Ειδήσεις

«Αργία Μήτηρ Πάσης Κακίας»
Γράφει ο Κομνηνός Γιώργος οικονομολόγος

Με αφορμή,

α)Το φόνο του 18χρονου ρομά στη Μεσσηνία, από τον 63χρονο,στο σπίτι του οποίου

μπήκε για να κλέψει μαζί με άλλους δύο φίλους του,

β)Τις δεκάδες κλοπές, ληστείες μετά φόνου, που παρακολουθούμε σε ετήσια βάση,

γ)Τις παράνομες συνδέσεις και κλοπές ρεύματος από τις κολώνες της ΔΕΗ, τις κλοπές νερού κλπ,

δ) την παράνομη επαιτεία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, δρόμους, πλατείες, μαγαζιά, σπίτια κλπ,

Αναρωτιέμαι γιατί καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα, δεν ασχολήθηκε με τα παραπάνω σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Κατά διαστήματα ακούω στα καφενεία από φίλους ότι ,ευτυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δίνει επιδόματα τεμπελιάς, κουτοπονηριάς τους Ρομά, σαν ευάλωτη κοινωνική ομάδα και έτσι γλιτώσαμε από τις κλεψιές τους. Δυστυχώς αποδεικνύεται στην πράξη, ότι παρά τα επιδόματα οι κλεψιές και οι ληστείες μετά φόνου πολλές φορές, συνεχίζονται τόσο από τους Ρομά όσο και από άλλες κοινωνικές ομάδες, λαθρομετανάστες, περιθωριακοί, κλεφτρόνια, ναρκομανείς κλπ.

Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι, πολιτικοί, κυβερνώντες, ”αργία μήτηρ πάσης κακίας” έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Η μόνη λύση που μπορεί να δοκιμαστεί και να πετύχει εκτιμώ, είναι η κοινωνική τους ένταξη και αφομοίωση μέσα από την απασχόληση τους, σε δουλειές τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Πρέπει, όπως πάντα να προτείνουμε σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης, αντί επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων αεργίας, τεμπελιάς κλπ, να γίνει σοβαρή προσπάθεια από την πολιτεία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να δουλέψουν δίπλα και μαζί με όλους τους άλλους ”κανονικούς” συμπολίτες τους, ώστε να μάθουν ότι δουλειά σημαίνει δημιουργία, αξιοπρέπεια και τελικά ευτυχία για τον κάθε άνθρωπο, πολίτη μιας σύγχρονης κοινωνίας.

 

    • κανόνας carrot and stick όπως εφαρμόζεται παντού, πρέπει να εφαρμοστεί και σε όλες τις περιθωριακές κοινωνικές ομάδες. Εκπαίδευση, κίνητρα κλπ από την Πολιτεία, για να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, να αισθανθούν και να βιώσουν την αξιοπρέπεια και την ευτυχία. Διαφορετικά, τιμωρία για τις όποιες αντικοινωνικές συμπεριφορές τους. Δεν μπορεί κάποιοι να ζουν μόνιμα σε βάρος των συνανθρώπων τους, ζώντας με επιδόματα εις υγείαν των κορόιδων. Ακόμη χειρότερα κλέβοντας, καταστρέφοντας, ληστεύοντας και σκοτώνοντας αθώους συμπολίτες τους, που τραβούν τον αραμπά της οικονομίας της πατρίδας μας.

 

Κύριοι της κυβέρνησης, λάβετε τα ανάλογα μέτρα, βάλτε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, για να σταματήσει αυτή η αντικοινωνική λειτουργία των συμπαθών; Ταλαίπωρων; Άμοιρων; Λαμόγιων; ή όπως αλλιώς μπορεί να τους θεωρήσει κανείς.

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Κομνηνός Γιώργος οικονομολόγος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button