικά, δρόμους, πεζοδρόμια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, να εγκαταλείπονται και να ρημάζουν.

Χρόνια τώρα έβλεπα γύρω μου στην Ξάνθη, στα Άβδηρα και αλλού ανά την Ελλάδα, εγκαταλελειμμένα δημόσια ακίνητα, κτίρια, γήπεδα, λουτρικές εγκαταστάσεις, μεταλλικούς στύλους με φωτιστικά, δρόμους, πεζοδρόμια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, να εγκαταλείπονται και να ρημάζουν.

    Την εικόνα των εγκαταλελειμμένων ακινήτων έρχονται να συμπληρώσουν μετά οι Ρομά, που επελαύνουν και ρημάζουν πόρτες, παράθυρα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, κλπ, για να πάρουν ελάχιστης αξίας μέταλλα, σίδερο, χαλκό, αλουμίνιο, κλπ. Μετά και απ’ αυτό τον βανδαλισμό, τα δημόσια ακίνητα μένουν να χάσκουν ορθάνοιχτα για να συμπληρώσουν μετά την ολική καταστροφή, ο χρόνος, η βροχή, ο αέρας, οι πλημμύρες, κλπ.

  Χτες είδα στη τηλεόραση ότι δυστυχώς η εγκατάλειψη και η επέλαση των Ρομά δεν γίνεται μόνο στην επαρχία, αλλά ακόμη και μέσα στην πρωτεύουσα. Είδα Ολυμπιακά ακίνητα  και έργα που στοίχησαν δισεκατομμύρια, εγκαταλειμμένα και λεηλατημένα να χάσκουν, προκαλώντας την αγανάκτηση της κοινωνίας!

   Μια δημόσια περιουσία που χτίστηκε με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και στοίχισε εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια, παρατημένη μπροστά στα μάτια όλων μας και κυρίως μπροστά στα μάτια των υπευθύνων αρχόντων, Δημαρχαίων, Νομαρχαίων και Κυβερνώντων.

Αγαπητοί συνέλληνες, μιλάμε για το απόλυτο-οφθαλμοφανές έγκλημα όλων των αρχόντων αυτής της χώρας.

Όμως η ευθύνη δεν βαρύνει μόνον αυτούς. Η ευθύνη είναι όλων μας που δεν ανησυχούμε, που δεν αγανακτούμε  και δεν καταθέτουμε μηνύσεις εναντίων όλων των υπευθύνων, που σκόρπισαν και σκορπίζουν τα λεφτά μας σε λάθος επενδύσεις και μετά τις εγκαταλείπουν.

Δυστυχώς και εδώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περίφημη «Δημοκρατία» μας δεν τα πάει και τόσο καλά, ανεβάζοντας στην εξουσία ανθρώπους ανίκανους, ανίδεους, κακεντρεχείς, λαμόγια, εμπαθείς και πολιτικούς απατεώνες.

      Και εξηγώ γιατί είναι έτσι…..

Το έγκλημα λοιπόν αυτό, των εγκαταλελειμμένων δημοσίων ακινήτων δεν έγινε τυχαία. Έγινε διότι κάτι από τα παρακάτω μόνον συμβαίνει, ή

1) Αυτός που επέλεξε να κάνει το όποιο κτίριο κλπ, δεν ήξερε και δεν μπορούσε να αξιολογήσει, εάν αυτό ήταν αναγκαίο για την κοινωνία, άρα το λιγότερο ήταν ανίκανος και άσχετος. Εδώ δεν μιλάμε βέβαια για μελέτη προτεραιοτήτων για cost-benefit analysis και για άλλες τεχνικές οικονομικής ανάλυσης, άγνωστες σε όλους σχεδόν τους εκλεγμένους άρχοντες.  ή

2) Ακόμη χειρότερα, ήξερε ότι δεν ήταν και απολύτως αναγκαίο, αλλά το έκανε για να δείξει κάποιο έργο ή ακόμη χειρότερα, ακούγεται ότι αρκετοί άρχοντες έκαναν έργα μόνο και μόνο για να πάρουν κάποια μίζα από τον εργολάβο, που εύκολα όπως ξέρουμε λειτουργεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις. ή

3) Ακόμη όμως και εάν κάποιος Δήμαρχος, Νομάρχης ή υπουργός καλώς ή περίπου καλώς, έφτιαχνε κάποιο έργο, ερχόταν ο επόμενος «Δημοκρατικά» εκλεγμένος πολιτικός απατεώνας που στήριξε όλη την προεκλογική του ρητορική στο ότι οι προηγούμενοι τα έκαναν όλα μα όλα λάθος και άφηνε τα έργα που έκαναν οι προηγούμενοι να ρημάζουν ως αχρείαστα, για να πει έτσι στην κοινωνία «κοιτάξτε, αυτοί οι ανίκανοι, πού σκόρπισαν τα λεφτά σας..»!

            Έτσι κι αλλιώς όμως, κάποιος από τους άρχοντές μας τους «Δημοκρατικά εκλεγμένους» ο πριν ή ο επόμενος πρέπει να απολογηθεί, γιατί χάνονται δισεκατομμύρια σε εγκαταλελειμμένα έργα. Κάποιος πρέπει επιτέλους να πάει φυλακή, ώστε να πάψει αυτό το εγκληματικό φαινόμενο της σπατάλης του Δημοσίου Χρήματος!

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος

                                                                              Οικονομολόγος    

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6949034956 ή στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button