ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ

TΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (κλειστό τμήμα)

TΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (κλειστό τμήμα)

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί ένα θαυμάσιο εργαλείο μάθησης αφού συνδέει πολλά διαφορετικά γνωστικά πεδία (μαθηματικά, προγραμματισμό, φυσικές επιστήμες , μηχανική, κ.ά) με τρόπο μοναδικό ,βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί η εποχή μας. Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην επίλυση προβλημάτων, καλλιεργούν την δημιουργικότητά τους και παράγουν καινοτόμες ιδέες . Η γνώση συνδυάζεται με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία , προάγεται η συνεργασία και γενικότερα καλλιεργείται η μάθηση με ένα τρόπο τόσο φυσικό, όσο είναι η αναπνοή μας.

 

Υπεύθυνος Τμημάτων :Ο Δρ. Πληροφορικής Μπαλαφούτης Θανάσης

 

 

Εργαστήριo  STEM πειράματα – κατασκευές (κλειστό τμήμα)

Τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο την Επιστήμη που κρύβεται πίσω από τα Φυσικά Φαινόμενα και την Τεχνολογία προκαλώντας τα να λύσουν προβλήματα και να φτιάξουν κατασκευές. Χωρισμένα σε ομάδες ξεκινούν ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου προβληματίζονται, ερευνούν, δοκιμάζουν, αποτυγχάνουν, ξαναδοκιμάζουν, συνεργάζονται και παρουσιάζουν τα έργα τους.

 

Υπεύθυνη Τμήματος: η Φυσικός, Παρωτίδου Χριστίνα

 

Τμήμα Χορωδίας

Παραδίδονται μαθήματα ρυθμικού και μελωδικού Σολφέζ, θεωρία της μουσικής, ελληνικό κλασικό και έντεχνο τραγούδι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και μεγαλύτερα.

Υπεύθυνη τμήματος : η Μουσικός, Καβαρατζή Γιώτα.

Μάθημα κάθε Σάββατο: 12:00 μ.μ.-1:00 μ.μ.

Τμήμα Εκμάθησης Μουσικών Οργάνων(Κλειστό Τμήμα)

Τα παιδιά διδάσκονται πιάνο , κιθάρα, αρμόνιο, τουμπελέκι, μπουζούκι, μπαγλαμά, ακορντεόν, ντέφι .

Υπεύθυνη τμήματος: η Μουσικός, Καβαρατζή Γιώτα.

Μάθημα – Τετάρτη: 5:30 -9:00 μ. μ. / Σάββατο :1:00- 2:00 μ.μ.

 

Τμήμα Χορευτικής Γυμναστικής

Σε ρυθμούς χορευτικής μουσικής τα παιδιά θα μάθουν χορογραφίες, θα διασκεδάσουν και θα γυμναστούν με ευχάριστο τρόπο.

Υπεύθυνη τμήματος: η Γυμνάστρια, Ιγνατιάδου Ολυμπία.

Μάθημα κάθε Δευτέρα:  6:10 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

 

 

Παιδικό Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Χωρισμένα σε ομάδες , ανάλογα με την ηλικία, τα παιδιά διδάσκονται χειροτεχνίες και κατασκευές με διάφορα υλικά, ζωγραφική, κολλάζ, κέντημα και κόσμημα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας, παιδιά δημοτικού και μεγαλύτερα.

Υπεύθυνες τμήματος: Ιγνατιάδου Ολυμπία και Πανίδου Αφροδίτη. Βοηθοί: Μητσοπούλου Πελάγια, Μυλωνά Σοφία και Μαυροπούλου Ζάννα.

Μάθημα κάθε Σάββατο : 10:30 π.μ. -12:00 π.μ.

Τμήμα Ζωγραφικής

Στο τμήμα ζωγραφικής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των χρωμάτων και των σχεδίων, μπορούν να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά ζωγραφικής και να μάθουν διάφορες τεχνικές της ( ακρυλική τεχνική, ελαιογραφία, σκίτσο και μεικτές τεχνικές). Έτσι γνωρίζουν τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δημιουργίας, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Υπεύθυνη τμημάτων: η Ζωγράφος, Τζέιν Τσάπλιν.

Λειτουργούν τμήματα: 1) Α’-Δ’ Δημοτικού. Μάθημα κάθε Τετάρτη: 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

 2) Ε’ Δημοτικού και μεγαλύτερα. Μάθημα κάθε Τετάρτη: 7:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

 

Τμήματα Εκμάθησης Σκακιού

Μέσα από το θαυμαστό κόσμο του σκακιού θα εξασκήσουμε το μυαλό μας, θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους σκέψης ενισχύοντας την ευφυΐα, την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητα μας. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά 6 ετών και άνω.

Υπεύθυνη τμήματος:Ηλεκτρ.Μηχανικός Κυπράκη Νικολέτα.

Μάθημα κάθε Δευτέρα:  4:30 μ.μ. – 5:15 μ.μ.

 

Παιδικό Τμήμα Θεατρικής Παιδείας

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού αποκαλύπτεται στα παιδιά ο μαγικός κόσμος του θεάτρου. Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς θα παρουσιαστεί μια θεατρική παράσταση ,δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν πώς αυτή στήνεται , από την επιλογή του έργου μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία. Το τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από Β’ Δημοτικού μέχρι Γ’ Γυμνασίου.

Υπεύθυνος τμήματος : Χαϊτίδης Δημήτρης.

Μάθημα κάθε Παρασκευή : 5:30 μ.μ. – 6:30 μ.μ.

 

Παιδικό Τμήμα Παραδοσιακών Χορών – Αρχαρίων

`               Τμήμα παραδοσιακού χορού στο οποίο τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τους ρυθμούς, τη μουσική θα έρθουν σε επαφή και θα μάθουν τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από μεγάλα Νήπια έως και Δ´ Δημοτικού.

Υπεύθυνος τμήματος: ο Χοροδιδάσκαλος, Αθανασιάδης Κυριάκος.

Μάθημα κάθε Πέμπτη:  5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.

Παιδικό Τμήμα Παραδοσιακών Χορών – Προχωρημένων

Τα παιδιά θα διδαχτούν παραδοσιακούς χορούς από όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα από τις μελωδίες και τα βήματα των προγόνων μας, θα γνωρίσουν την ελληνική λαϊκή μας παράδοση. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν δημοτικό τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης. Μέσα από τα τραγούδια που θα μάθουμε, θα καταλάβουμε γιατί ακόμη σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι άνθρωποι συγκινούνται! Ελάτε κοντά μας, να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την παρέα μας!

Υπεύθυνος τμήματος : ο Χοροδιδάσκαλος, Αθανασιάδης Κυριάκος.

Μαθήματα- Παιδικό: Τρίτη  6:45 -7:45 – Μικτό: Πέμπτη 6:00-7:00

Τμήματα κοινωνικού Φροντιστηρίου

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ.

 

 

 

 

 

Τμήματα για ενήλικες

Τμήμα Γυμναστικής Γυναικών

Διδάσκεται αεροβική γυμναστική συνοδεία μουσικής, χορογραφίες zumba,  ασκησιολόγιο για ενδυνάμωση  και σύσφιξη.

Υπεύθυνη τμήματος: η Γυμνάστρια, Ιγνατιάδου Ολυμπία.

Μαθήματα: κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7:10 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Τρίτη και Παρασκευή:  9:30 π.μ. -10:20 π.μ.

 

Τμήμα Θεατρικής Παιδείας για παιδιά Λυκείου και ενήλικες:

Στη διάρκεια των μαθημάτων του τμήματος θα διδάσκεται θεατρικό παιχνίδι και θα δίνονται πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του θεάτρου. Το θεατρικό τμήμα θα ανεβάσει μία παράσταση στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς και τα μέλη του τμήματος θα συμμετάσχουν ενεργά τόσο στη σχεδίαση των σκηνικών, όσο και στην επιλογή των θεατρικών κουστουμιών. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από Α’ Λυκείου χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό προς τα πάνω.

Υπεύθυνος τμήματος:  Χαϊτίδης Δημήτρης.

Μάθημα: κάθε Παρασκευή 6:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.

 

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων:

Θα διδαχτούν παραδοσιακοί χοροί από όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα από τις μελωδίες και τα βήματα των προγόνων μας, θα μυηθούμε στην ελληνική λαϊκή μας παράδοση. Θα διδαχτεί δημοτικό τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης. Μέσα από τα τραγούδια που θα μάθουμε, θα καταλάβουμε γιατί ακόμη σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι άνθρωποι συγκινούνται! Ελάτε κοντά μας, να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την παρέα μας!

Υπεύθυνος τμήματος : ο Χοροδιδάσκαλος, Αθανασιάδης Κυριάκος.

Μαθήματα- Τμήμα Ενηλίκων: Τρίτη 7:45 μ.μ. -8:45 μ.μ.

Τμήμα Μικτό-  κάθε Πέμπτη: 6:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

 

Δημιουργικά Εργαστήρια Ενηλίκων:

Στo πλαίσιo της δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων διοργανώνονται εργαστήρια προκειμένου οι συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους , να εκφραστούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ραπτική, μεταποίηση ρούχων, κατασκευή χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι, αλλά και σεμινάρια ή διαλέξεις από ειδικούς για θέματα ψυχολογίας, ομορφιάς, υγείας, διατροφής, εκπαίδευσης που θα εμπλουτιστούν και με τις ιδέες των συμμετεχόντων.

Υπεύθυνη Τμήματος : Πελαγία Μητσοπούλου

Μάθημα κάθε Παρασκευή: 7:30 -9:00 μ.μ.

 

Παράλληλες Δράσεις:

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» διοργανώνει για τα μέλη του γιορτές, και εκδρομές εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

 

Προβολές Παιδικού Κινηματογράφου

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» προβάλλει παιδικές ταινίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδιά, πάμε σινεμά;».

Επιμέλεια – επιλογή ταινιών από τη φιλόλογο , Αφροδίτη Πανίδου.

 

 

Ημερίδες ανοιχτές στο κοινό:

Στο Κοινωνικό Κέντρο διοργανώνονται εκδηλώσεις και ημερίδες με θέματα ιατρικά , εκπαιδευτικά και κοινωνικά σε συνεργασία με φορείς της περιοχής και ιδιώτες , με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button