Νέο προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Το πρωί της Κυριακής σε τακτική του συνεδρίαση το σώμα των δημοτικών Συμβούλων με την εκλογική διαδικασία εξέλεξε το νέο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος μετά από πρόταση της συμπολίτευσης και Αντιπρόεδρος προτεινόμενος από την παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγη” ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης και Γραματέας αυτοπροτεινόμενος ο Νίκος Ανταμπούφης της Κίνησης “Πολίτες για την Ξάνθη”. Λευκό ψήφισε κατά δήλωσή του ο Γιώργος Κολλάρος (ΚΚΕ).

Το πρωί της Κυριακής σε τακτική του συνεδρίαση το σώμα των δημοτικών Συμβούλων με την εκλογική διαδικασία εξέλεξε το νέο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου



Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος μετά από πρόταση της συμπολίτευσης και Αντιπρόεδρος προτεινόμενος από την παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγη”  ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης και Γραματέας αυτοπροτεινόμενος ο Νίκος Ανταμπούφης της Κίνησης “Πολίτες για την Ξάνθη”. Λευκό ψήφισε κατά δήλωσή του ο Γιώργος Κολλάρος (ΚΚΕ).


Με προεδρεύοντα τον πλειοψηφόντα σύμβουλο του συνδυασμού του Μ. Στυλιανίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, ξεκίνησε η διαδικασία.


Στην εναρκτήρια συνεδριάση για τη δημοτική περίοδο ο δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης τόνισε ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση με το σχέδιο Καλλικράτης και τη χαρακτήρισε ιστορική. Επεσήμανε πόσο δύσκολη είναι η συγκυρία λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας όπου θα χρειαστεί το σώμα να συναινέσει σε πολλά πράγματα.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος τόνισε ότι το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα μίνιμουμ επίπεδο συναίνεσης στα θέματα της φτώχιας, της ανεργίας, της συρρίκνωσης της τοπικής αγοράς και της έλλειψης πόρων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μιλά για συνδιαχείριση.


Ο επικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού Χουσεΐν Αχμέτογλου ανέφερε ότι θα προσθέσει τις δυνάμεις του για δημοκρατική λειτουργία.


Στο κενό έπεσε η πρόταση του Νίκου Ανταμπούφη ,επικεφαλής της ελλάσονας Αντιπολίτευσης για μείωση κατά 50% της αποζημίωσης που παίρνουν οι αιρετοί που ασκούν διοίκηση, αφού ο κ. Κολάρος είπε ότι αυτό και δεν ωφελεί σε τίποτε αφού η γενικότερη εικόνα της χώρας είναι πολύ κακή.


Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι σύμβουλοι, της συμπολίτευσης Σοφία Καραγιαννίδου και της αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης και Δέσποινα Πατσίδου. Πριν την ψηφοφορία ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου με τυχερούς το Δημήτρη Μπένη και το Χουσεΐν Αχμέτογλου.


Οι ψηφοί σε κάθε ψηφοφορία.


Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος εξελέγη ως πρόεδρος από την πρώτη ψηφοφορία με 21 υπέρ και 9 λευκά.


Ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης με την τρίτη ψηφοφορία με 19 ψήφους υπέρ 11 λευκά


Ο Νίκος Ανταμπόυφης εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία με ψήφους 18 υπέρ και 12 λευκά.


Οι Επιτροπές που εξελέγησαν.


Μετά από διαδοχικές ψηφοφορίες εξελέγησαν και τα μέλη των επιτροπών του Δήμου με αναλογία 5 συμβούλων της πλειοψηφίας και 3 της μειοψηφίας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Παπασταματίου Γ. έλαβε 20 ψήφους


Φιλίππου Φ. έλαβε 20 ψήφους


Κυριακίδης Α. έλαβε 20 ψήφους


Τσεγγελίδης Ι. έλαβε 19 ψήφους


Καλογερής Κ. έλαβε 18 ψήφους


Πούλιος Χ. έλαβε 18 ψήφους


Δρεμσίζης Ι. έλαβε 16 ψήφους


Βασιλούδης Η. έλαβε 16 ψήφους


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


Σπυριδόπουλος Ν. έλαβε 21 ψήφους


Αγκόρτζας Α. έλαβε 20 ψήφους


Φανουράκης Μ. έλαβε 20 ψήφους


Φωτιάδης Ν. έλαβε 10 ψήφους


Μαζαράκης Σ έλαβε 18 ψήφους


Μούρκας Χ. έλαβε 18 ψήφους


Βορίδης Δ. έλαβε 16 ψήφους


Ανταμπούφης Ν. έλαβε 16 ψήφους


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button