Τι αποφάσεις θα πάρει ο Μ. Στυλιανίδης;

Οι ζυμώσεις στο ποιος θα πάρει πιο πόστο διοίκησης στο δήμο Ξάνθης συνεχίζονται. Οι προτάσεις και αντιπροτάσεις χωρίς να βλέπουν το φώς της δημοσιότητας πέφτουν “σαν το χαλάζι”. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που “κουβάλησαν” τους περισσότερους σταυρούς στην παράταξη Στυλιανίδη έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. αυτό είναι το ένα κριτήριο. Το άλλο είναι η αποζημίωση και φυσικά η προβολή τους στο πόστο που θα τους δώσει ο δήμαρχος.

   Οι ζυμώσεις στο ποιος θα πάρει πιο πόστο διοίκησης στο δήμο Ξάνθης συνεχίζονται.



   Οι προτάσεις και αντιπροτάσεις χωρίς να βλέπουν το φώς της δημοσιότητας πέφτουν  “σαν το χαλάζι”.


   Οι δημοτικοί σύμβουλοι που “κουβάλησαν” τους περισσότερους σταυρούς στην παράταξη Στυλιανίδη έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. αυτό είναι το ένα κριτήριο. Το άλλο είναι η αποζημίωση και φυσικά η προβολή τους στο  πόστο που θα τους δώσει ο δήμαρχος.


   Σε αυτό το σημείο είναι αδιάφορο το παραγόμενο πολιτικό έργο, τους ενδιαφέρει η επαφή τους με τους πολίτες, με κύριο σκοπό  να δημιουργηθούν υποχρεώσεις από την πλευρά των πολιτών  προς τους δημοτικούς συμβούλους, σε μία προσπάθεια να  μπει το θεμέλιο επανεκλογής τους μετά από 3,5 χρόνια.


   Είναι μία πάγια τακτική των επί σειρά ετών συμμετεχόντων δημοτικών συμβούλων στη  διοίκηση του Δήμου  και δυστυχώς όπως καταγράφονται συμπεριφορές τους, στο μήνυμα των εκλογών και που στην ουσία την νίκη στην παράταξη Στυλιανίδη έδωσε ο “Καλλικράτης” με τις ψήφους της Σταυρούπολης και όχι ο “Καποδίστριας”, πράγμα που σημαίνει ότι ο αστικός ιστός της πόλης με την ψήφο του, έστειλε τα μηνύματα προς τους διοικούντες  αλλά αυτοί δεν τα πήραν…


  Σαφέστατα οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα κληθούν να διοικήσουν αυτόν τον τόπο δεν κατάλαβαν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα λόγω έλλειψης πόρων.


  Για παράδειγμα αναφέρεται η ΔΕΥΑΞ.


  Ποια ανάπτυξη και ποια εφαρμογή προγραμμάτων θα υλοποιήσει όταν οι πόροι εκ των πραγμάτων θα είναι μειωμένοι κατά 40 ή και 50%;


  Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι;


  Θα αυξηθούν τα τιμολόγια ή θα πάρει δάνεια με εγγύηση του δήμου; Ο Δήμος θα μπορεί μετά από λίγο καιρό να είναι “φερέγγυος” για να εγγυηθεί τη “φερεγγυότητα” των επιχειρήσεών του;


  Με δεδομένο ότι η “παγίδα” και το βάρος των απολύσεων 200.000 υπαλλήλων που η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει λόγο μνημονίου είναι υπαρκτή και μη αμφισβητήσιμη.


  Η Κυβέρνηση αφήνει το βάρος των απολύσεων των 200.000 εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα  στις Περιφέρειες και τους δήμους. Άρα σαφέστατα θα δούμε απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ, μιας και η Κυβέρνηση αδυνατεί, λόγω συντάγματος να πράξει.


  Συμπέρασμα πώς θα διοικήσει η “νέα” δημοτική ηγεσία  πλέον τον Δήμο και τις επιχειρήσεις του;



Τι θα κάνει


ο Μ. Στυλιανίδης;


  Σύμφωνα με πληροφορίες από τον περιβάλλον του Δημάρχου Μ. Στυλιανίδη, αυτός  είναι και ο λόγος που δεν έχει κατασταλάξει ακόμη πιο πόστο θα δώσει σε ποιόν.


  Είναι μία προσπάθεια, λέει το περιβάλλον του Δημάρχου, να προστατεύσει την υστεροφημία του βάζοντας τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.  Θα το πράξει;


  Ο μέχρι τώρα τρόπος διοίκησής του, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον τοπικό τύπο διακρίνονταν από την υποχωρητικότητά του στους στενούς του συνεργάτες με πολιτικά αποτελέσματα πολλές φορές που δεν ήταν τα αναμενόμενα.


 


Χ. Πούλιος:


 θα είναι συναινετικός και ψάχνει κοινό μέτωπο


αντιπολίτευσης στις άλλες παρατάξεις;


  Σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, διαφάνηκε μία διάθεση από πλευράς του Χ. Πούλιου, αυτήν την δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τους Ξανθιώτες, να είναι διαλλακτικός και αυτός είναι ο λόγος που προτίθεται να στηρίξει για θέσεις διοίκησης ανθρώπους που προέρχονται και από την ελάσσονα αντιπολίτευση ακόμη και από το ΚΚΕ.


  Δεν αποκλείει όμως το γεγονός να ασκήσει σκληρή κριτική κατά του δημάρχου, αν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που επιλεγούν από τον  Μ. Στυλιανίδη δεν αλλάξουν τακτική στον τρόπο διοίκησης του δήμου.


  Με δεδομένο ότι πολλές από τις θέσεις διοίκησης απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις, τότε θα πρέπει και αυτός με την σειρά του να αποφασίσει, αν θα πιέσει ως προς την καταλληλότητα των προσώπων αυτών ή θα περιοριστεί  στην στείρα και χωρίς προτάσεις αντιπολίτευση.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button