ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ

Από τις αρχές Ιουλίου 2010 που ξεκινήσαμε, επικοινωνήσαμε με πολλούς τρόπους με τους ανθρώπους της περιοχής μας, τα μέσα ενημέρωσης μας συμπαραστάθηκαν, όλοι / όλες όμως περιμέναμε το επόμενο βήμα. Για το διάστημα των εκλογών δεν εμφανιστήκαμε, γιατί (όπως σημειώσαμε) δεν είμαστε ‘εκλογικός μηχανισμός’. Από τα πρώτα κείμενά μας ξαναφέρνουμε στη μνήμη μας τρία σημεία. Λέγαμε :

   Από τις αρχές Ιουλίου 2010 που ξεκινήσαμε, επικοινωνήσαμε με πολλούς τρόπους με τους ανθρώπους της περιοχής μας, τα μέσα ενημέρωσης μας συμπαραστάθηκαν, όλοι / όλες όμως περιμέναμε το επόμενο βήμα. Για το διάστημα των εκλογών δεν εμφανιστήκαμε, γιατί (όπως σημειώσαμε) δεν είμαστε ‘εκλογικός μηχανισμός’.


Από τα πρώτα κείμενά μας ξαναφέρνουμε στη μνήμη μας τρία σημεία. Λέγαμε :


  1. Καλούμε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες να πάρουν μέρος σ’ αυτήν τη μεγάλη κοινή προσπάθεια, όχι στο όνομα της εξουσίας και της ‘όποιας’ καρέκλας. Για να μη συνεχίζουμε απλώς να γκρινιάζουμε μετά τις εκλογές, όπως κάνουμε κάθε φορά, αλλά να συντελέσουμε στην ανόρθωση του τόπου μας


  2. Δεν είμαστε μια λέσχη συζητήσεων, δεν είμαστε ένας πολιτιστικός σύλλογος. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε και συντονίσουμε τις δυνάμεις και τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή εδώ και τώρα. Να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, να τις ιεραρχήσουμε και να παλέψουμε να πραγματοποιηθούν.


  3. Είμαστε Δίκτυο – εν τη ενώσει η ισχύς


  Είμαστε Δίκτυο Λόγου – πιστεύουμε στο διάλογο και στη δύναμη των ιδεών


  Είμαστε Δίκτυο Λόγου και Πράξης – δεν έχουμε πολύ χρόνο να συζητούμε αιώνια, θέλουμε να δούμε τους καρπούς των έργων μας.


  Αν το πρώτο βήμα ήταν καλό, το επόμενο πρέπει να είναι καλύτερο.


  Οφείλουμε να δώσουμε ένα δείγμα γραφής. Τι θέλουμε και τι μπορούμε.


  Από την αρχή δραστηριοποίησης του Δικτύου, υιοθετήσαμε μια συλλογική προσπάθεια, απλών ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, που διέθεσαν τις ώρες και τις μέρες τους για κάτι που θα ομορφήνει και θα ‘εξοπλίσει’ την πόλη μας. Ένας είχε το όνειρο και όλοι μαζί το πραγματοποίησαν, πάνω από είκοσι πέντε άνθρωποι όλων των ηλικιών και προελεύσεων δούλεψαν, και να, το έργο φτάνει στο τέλος. Στις παρυφές του Κοσύνθου, ξανοίγεται στην Πλατεία της Ζωής, το Μονοπάτι της Ζωής. Μπορούμε πια να το χαρούμε.


  Ειλικρινά, είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα για όλους / όλες μας …


  Το επόμενο βήμα μας περιμένει.



Θανάσης Μουσόπουλος, τηλ. 25410 – 21001, κινητό 6948578370


Μιχάλης Σπανίδης 25410 – 27544 – 84404


Info @ Spanidis. gr


Γιώργος Κωτούλας κινητό 6932382721


Αντώνης Μουσαδές 25410 – 64952


Κινητό 6947352846


Σχετικά Άρθρα

Back to top button