Αγώνας Σπόρ

Ο Φίλιππος Δροσερού πρώτος αντίπαλος του ΑΟΞ

Φίλιππος Δροσερού. Ο πρώτος επίσημος αντίπαλος του ΑΟΞ στα τοπικά πρωταθλήματα μετά την επανεκκίνηση του συλλόγου μας και συγκεκριμένα για τον θεσμό του Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο εκτός έδρας για την πρώτη φάση.

Προφανώς αν λίγα χρόνια πριν ανέφερε κάποιος ότι η ομάδα μας θα αντιμετώπιζε έναν άλλο τοπικό σύλλογο στα πλαίσια ενός επίσημου ποδοσφαιρικού θεσμού, δεν θα τον πίστευε κανείς. Άντε να μιλούσαμε για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή την πραγματικότητα όμως ο σύλλογος καλείται να διαχειριστεί και με δυναμισμό να περάσει από μια θάλασσα που ευελπιστούμε να μην εξελιχτεί σε παλίρροια. Όλα είναι στο χέρι του Οργανισμού να μετατραπεί αυτή η εποχή σε μάθημα διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων και παράλληλα να βάλει μια σειρά σε ένα ταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια “καράβι” (πραγματική φρεγάτα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο) που μόλις σάλπαρε από την στεριά.

Ο Φίλιππος Δροσερού είναι ένα καλό παράδειγμα για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Για πολλούς λόγους. Ιδρύθηκε το 1995 , σε μια εποχή που ο οικισμός “χτιζόταν”. Είναι γνωστό πώς ο οικισμός αντιμετωπίζει – ακόμα και σήμερα – μεγάλα προβλήματα. Μια περιοχή γειτονική με τον αστικό ιστό της Ξάνθης, ιδιαίτερη, από το 2013 και έπειτα έχοντας ως “καμάρι” της τον Φίλιππο, προσπαθεί να συγκροτηθεί με μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν το αθλητικό και το πολιτιστικό κομμάτι.

Πρόεδρος ο κ. Χασάν Ογλού Φερτούν που από το 2013 πήρε μια ομάδα από το μηδέν. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να κατακτήσει πρωταθλήματα σε Β1 και Β2 ΕΠΣ με προπονητή τον παλαίμαχο του ΑΟΞ Μάκη Χατζημωυσιάδη ενώ τα τελευταία δύο χρόνια φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης . Ιδιαίτερα στο αγωνιστικό κομμάτι τις σεζόν 2017 και 2018 η ομάδα προχώρησε αρκετά βήματα και καθιερώθηκε πλέον στην συνείδηση του τοπικού ποδοσφαιρικού κοινού ως ένας σύλλογος Α! ΕΠΣ που μάλιστα επιτυγχάνει υψηλές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα , όπως την χρονιά που μας πέρασε.

Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο. Η διοίκηση δημιούργησε ένα γήπεδο που για τα τοπικά δεδομένα σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις ποδόσφαιρο και παράλληλα μετέτρεψε την ομάδα σε κάτι…παραπάνω από ένα αθλητικό σωματείο .

Άλλωστε δεν καταγράφονται καταστάσεις που ΔΕΝ θυμίζουν ποδόσφαιρο, ίσα-ίσα θα λέγαμε πώς αποτελεί μια ποδοσφαιρική έδρα που περιορίζεται στην υποστήριξη της τοπικής τους ομάδας. Η ομάδα μετατράπηκε , λοιπόν, σε μια διέξοδο για όλα αυτά τα παιδιά που μπροστά στο φάσμα της παραβατικότητας βρήκανε ένα σημαντικό αποκούμπι για να δημιουργήσουν νέα δεδομένα ως προς την δράση του οικισμού. Προσπάθειες που σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε έχουν γίνει και είναι ιδιαίτερα σημαντικές και από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δροσερού.

Ας σταθούμε όμως στον Φίλιππο.

Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φερτούν “Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να αποδεικνύουμε ότι το Δροσερό δεν είναι όσα ακούγονται καθημερινά , φυσικά υπάρχουν προβλήματα, τα γνωρίζουμε αλλά το ποδόσφαιρο για την περιοχή είναι χαρά και φιλοξενούμε κάθε χρόνο όλες τις ομάδες. Θα καλωσορίσουμε την ομάδα του ΑΟΞ που είναι σαφώς ένας ιστορικός σύλλογος, όπως καλωσορίζουμε κάθε ιστορική ομάδα που έρχεται στα μέρη μας. Θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα στο Δροσερό και ο Φίλιππος να αποτελέσει έναν φάρο ελπίδας για όλα τα παιδιά μας, δεν είμαστε απλά ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, είμαστε κάτι παραπάνω για την περιοχή μας”.

Οι φίλαθλοι του ΑΟΞ θα έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στο Δροσερό. Το παιχνίδι αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο, αυτό όμως που θα έχει μεγαλύτερη αξία είναι ένα : Να αποδείξουμε πώς το ποδόσφαιρο γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της συμμετοχής, πώς οι Ξανθιώτες πολίτες γνωρίζουν πώς να χαίρονται ένα παιχνίδι. Είμαστε βέβαιοι πώς ο Φίλιππος θα συνεχίσει να αποδεικνύει ότι διαδραματίζει έναν πολύ ανώτερο ρόλο από μια…απλή ποδοσφαιρική ομάδα.

Θα είμαστε σύμμαχοι σε κάθε πρωτοβουλία που θα παίρνει με σαφή στόχο την δραστηριοποίηση των νέων του οικισμού στον αθλητισμό. Ο ΑΟΞ έχει πλέον…ανοιχτές τις πόρτες, για όλα αυτά τα παιδιά. Είτε αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο είτε στα μελλοντικά τμήματα που θα δημιουργηθούν.

Ούτως ή άλλως μην το ξεχνάμε, έχουν αναδειχθεί ταλέντα , όπως ο Αλί Μπαρί, ένας επιτελικός μέσος που άφησε το δικό του στίγμα σε Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία με το ταλέντο του. Στην ομάδα επίσης αγωνίζεται ο Τουγιάλ, αριστερό εξτρέμ που άφησε εποχή στον Ορφέα Ξάνθης και στο τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά και πολλοί άλλοι αθλητές που έχουν αναδειχθεί μέσα από τις προσπάθειες των τελευταίων ετών. Προπονητής είναι ο Ερσάν Καντουχάρ.

Δροσερό και ΑΟΞ πάντως…έχουν σχέσεις από παλιά. Όχι μόνο από τους αρκετούς φιλάθλους που διαθέτουμε στον οικισμό.

Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε άλλωστε την σεζόν 2013-2014, όταν η ομάδα μας κινδύνευε στην Σούπερ Λίγκα 1, πώς το πέταλο μας στα Πηγάδια…γέμισε με οπαδούς του Φίλιππου Δροσερού που δημιούργησαν ένα κλίμα ποδοσφαιρικό και βοήθησε την ομάδα μας να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με σκορ 3-1. Αποτέλεσμα που μας οδήγησε στα μπαράζ σωτηρίας με τον Ολυμπιακό Βόλου και την μεγάλη επικράτηση στο γήπεδο Χαριλάου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button