Σκακιστικό Τουρνουά Rapid στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης

Πιστός στο ραντεβού του και φέτος ο Σ.Ο.Ξ. διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 08/09/2018 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, μπροστά από το δημαρχείο, το 3ο Σκακιστικό Τουρνουά Rapid στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης.

Πιστός στο ραντεβού του και φέτος ο Σ.Ο.Ξ. διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 08/09/2018 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, μπροστά από το δημαρχείο, το 3ο Σκακιστικό Τουρνουά Rapid στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης.

Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Δέσποινα Παρτσαλίδου, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες, συνομίλησαν με τους σκακιστές για τις αξίες αλλά και τις απαιτήσεις αυτού του υπέροχου πνευματικού αθλήματος και εξέφρασαν την στήριξη τους στην προσπάθεια που κάνει ο Σ.Ο.Ξ. για την διάδοση και την αναβάθμιση του αθλήματος στην πόλη μας.

Στο τουρνουά, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι που έκαναν τη βόλτα τους στην πλατεία, συμμετείχαν 52 σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών κυρίως από την Ξάνθη αλλά και την Κομοτηνή, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές, οι οποίοι συνδύασαν την παραμονή και την διασκέδασή τους στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης με το αγαπημένο τους άθλημα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο 16χρονος Γεωργιάδης Νικόλαος από την Ξάνθη με το απόλυτο 5/5!

Δεύτερη νικήτρια και πρώτη γυναίκα η 15χρονη Μιχαηλίδου Μαγδαληνή από την Καβάλα με 4,5/5 και τρίτος νικητής ο Κερασίδης Σταμάτιος από την Ξάνθη με 4/5!

Στις ειδικές κατηγορίες και μετά την άρση των κριτηρίων της ισοβαθμίας, πρώτος νικητής κάτω των 14 ετών αναδείχθηκε ο Νάσος Βαλέριος από την Αλεξανδρούπολη, κάτω των 12 η Μπλίτσα Άρτεμις επίσης από την Αλεξανδρούπολη, κάτω των 10 ο Ουζούνης Κωνσταντίνος από την Ξάνθη και κάτω των 8 ετών ο Βάμπουλας Βασίλειος από την Ξάνθη.

Τις απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων έκανε η κα Δέσποινα Παρτσαλίδου!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης συγχαίρει τους νικητές και τις νικήτριες για την επιτυχία τους αλλά και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν σε αυτό το τουρνουά γρήγορου σκακιού, για το υπέροχο κλίμα που δημιούργησαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του τουρνουά, τους γονείς για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο έργο μας και φυσικά τον δήμο Ξάνθης για την παραχώρηση του χώρου και την γενικότερη στήριξη του στον σύλλογό μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button